części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D2 4.2 Quattro - Forumowa Książka Serwisowa - str.1

Gość

Post autor: Gość » 02 lip 2015, 04:37

I like It :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 16 lip 2015, 09:22

FKS - zaktualizowana :)

teraz tylko musze ogarnąć problem z kołami, ale to jak wróce znad morza :D w poniedziałek ...
to nie jest zwykły napęd...to

JIMM

Post autor: JIMM » 16 lip 2015, 21:19

Apophis pisze:gonias, To ja kupiłem chyba za dobry bo się ogladam ze 3razy i tak jak Amstaff w nocy zerkam :D
Skąd ja to znam? <papa>a żonka ostatnio mi zwróciła uwagę z wyrzutem, że innych samochodów w rodzinie to tak nie "głasiasz", oglądasz ryski i dołki ósemeczki (ostatnio usunięto 100% <chura> )

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 24 lip 2015, 21:55

no i kolejna aktualizacja na 1 stronie! Ciekaw jestem do jakiego momentu bede mogl tak wydłużać tą 1 stronę <hmm> <bezradny> w każdym razie budżet znów naciągnięty, ale banan z "gęby" nie schodzi po prostowaniu felg :D :D :D

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 17 paź 2015, 21:46

długo mnie nie było, no ale biernie też nie siedziałem i troche rzeczy porobiłem jak regenracje zacisków przednich i wymianę końcówki drążka i takie tam pierdy, ale co najgorsza.....

mój reduktor którego tak chwaliłem geniusz jeden, około 2 miesięcy po gwarancji zaczął mi puszczać bąki podcisnieniem...łatwa diagnoza po pierwsze ciezko palił rano, po drugie woda z mydłem i sie bańki robiły...
No i co...se tak o zrgenerowałem dziada oryginanym zestawem, wymieniłem wszystkie filtry a wczoraj chyba z ponad 1h ustawiałem ze znajomym instalke....teraz jest moc i jest pięknie, trzyma cisnienie w całym zakresie obrotów...
... a jak mi jeszcze raz po dwóch latach ten geniusz padnie to się wkurwie.... <cicho>

brak

Post autor: brak » 18 paź 2015, 10:50

Jakiś chiński?? :) Mój jeszcze zyje od nowości 3 rok już

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 18 paź 2015, 12:59

wiesz co chinski raczej nie <faktycznie> raczej mi sie zdaje ze to moze trocho mojej winy w tym jest bo po kupnie nowego bylo napisane zeby po 1000km dokrecic sruby reduktora i nie pamietam czy to zrobilem <bezradny>

ale najwazniejsze ze juz wszystko smiga. Zestaw ori 90zl + ok. 1h roboty.... :]

brak

Post autor: brak » 18 paź 2015, 22:02

Ja nie dokrecałem nic u siebie...no ale taki koszt to nic.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 10 sty 2016, 16:02

FKS - zaktualizowana :) - STR. 1

troche mnie tu nie było ale niedługo znów zawitam po wymianie oleju w skrzyni, drążków i chłodnicy.

Jak się tak przyjrzałem dzis tej mojej książce forumowej, to kurde co chwile cos w tym aucie robie <hmm> aż można pomysleć że złom jaki się non stop spuje <bezradny> ;) ale...

jako że lubie grzebać i wole wszystko sobie za wczasu wymienić to robie wszystko na bierząco choćby i co miesiąc <faktycznie>

oo zapomniałem o klockach na przod, ale to już później...

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 23 sty 2016, 17:32

FKS - zaktualizowana :) - STR. 1

i znów sie odważyłem kupić cos nieznanego pochodzenia. Tym razem padło na chłodnice wody. Nowa w ASO ponad 3K, zamiennik NISSENS ok. 2k a ta moja nowa z alledrogo 600zł :D

Zobaczymy, bo co nowe to nowe i jest gwaranacja.

Zmieniony olej w skrzyni. Stary....nie wyglądał na stary, aż sie mechanik zdziwił że chce go wymieniać <bezradny> no ale już 60kkm zrobione więc czas najwyższy. W misce też czysciutko, żadnego syfu nic.
Efekt, taki że skrzynia pracuje lepiej, płynniej.

Przy okazji odpowietrzania chłodnicy, uprod..liłem oba odpowietrzyni, te za silnikiem - przektęciłem gwinty...no brawo ja <brawo> jedej rozumiem, ale oba to nie wiem jak tego dokonałem. Teraz trzyma je trytytka a docelowo ruba sr.6 z jakims oringiem...

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 sty 2016, 18:45

martin_rs4 pisze:Przy okazji odpowietrzania chłodnicy, uprod..liłem oba odpowietrzyni, te za silnikiem - przektęciłem gwinty...no brawo ja <brawo> jedej rozumiem, ale oba to nie wiem jak tego dokonałem.
No brawo TY <faktycznie>
martin_rs4 pisze:Teraz trzyma je trytytka a docelowo ruba sr.6 z jakims oringiem...
No jeżeli mówisz o tych przy tylnej ścianie komory silnika, przy zaworach od klimy to weź pan nie rób druta - kup drugie i wymień, koszta niewielkie :)

Sam mam tego chyba ze 3 sztuki w używce i oddałbym za grosze ale niestety leżą w PL a ja w DE więc niestety nie widzę szans na jakiś normalny termin wysyłki :/
Ostatnio zmieniony 23 sty 2016, 20:57 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 23 sty 2016, 19:14

FOSS pisze:nie rób druta - kup drugie i wymień, koszta niewielkie :)
Ty wiesz, że chyba tak zrobie <hmm> podobną rzecz zrobiłem ze zbiorniczkiem wyrównawczym wody, bo tam nagminnie ten króciec u góry wypada. Więc wziąłem rurkę miedzianą 8mm nagwintowałem na końcu wzmarwoałem gwint pastą REINZa i +wkręciłem. Gwarancja dożywotnia :D daltego mylałem żeby tu z tymi odpowietrznikami tak zrobić. Ale i tak musiałbym je wyciągać, więc chyba kupie drugie. <bezradny> znalazłem na alledrogo po 10zł na sztuke :)

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 23 sty 2016, 20:04

martin_rs4 w nowej chłodnicy było miejsce na czujnik - termowłącznik ? Pytam bo na foto u Ciebie jak i w allegro dość dziwnie to wygląda .
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 23 sty 2016, 21:02

Michał, są wsze wystkie wymagane wejscia. Miejsce na czujnik jest zaslepone. Zaslepke sie odkręca i wkręcasz czuknik ;)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 24 sty 2016, 15:48

jako że zima dopisuje to się wybrałem na małą sesje przy okazji rozruszałem ABS i ESP :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

* a później pojechałem umyć niunie ;)

Obrazek

Obrazek

więcej fotek tu > Zdjęcia]zima

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl