Audio - kolumny
Audio - kolumny
Od pewnego czasu nosze się z zamiarem kupna kolumn.
W tej chwili miekszam na 36 m²
Jutro jadę zobaczyć i posłuchać Altus 75 w stanie bardzo dobrym za 300 PLN .
Czy znajdę coś fajnego innego w tej cenie. ??
Później będzie mnie czekać zakup jakiegoś ampitunera do tego.
W tej chwili miekszam na 36 m²
Jutro jadę zobaczyć i posłuchać Altus 75 w stanie bardzo dobrym za 300 PLN .
Czy znajdę coś fajnego innego w tej cenie. ??
Później będzie mnie czekać zakup jakiegoś ampitunera do tego.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Od siebie mogę polecić Kolumny głośnikowe Schneider super team ls, te kolumny na prawdę potrafiły zatrząść ścianami i przesuwać wszystko na meblach, dźwięk bardzo czysty wyraźny ja byłem z tych kolumn bardzo zadowolony, ich wadą były jedynie waga i gabaryty. Kolejne kolumny które mogę z własnego doświadczenia polecić to Altusy 110-tki lub 140-tki lecz 140 będzie ciążo dorwać w tej cenie bez regeneracji, Wraz z dodatkowym subwooferem home made z głośnika Tonsil 30/120 (Montowany w zeusach) na prawdę robiło robotę.
Aktualnie mam fisher ste-195 które wyrwałem można powiedzieć za bezcen też w miarę dobrze to gra jak na takie małe kolumny, oczywiście żeby to dobrze grało musisz kupić dobry wzmacniacz, ja nie lubię tych chińskich plastikowych wynalazków, wolę coś starszego ale sprawdzonego to tyczy się i kolumn i wzmacniacza
Aktualnie mam fisher ste-195 które wyrwałem można powiedzieć za bezcen też w miarę dobrze to gra jak na takie małe kolumny, oczywiście żeby to dobrze grało musisz kupić dobry wzmacniacz, ja nie lubię tych chińskich plastikowych wynalazków, wolę coś starszego ale sprawdzonego to tyczy się i kolumn i wzmacniacza
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- stillbadboy
- Super Klubowicz
preston81 pisze:kupił bym logitecha z-5500 rozbija te altusy i kazdy inny sprzet wart do 1500 zł i jest wszechstronny wielozadaniowy fajnie wygląda i ogólni wymiata
nie prawda za 1500 masz sprzet ktory lyka na sniadanie te ligitechy. nie wrzucajmy taniego marketu do sprzetow z gornej polki. za 1500 mozna juz przebierac. w harmonach denonach bose jak sie uda to definitywach.
poszukaj sobie bose companion. to rozbija te zabawkowe logitechy,
nie pchaj sie w stare altusy i inne meble. poszukaj cos z Bose, ewentualnie Definitive.
tych drugich nie kupisz tanio a te pierwsze czasem mozna po kasie trafic no i nie zajma pol pokoju.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Qrde nie dam se głowy uciąc ale jak kupowałem swojego bumboxa do audi to w tym samym sklepie mieli takie dwie metrowe kolumny połaczone tylko jednym kablem. W jednej była cała baza do odtwarzania z usb i aux i radio. Chyba to było peyinga koszt cos ok 1000zł ale wymiatało to zdrowo.
I tu ukłon za prostote,dwie kolumny smukłe do tego jeden kabel łączący je i zasilanie i cała filozofia. A nie kilometry kabli i głosników stos...
I tu ukłon za prostote,dwie kolumny smukłe do tego jeden kabel łączący je i zasilanie i cała filozofia. A nie kilometry kabli i głosników stos...
-
- Super Klubowicz
orkaskawina pisze:posiadam już parę lat mogę polecićpreston81 pisze:kupił bym logitecha z-5500
Kiedyś mieszkałem w dużym mieszkaniu miałem Altus 300 do tego wzmacniacz Pioneer r700 coś tam moc znamionowa 150W wymiatało nieziemsko sam wzmacniacz ważył 18kg, teraz mieszkam na 34m2 i właśnie mam Z-5500 i naprawdę daje radę wiadomo nie jest to to samo, ale jest nieźle jak najbardziej polecam kluczem sukcesu jest sub 30cm. jedyne co to po kilku latach troszke wyświetlacz słabiej świeci.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
- 302 mają ponad dwukrotnie większą moc muzyczną (RMS).
- 302 mają szersze pasmo przenoszenia co daje większą gamę dźwięków jakie może wyemitować.
- 302 mają szersze pasmo przenoszenia co daje większą gamę dźwięków jakie może wyemitować.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
drago_o, ??
301er:
Nenn-/Musikleistung: 80 / 150 Watt
Tiefmitteltonchassis: 170 mm
Hochtonchassis: 20 mm