Witam,
Od kilku dni jestem posiadaczem A8 D3 i na wstępie pojawił się problem. Dałem auto do wyczyszczenia i wróciło do mnie z martwym MMI. Ekran się wogóle nie wysuwa, brak reakcji na przycisk. Ekran przestał się wysuwać po rozładowaniu i ponownym naładowaniu akumulatora (podobno). Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są OK. Podłączyłem go pod VCDS żeby przeprowadzić diagnostykę, i wychodzi na to że jest brak komunikacji ze wszystkimi modułami związanymi z MMI. Diagnostyka pętli optycznej nie wykazała żadnych błędów (wszędzie OK). Logi z testu w załączniku. Jeśli ktoś miałby jakieś sugestie co mogę jeszcze sprawdzić to będę wdzięczny.
[D3 preFL ALL ] Problem z MMI
Re: Problem z MMI
Na pewno nie jest OK.bart83 pisze:Dałem auto do wyczyszczenia i wróciło do mnie z martwym MMI. Ekran się wogóle nie wysuwa, brak reakcji na przycisk. Ekran przestał się wysuwać po rozładowaniu i ponownym naładowaniu akumulatora (podobno).
...
Podłączyłem go pod VCDS żeby przeprowadzić diagnostykę, i wychodzi na to że jest brak komunikacji ze wszystkimi modułami związanymi z MMI. Diagnostyka pętli optycznej nie wykazała żadnych błędów (wszędzie OK).
A jak ktoś czyścił wnętrze to jest prawdopodobne, że zalali czymś panel sterujący MMI.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Witam ponownie,
Wymieniłem w końcu sterownik MMI (ten pod schowkiem) bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na niego. Po wymianie częściowy sukces, tzn. ekran zaczął się wysuwać, ale podziała kilka sekund i chowa się z powrotem. Tak prawie za każdym razem, kilka razy zdarzyło się że działał normalnie. Niestety przyciski z panelu MMI nie działają wogóle (kompletny trup), wygląda na to że panel jest do wymiany.
Moje pytanie brzmi czy po odłączeniu panelu MMI (przycisków pomiędzy siedzeniami) cały system powinien działać normalnie, czy fakt że przyciski są odłączone może powodować jakieś anomalie (niewłączanie MMI, czy wyłączanie po kilku sekundach).
Wymieniłem w końcu sterownik MMI (ten pod schowkiem) bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na niego. Po wymianie częściowy sukces, tzn. ekran zaczął się wysuwać, ale podziała kilka sekund i chowa się z powrotem. Tak prawie za każdym razem, kilka razy zdarzyło się że działał normalnie. Niestety przyciski z panelu MMI nie działają wogóle (kompletny trup), wygląda na to że panel jest do wymiany.
Moje pytanie brzmi czy po odłączeniu panelu MMI (przycisków pomiędzy siedzeniami) cały system powinien działać normalnie, czy fakt że przyciski są odłączone może powodować jakieś anomalie (niewłączanie MMI, czy wyłączanie po kilku sekundach).