części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[A8 ALL] Modyfikator Plus /ceramizery i inne dodatki

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 17 lip 2015, 19:04

JIMM, kolego ten filmik już chyba wszyscy widzieli i trzeba być idiotą żeby tym się sugerować <faktycznie>

meir
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: meir » 17 lip 2015, 22:11

sam na zlocie widziałem jak auto chodziło bez oleju z ściągniętą miską olejową :) właśnie na środku typu ceramizer czy modyfikator nie pamiętam dokładnie !

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 17 lip 2015, 22:49

meir, każdy silnik bez miski oleju i ceramizera będzie pracować przez kilka do kilkunastu minut a nawet dłużej!
Silnik KIA/Hyundai 1,0L chodził na wolnych obrotach ponad godzinę bez miski olejowej ...sam sprawdzałem ;)

meir
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: meir » 17 lip 2015, 23:40

ale on nie chodził kilka minut tylko cały zlot myśle że około 5/6 godzin na pewno i to z zachowaną kulturą pracy co było dla mnie mega zdziwieniem

Gość

Post autor: Gość » 18 lip 2015, 06:33

Jak to mówia w każdej plotce ziarno prawdy więc zakładam że jeżeli ceramizer da 10% tego co krzyczy reklama to bedzie juz sukces :)

meir
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: meir » 18 lip 2015, 10:24

pewnie że tak :)

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 18 lip 2015, 22:22

meir pisze:sam na zlocie widziałem jak auto chodziło bez oleju z ściągniętą miską olejową :) właśnie na środku typu ceramizer czy modyfikator nie pamiętam dokładnie !
Bardzo fajnie, to zrób ten test na swoim aucie żeby mieć pewność i wtedy się pochwal

ernesto

Post autor: ernesto » 19 lip 2015, 14:13

meir pisze:sam na zlocie widziałem jak auto chodziło bez oleju z ściągniętą miską olejową :) właśnie na środku typu ceramizer czy modyfikator nie pamiętam dokładnie !
Widziałem podobny test w Skaryszewie na jakimś Japończyku czy coś.
Auto pracowało sobie ze zdjętą miską olejową i tak sobie chodził i chodził... na wolnych obrotach kilka godzin bez problemowo.

Zapytałem na boku pana przedstawiciela co by było gdyby auto miało obciążenie i wymusić na nim pracę. Dajmy na to jazdę w normalnych warunkach.
Odpowiedź:
Proszę Pana cudu niech się pan nie spodziewa

:D :D :D

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 19 lip 2015, 15:30

ernesto pisze:
Widziałem podobny test w Skaryszewie na jakimś Japończyku czy coś.
Auto pracowało sobie ze zdjętą miską olejową i tak sobie chodził i chodził... na wolnych obrotach kilka godzin bez problemowo.

Zapytałem na boku pana przedstawiciela co by było gdyby auto miało obciążenie i wymusić na nim pracę. Dajmy na to jazdę w normalnych warunkach.
Odpowiedź:
Proszę Pana cudu niech się pan nie spodziewa

:D :D :D
Czyli gdybyś zostawił auto z pracującym silnikiem na wolnych obrotach i dajmy na to cuś urwało by misę - to nic się nie stanie (jak wystarczy paliwa na cały dzień pykania). ;-)
Bądź dobry jak chleb.

Gość

Post autor: Gość » 19 lip 2015, 16:23

No na logike jakie obciążenie ma silnik na jałowym biegu?? Malutkie ale dajmy mu obciazenie robocze to sie szybko ceramiczny film zetrze. Jeżeli jak wspomniałem film ten jest tak trwały że trzyma na jałowym to w połaczeniu z olejem w normalnej exploatacji daje efekt lepszego smarowania.

wujoo933
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wujoo933 » 05 paź 2015, 20:32

Możecie polecić jakiś sprawdzony ceramizer ? Nie ufam reklamie ale czytam o tym dobre opinie i chce zastosować to jako dodatek :)

Gość

Post autor: Gość » 05 paź 2015, 20:37

Ceramizer-po prostu. :) tak to się nazywa i koszt ok 80zł

wujoo933
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wujoo933 » 05 paź 2015, 21:14

Wiem jakie są koszta :) Ojciec do bory teraz lał właśnie ceramizer firmy ceramizer :D Myślałem że jakieś inne firmy będą polecane, ale dzięki za odpowiedź <hihi>

Gość

Post autor: Gość » 05 paź 2015, 21:16

Są jeszcze te modyfikatory+ ale wygląda że to to samo tylko droższe. Ceramizer sam w sobie daje to do czego go zrobiono i sprawdzone to jest nawet na rozebranych silnikach że nie pisza bzdur.

wujoo933
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wujoo933 » 05 paź 2015, 22:42

Że działa to wiem :) Bo jak ojciec chciał kiedyś zrobić sobie malucha bo miał akurat wtedy zajawkę żeby zrobić jakiś projekt, to przed ceramizerem odpalał go bez problemu na 2 z pychu, a po ceramizerze po jakiś 400-600 km nie pamiętam dokładnie ile mówił, to jak próbował na pych go zapalić to maluch stawał dęba.

Chodziło mi tylko o wybór produktu :) i padł właśnie na Ceramizer z Ceramizera <chura>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl