części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 99 4.2PB/LPG ] alternator od 2,8 do 4,2

Gość

Post autor: Gość » 02 lip 2015, 14:19

No podładowac czasem trza. Ja niedawno swój podłączyłem tak profilaktycznie i do pełna karmił sie z 6h.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 lip 2015, 00:02

Wy tak serio z tym ładowniem ?? <hmm> Mam nowy aku CENTRA FUTURA i 3 lata gwarancji, wiec nie sądziłem że co kolwiek trzeba robić <bezradny> no to chyba tak zrobie. Wyczyszcze klemy i podładuje. Tylko czy musze aku wymowac czy moge podładować w aucie?
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 04 lip 2015, 00:03

Mozna w aucie przynajmniej D2 nie cierpi nowsze D3 juz nie ładujemy tak bez odłaczania.

ernesto

Post autor: ernesto » 04 lip 2015, 12:35

martin_rs4 pisze:Wy tak serio z tym ładowniem ?? <hmm> Mam nowy aku CENTRA FUTURA i 3 lata gwarancji, wiec nie sądziłem że co kolwiek trzeba robić <bezradny> no to chyba tak zrobie. Wyczyszcze klemy i podładuje. Tylko czy musze aku wymowac czy moge podładować w aucie?
Marcin oczywiście. Jest wiele rzeczy które trzeba robić a się o tym nie mówi. Akumulatory mamy sporej pojemności i elektroniki w autach jest sporo. Jeśli robisz krótkie odcinki to akumulator nie jest w pełni doładowywany. To właśnie będzie powodowało problemy. Nie od razu ale potrzeba czasu.
Ja zawsze po kupnie nowego ładuje go całą noc, dopiero wkładam do auta.
Ósemkę ładuję sporadycznie ale A4 która stoi nie ruszana już kilka miesięcy to podłączam ją średnio co tydzień na kilka godzinek.

Ładuj na aucie, nie musisz go wyciągać. Ale musowo całą noc i jeszcze najlepiej cały dzień następny małym prądem. O akumulator też trzeba dbać ;)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 04 lip 2015, 14:39

hyhy a ja tam ładowałem tylko jak mi już zdychał :D teraz (no od chyba już 2 lat) mam centre future, nie ładowałem nigdy i też nigdy nie było problemu <bezradny> ale dobrze wiedzieć że trzeba być i tej materii zapobiegliwym <okok>
to nie jest zwykły napęd...to

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl