Po zrobieniu nastaw problem znów się pojawił u mnie po paru dniach (jak chodził solar). Pytanie do użytkowników preFL przed 98 rokiem (bez auto zamykania obiegu) - gdy chodzi klima i zamykacie obieg, naciskacie Econ i potem znów obieg otwieracie wyłącza się samoistnie Econ i włącza klima ? W/w klapki otwierają się u mnie tylko na Econ, wyłacze, automatycznie sie zamykaja, zgasze samochód, klapki sie otwieraja, ponownie uruchomie samochód, zasprzegli sprezarka klimy i kjlapki sie zamykaja samoistnie.
WTF ? Sterownik klimy pada, glupieje, czy o co chodzi ? Jak robicie nastawy ? Na Econ czy na klimatyzacji ? Czy nie ma roznicy. U mnie te klapki po nastawach sa prawdilowo otwarte tylko gdy robie je przy właczonej klimatyzacji.
[ Dodano: 2020-06-07, 22:41 ]
Jak widać ma to tak działać, sprawdzone w drugim preFL, wyłączenie obiegu na Econ wyłacza go (Econ) potem i zapina klime.
Jednak pojawił sie dziś znów problem zamkniętych klap. Otwieraja sie tylko na Econ lub gdy zgasze samochód.
Zrobione nastawy na nowo, pojawił się znów bład V113, G143 (przed adaptacja nie bylo zadnego), po zapisaniu nastaw błedu nie ma dalej.
Kolejne pytanie, czy zapisanie nastaw podtsawowych jest mozliwe z błedem ? Tzn to ze sie da read i save to jasne ale czy rzeczywiscie je zapisuje wtedy ?
Nastepne - przez co glupieja mi te klapy ? Uszkodzony sterownik klimy, czy przez bład V113, G143 przy nastawach ?
[ Dodano: 2020-06-28, 22:32 ]
d2-all-klimatyzacja-slabo-chlodzaca-vt28835.htm#350421