[D2 00 4.2PB/LPG ] Pompa paliwa padła
-
- Super Klubowicz
Przez cały tydzien przygotowywałem auto do akcji i juto zaczynam ale z tego co wstępnie widziałem to są dwie pompy. Przypuszam że jedna to ta która przepompowuje paliwo. Mnie interesuje to po stronie pasażera? Miejsca troche mało ale chyba dam rade. Zanim wyciagne sprawdze na krótko i napiszę co z tego wyszło-na razie dziekuje wszystkim za pomoc
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Jest jedna pompa w d2 To po stronie kierowcy to pływak a po pasażera jest kosz wraz z pompą. Nie zapomnij wykręcić takiej dłuuugiej śruby przed wyjęciem kosza. Wydmuchaj też przed otwarciem kurz z pokrywy.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2015, 17:22 przez krzychu22.p1i, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
No troche kiepsko -za nic nie moge odgrecić tego plastiku z dwoma dziurkami. Musze chyba w poniedziałek dorobic sobie jakis klucz w pracy bo nie dam rady.
A nie dałem za wygraną i poszedłem jeszcze raz. Okazało sie że trzeba to wykrecić w prawo a nie lewo.
Po wyciądnieciu pompa chodzi. Nie wiem czy sie zawiesza czy co? tak czy tak zamawiam nową.
Mam tylko pytanie. U mnie napięcie jest dopiero kiedy krecę kluczykiem. Czy tak ma być-czy powinna już chodzic po przekręceniu zapłonu????
A nie dałem za wygraną i poszedłem jeszcze raz. Okazało sie że trzeba to wykrecić w prawo a nie lewo.
Po wyciądnieciu pompa chodzi. Nie wiem czy sie zawiesza czy co? tak czy tak zamawiam nową.
Mam tylko pytanie. U mnie napięcie jest dopiero kiedy krecę kluczykiem. Czy tak ma być-czy powinna już chodzic po przekręceniu zapłonu????
-
- Super Klubowicz
W zbiorniku mam około 3/4 paliwa. Ale po przekręceniu zapłonu pompki nie słychac i nie ma pradu. Dopiero jak krece rozrusznikiem.
Kolega ma A6 C5 co prawda 1.8t z tego samego rocznika i ma tak samo-sprawdzałem z ciekawosci u niego. Dopiero jak kręci chodzi pompa.
Czyli cos mam nie tak. gdzie szukac przyczyny?????
Przekażnik podmieniłem na próbe i nic nie dało(czyba że oboje mamy uszkodzone)
Kolega ma A6 C5 co prawda 1.8t z tego samego rocznika i ma tak samo-sprawdzałem z ciekawosci u niego. Dopiero jak kręci chodzi pompa.
Czyli cos mam nie tak. gdzie szukac przyczyny?????
Przekażnik podmieniłem na próbe i nic nie dało(czyba że oboje mamy uszkodzone)