Budowa domu
Ja skończyłem budowę w 2009 , ale dokańczam do tej pory. Na dom o który piszesz , żeby był jakoś sensownie wykończony z nowoczesnymi instalacjami to 500k będzie mocno stykowo , ale jest to realizowalne . Teraz bym parę rzeczy poprawił i nie zrobił paru błędów i nawet w okolicach Warszawy w 600k się zamknę.
Samo podpiwniczenie + wykończenie piwnicy to 40k.
Pozdr
Samo podpiwniczenie + wykończenie piwnicy to 40k.
Pozdr
-
- Forum Audi A8
tak sie sklada ze ja sie zajmuje domami drewnianymi,mam swoja działalnosc na terenie pomorza,a koszt takego domu 120 m z poddaszem to około 200 000 zl do stanu deweloperskiego,czyli wszystkie instalacje i sciany pomalowane na biało, jak domek bedzie bez udziwnien typu dach kopertowy ,lukarny itp to smialo ponizej 200 000 sie zmiescisz
[ Dodano: 2015-08-25, 22:05 ]
sorry nie doczytałem o piwnicy,a za taka pod dom o ktorym mowa to 35 000 licz smiało
[ Dodano: 2015-08-25, 22:05 ]
sorry nie doczytałem o piwnicy,a za taka pod dom o ktorym mowa to 35 000 licz smiało
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
tak na szybko liczac to za materiał zapłacisz okolo 16 tys ,do stanu surowego , bynajmniej wg cen jakie mamy tu w gdansku, a co do wykonczenia wnetrza to cena jest zalezna od standardu wykonczenia,
mozna kupic podloge za 18 zł/m2 albo za 60 zl/m2 itd
potem jakies okna ( np 140x120 białe to okoló 350 zł)
tynki, gładz szpachlowa,farba duzo tego liczenia
mam nadzieje ze jakos pomoglem
Piotr masz jakies foty swoich domów , jak to sie ma do murowanych skoro 120m to 200tys ile za np dom parterowy 140m-160 z ew uzytkowym poddaszem + piwnica + garaz na min 2 choc wolałbym na 3 auta + 2gi domek ok 60m na tej samej działce rownież parterowy na gabinet ? jaki mniej wiecej koszt jaka tego bedzie trwalosc/ gwarancja jaki czas budowy i zdjecia poprosze
bądź sobą, wariatów też lubią
Wiem że wykończenia są najgorsze bo troszkę w tym siedzę ale niegdy nie zagłębiałem się w budowie.piotrekdomy pisze:tak na szybko liczac to za materiał zapłacisz okolo 16 tys ,do stanu surowego , bynajmniej wg cen jakie mamy tu w gdansku, a co do wykonczenia wnetrza to cena jest zalezna od standardu wykonczenia,
Teraz jeszcze powiedz mi co mi do tego potrzebne, obecny plan, nowy plan, zgłoszeni, pozwolenie i dalej robota.
A i jeszcze jedno za dostawienie takiej kupy jak wyceniana jest robocizna ?
-
- Forum Audi A8
Nie wiem jak jest teraz bo przepisy się ciągle u nas zmieniają, ale na pewno musisz zrobić projekt na dobudowke, złożyć pismo o pozwolenie i czekać czy urzędnik pozwoli Ci budować dom na twojej działce, za twoje pieniądze, szlak by trafił tych oszustów i nierobów a co do ceny za robotę to pewnie około 12 000 bym pobrał oczywiście za stan surowy otwarty