[D3 FL ALL ] Radar distronic
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Z tymi urządzeniami to ja nie kumam... przecież to nie jakieś super skomplikowane elektroniczne urządzenie za kilkanaście czy kilkadziesiąt pln-ów tylko duża płyta na stelażu z kółkami z możliwością jej poziomowania i tylko tylemajkaistefan pisze:Jak sie pozniej dowiedzialem jest (bylo) podobno jedno urzadzenie na polnocno zach Polske.
Takie coś powinno mieć każde ASO.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
dokładnie,tak jak kalibracja kamery cofania .FOSS pisze:Z tymi urządzeniami to ja nie kumam... przecież to nie jakieś super skomplikowane elektroniczne urządzenie za kilkanaście czy kilkadziesiąt pln-ów tylko duża płyta na stelażu z kółkami z możliwością jej poziomowania i tylko tylemajkaistefan pisze:Jak sie pozniej dowiedzialem jest (bylo) podobno jedno urzadzenie na polnocno zach Polske.
Takie coś powinno mieć każde ASO.
Również płyta z kółkami
Albo ta sama płyta obsługuje kamerę cofania jak i distronik,jeżeli tak to gdzieś na forum Audi A6 widziałem że ktoś sam sobie takie coś zrobił i zdaje egzamin
Witam!
Jezeli jest to tylko kawal plyty zelaznej na kolkach to 450 zlotych jest malo zrozumiale.Tym bardziej dziwne ze w tamtym czasie byla jedna na cala poln/zach Polske.
Ceny jaka chcieli policzyc w moim przypadku jestem pewien bo w sumie za rozrzad mialo byc okolo 600 robocizny plus czesci.
Stefan.
Jezeli jest to tylko kawal plyty zelaznej na kolkach to 450 zlotych jest malo zrozumiale.Tym bardziej dziwne ze w tamtym czasie byla jedna na cala poln/zach Polske.
Ceny jaka chcieli policzyc w moim przypadku jestem pewien bo w sumie za rozrzad mialo byc okolo 600 robocizny plus czesci.
Stefan.
600pln za wymianę rozrządu w ASO??...majkaistefan pisze:Ceny jaka chcieli policzyc w moim przypadku jestem pewien bo w sumie za rozrzad mialo byc okolo 600 robocizny plus czesci.
toż to jakaś mega promocja jest.
Robocizna u mnie kosztuje więcej a za roboczogodzinę biorę kilkukrotnie mniej niż ASO.
W ASO w Warszawie koszt roboczogodziny przy aucie klasy A8/S8 to jakieś 350-380pln więc nie wiem skąd taka cena za wymianę rozrządu.
No chyba, że cenę podajesz w €uro to wtedy rozumiem.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
600zł to jak za darmo,nawet 600 euro jeśli chodzi o ASO to będzie małomajkaistefan pisze:Witam!
Stefan.
Nie chciałbym przeginać ale moje cacko, jak ostatnio pytałem, może mieć zmieniony rozrząd w ASO za 8 tys polskich złotych
Tak wiem to 4.0TDI... zzzzzuuuuuoooo <jezyk>
Tak wiem to 4.0TDI... zzzzzuuuuuoooo <jezyk>
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Temat jest o distronicu, zatem pozwole sobie do niego wrocic.
Mam to "cacko" u siebie, sam distronic działa ale jest nieskalibrowany. W ASO liczą sobie za to ok 900-1000zł. Jedno co mnie niesamowicie irytuje (jestem nowy w A8) to to, że nie działa mi zwykły tempomat. Nie mogę ustawić stałej prędkości.
Czy to jest normalne w distronicu, ze jak jest nieskalibrowany, to nie mogę również mieć "zwykłego" tempomatu"? Czy też w ogóle nie ma opcji mieć "zwykłego" tempomatu w distronicu?
Z góry dzięki za opinie.
Mam to "cacko" u siebie, sam distronic działa ale jest nieskalibrowany. W ASO liczą sobie za to ok 900-1000zł. Jedno co mnie niesamowicie irytuje (jestem nowy w A8) to to, że nie działa mi zwykły tempomat. Nie mogę ustawić stałej prędkości.
Czy to jest normalne w distronicu, ze jak jest nieskalibrowany, to nie mogę również mieć "zwykłego" tempomatu"? Czy też w ogóle nie ma opcji mieć "zwykłego" tempomatu w distronicu?
Z góry dzięki za opinie.