[D2 4.2PB ] Jaka instalacja LPG ??
-
- Forum Audi A8
Kolego ja wsiadam do samochodu , odpalam i tak jak kkarol pisze latem temp . powyżej 25 stopni dosłownie 5 sekund i gaz a zimą nie wiem jeszcze , ale przypuszczam że też będe musiał czekać około 30-60 sekund , u mnie na gaz przełańcza się gdy temperatura osiągnie 35 stopni C.
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
-
- Forum Audi A8
co do gazu zamotowałem stag 3 premium coś tam na 2 reduktorach, silnik 4,2 benzyna coś około 340 km. na dwuch reduktorach. Pierwsze 10000 idealnie choć zdecydowanie czuć mniejszą moc, szybko zrobiłem taki przebieg w około 1 miesią, i zaczęły się problemy regulacje itp. W końcu przyjechał do serwisu jakiś szpec od instalacji gazowych z firmy stag i stwierdził że są do wymiany wtryski gazowe. Zostały zmienione i co dalej.... wszystko oki, tyle że jak depnę w podłogę to od 6000 w górę załącza się benzyna i twedy czuć tą różnicę tych koni co brakuje na gazie, mało tego na biegu jałowym czasami nierówno pracuje silnik i znowu wywala chceck jestem wkurzony koszt 4300, robią mi cały czas za free w formie gwarancji. Nie wiem czy przypadkiem nie popełniłem błędu że nie wstawiłem PRINCA?
- gierobiala
- Super Klubowicz
Ewidentnie wtryskiwacze gazowe nie dają rady,słabizna jakas zalożona.Co to za wtryski?darekostap pisze:ak depnę w podłogę to od 6000 w górę załącza się benzyna i twedy czuć tą różnicę tych koni co brakuje na gazie,
No i jak kolegaartekk, zauważył
To jest pewneartekk pisze: Popełniłeś błąd wybierając zakład, w którym zamontowano LPG.
- gierobiala
- Super Klubowicz