[D3 ALL ] Klimatyzacja wariuje, błędne temp w trybie Auto
czytam ciekawy wątek z A6, sam nie sprawdzałem czy jedna strona mi grzeje czy jak:
http://www.a6klub.pl/-a6-c6-temperatura ... 656,15.htm
http://www.a6klub.pl/-a6-c6-temperatura ... 656,15.htm
Tak.kor pisze:To będą te cylinderki?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Ja wciąż do tego nie dotarłem, ale wątpię czy to to u mnie. Ze wszystkich nawiewów grzeje tak samo. I raz działa, raz chce mnie spalić.. to wygląda jak uwalony czujnik raczej. Ma ktoś jakiś pomysł? W ogóle gdzie one są (czujniki). Podepną się pod vcds'a ale o ile pamiętam, nie wywalało mi żadnego błędu związanego z grzaniem etc..
Hmmm nie chcę zapeszać, ale przeczyściłem te cylinderki i od dwóch dni działa jak należy. Ale może za wcześnie się cieszyć, dużo autem nie latałem.. Stefan spróbuj tej metody, kto wie.. Jeśli to rozwiąże problem, będzie kolejnym dowodem na to, jak ważne jest czytać fora, a nie biegać z płaczem do aso..
Widzę że sporo osób na ten sam problem co i ja z tymi środkowymi nawiewami, u mnie identycznie nogi gorące, boki gorące, środkowe na tył gorące a przód czyli obok mmi i na szybę zimne, chociaż zauważyłem że na szybę środkiem gdzie jest kratka idzie zimne aczkolwiek z pod tej siatki zarówno po lewej stronie na wysokości licznika oraz poduszki pasażera idzie gorące na szybę że aż utrzymać ręki nie można... dziwna sprawa, natomiast latem z bocznym zapierdzielało gorące chyba że dałem na LO to było zimne... Są jakieś pomysły?
Jak zrobić test klap???
Jak zrobić test klap???
Jeżeli chodzi o mnie to tak jak pisałem na szybę mam tak jakby trzy nawiewy, środkiem tą właściwą kratką idzie chłodne aczkolwiek pod siatką wieje z lewej i z prawej gorące, nie wiem czy tam są jakieś nawiewy standardowo czy jakaś klapa jest nie do końca się zamyka i idzie na tą szybę jakieś lewe powietrze... nie mam pojęcia bo nie ma porównania z innym D3