D-trójka "Audik" 2003 + cutouts 'by ManiekJames
- ManiekJames
- Super Klubowicz
Przemcioo, nie nie nie ja - jak robili mi wydech to sami docieli nie jest perfekcyjnie - ale to dopiero widać jak zajrzy sie pod spód
mkbewe, no kolor jest fajny, nie powiem
A wydech ... nie ma nic wspólnego z S8 <jezyk> jedynie wygląd (o co mi chodziło)
A robiony był na autku cały od X-pipe do końca.
.... a teraz kurde ciągle chodzi mi po głowie przelot - bez tylnych tłumików, ale to może kiedyś się zobaczy jak zdejmę na chwilkę końcowe i pojeżdżę troszkę gdzieś
ps: a co do wyglądu:
mkbewe, no kolor jest fajny, nie powiem
A wydech ... nie ma nic wspólnego z S8 <jezyk> jedynie wygląd (o co mi chodziło)
A robiony był na autku cały od X-pipe do końca.
.... a teraz kurde ciągle chodzi mi po głowie przelot - bez tylnych tłumików, ale to może kiedyś się zobaczy jak zdejmę na chwilkę końcowe i pojeżdżę troszkę gdzieś
ps: a co do wyglądu:
Pozdrawiam !!
- ManiekJames
- Super Klubowicz
Wczoraj to zaszalałem
Zabrałem się do wymiany 3 rzeczy - wszystkie wymieniane przy okazji siebie nawzajem przy jednej robocie ... chociaż NAWKU....ŁEM się co nie miara bo dostęp do kilku rzeczy był TRAGICZNY !!
A więc:
-Wymiana Sond Lambda przed katami - Obu, Boscha.
-Wymiana obu uszczelek kolektora dolotu,
-Wymiana zaworków olejowych pod pokrywą znajdującą się pod kolektorem ssącym,
- + jak się okazało przypadkiem naprawa rurki podciśnienia która była urwana/przetarta od lewego EGRa
Jak wiadomo w 4.2mpi aby wymienić Sondy wypada zdjąć kolektor - chociaż mimo to dostęp tam jest słaaaaby - co nie ułatwia wcale posiadanie LPG <jezyk>
Ale jakoś to wszystko pojszło w jakieś 9h. czasu tyle zajęło czyszczenie wszystkiego i pierdzielone Sondy. Wszystko teraz jest poukładane i pospinane jak nigdy nie było
Na 3 fotce strzałki wskazują na miejsce dostepu do Sond.
A i jeśli znawcy tematu zauważą coś niepokojącego na fotkach to proszę o info tu
Zabrałem się do wymiany 3 rzeczy - wszystkie wymieniane przy okazji siebie nawzajem przy jednej robocie ... chociaż NAWKU....ŁEM się co nie miara bo dostęp do kilku rzeczy był TRAGICZNY !!
A więc:
-Wymiana Sond Lambda przed katami - Obu, Boscha.
-Wymiana obu uszczelek kolektora dolotu,
-Wymiana zaworków olejowych pod pokrywą znajdującą się pod kolektorem ssącym,
- + jak się okazało przypadkiem naprawa rurki podciśnienia która była urwana/przetarta od lewego EGRa
Jak wiadomo w 4.2mpi aby wymienić Sondy wypada zdjąć kolektor - chociaż mimo to dostęp tam jest słaaaaby - co nie ułatwia wcale posiadanie LPG <jezyk>
Ale jakoś to wszystko pojszło w jakieś 9h. czasu tyle zajęło czyszczenie wszystkiego i pierdzielone Sondy. Wszystko teraz jest poukładane i pospinane jak nigdy nie było
Na 3 fotce strzałki wskazują na miejsce dostepu do Sond.
A i jeśli znawcy tematu zauważą coś niepokojącego na fotkach to proszę o info tu
Pozdrawiam !!
Pewnikiem od LPG bo fabryczna to ona nie jestdanishow pisze:ManiekJames, ta wkrętka z przodu kolektora to podciśnienie do LPG?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- ManiekJames
- Super Klubowicz
leon0376, no właśnie u mnie jest SYF i tam było takie jakby błoto oleju z tym syfem (odrazu nadmienie że odmę też wymieniłem jakoś w kwietniu) - i to nie tylko tam bo pod pokrywkami głowic chyba jest podobnie - i stawiam tu na jazdę od początku żywota na Castrolu
Jakieś pomysły jak się tego pozbyć z całego silnika
Bo płukanka już była i 2 zmiany oleju - a od zakupu leje Valvoline !! więc olej już dobry.
danishow, Taaaaa od podciśnienia <jezyk> ale czemu tu .... ciul wie to poprzednik tu zrobił to i jest se O!
Jakieś pomysły jak się tego pozbyć z całego silnika
Bo płukanka już była i 2 zmiany oleju - a od zakupu leje Valvoline !! więc olej już dobry.
danishow, Taaaaa od podciśnienia <jezyk> ale czemu tu .... ciul wie to poprzednik tu zrobił to i jest se O!
Pozdrawiam !!
- ManiekJames
- Super Klubowicz
No i lawina wody zapiernicza spod silnika
Wiem że dolewałem Litra na miesiąc od zakupu Audika - bo uciakała sobie woda z tej pierdykanej rurki wody łączącej chłodniczke oleju z blokiem
I wiem że to było do zrobienia...
Aaaale chyba pękła bardziej bo dolewam litra na 3 dni <jezyk> i zara załatwiam zestawik od naprawy z uszczelkami !!!!! hyhyhy.
Normalnie plamy jak po byku.
Pooozatym w planach zdjęcie na chwilkę końcowego wydechu i próba pojeżdżenia BEZ niego (zobaczymy jak to prawie przelotowo bedzie )
Wiem że dolewałem Litra na miesiąc od zakupu Audika - bo uciakała sobie woda z tej pierdykanej rurki wody łączącej chłodniczke oleju z blokiem
Aaaale chyba pękła bardziej bo dolewam litra na 3 dni <jezyk> i zara załatwiam zestawik od naprawy z uszczelkami !!!!! hyhyhy.
Normalnie plamy jak po byku.
Pooozatym w planach zdjęcie na chwilkę końcowego wydechu i próba pojeżdżenia BEZ niego (zobaczymy jak to prawie przelotowo bedzie )
Pozdrawiam !!
No to powodzenia, do najłatwieszych ten temat niestety nie należyManiekJames pisze:No i lawina wody zapiernicza spod silnika
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- ManiekJames
- Super Klubowicz
No w sumie trudny nie jest ale dostęp nie najłatwiejszy
...
Poooozatym - dziś mnie pokusiło ... i zdjąłem wydech gdzieś pośrodku auta przed X/H pipe'm
Przejechałem się po okolicy ... Nooooooo i już po odpaleniu się przestraszyłem - O ZGROZO !!!!!!
Toć to monstrum i dzieci straszy
I wiem że przelotu NIE zrobię bo to brzmiało MEGA - ale znacznie za głośno (swoją drogą ciekawe jak to jest bez katów bo z nimi jest BARDZO głośno i pięknie bulgocząco !!!! mmmmmm)
No ale to zdjąłem wydech pod autem - może przelot do końca inaczej zabrzmi nie wiem tego
...
Poooozatym - dziś mnie pokusiło ... i zdjąłem wydech gdzieś pośrodku auta przed X/H pipe'm
Przejechałem się po okolicy ... Nooooooo i już po odpaleniu się przestraszyłem - O ZGROZO !!!!!!
Toć to monstrum i dzieci straszy
I wiem że przelotu NIE zrobię bo to brzmiało MEGA - ale znacznie za głośno (swoją drogą ciekawe jak to jest bez katów bo z nimi jest BARDZO głośno i pięknie bulgocząco !!!! mmmmmm)
No ale to zdjąłem wydech pod autem - może przelot do końca inaczej zabrzmi nie wiem tego
Pozdrawiam !!