![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 4.2PB/LPG ] Skrzynia świecą się wszystkie biegi
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

Ernest sam wiesz, że forum nie jest obiektywne bo część z nas pamięta jaka w tym temacie była jazda.. Niestety tylko pochlebne opinie są mile widziane a reszta go to hellernesto pisze:http://www.a8team.pl/serwis-skrzyni-aut ... &highlighthadwao pisze:Powiedzcie czy ktoś z was robił w tej firmie skrzynie, czy jest to uczciwa firma?
-
adrian949
-
hadwao
- Forum Audi A8

Koleś powiedział błąd 2 i 3 biegu i żeby nie jeździć bo zaszkodzę skrzyni , koszt naprawy od 3 do 7 tyś. Liczyłęm na to że skoro nie będę jeździł autem żeby nie zaszkodzić skrzyni i zostawię auto u mechanika to naprawa wyjdzie 3 tyś . Ale skoro pewnie od razu wiedział że kapitalny remont to przecież mogłem jeszcze pojeździć trochę czasu, bo niby co mogło by się stać gorszego jak kapitalny remont skrzyni.
-
ernesto
Pamiętam, pamiętamkrzychu22.p1i pisze:Ernest sam wiesz, że forum nie jest obiektywne bo część z nas pamięta jaka w tym temacie była jazda.. Niestety tylko pochlebne opinie są mile widziane a reszta go to hellernesto pisze:http://www.a8team.pl/serwis-skrzyni-aut ... &highlighthadwao pisze:Powiedzcie czy ktoś z was robił w tej firmie skrzynie, czy jest to uczciwa firma?
Ostatnio zmieniony 16 lis 2015, 23:13 przez ernesto, łącznie zmieniany 1 raz.
- Preston81
- Super Klubowicz

sluchaj jak ci zdechnie totalnie skrzynia to i tak zaplacisz tyle samo
wiec jezdzij sobie
koszta nie beda mniejsze miej tylko lawete w pogotowiu, koszta sa wysokie poniewaz musza wytargac skrzynie a to juz kosztuje powymieniac tarczki kosz forwardu i ew tlok wstecznego , wez zeskanuj auto i wklej bledy jesli masz .... moja asb padla przy ok 281tys km moze u ciebie to jakas pierdola - zaworki , plyta sterujaca itp moze lepiej poszukac jakiegos fachowca ktory to zdiagnozuje bardziej szczegolowo ? choc tak naprawde bez rozebrania skrzyni ciezko okreslic 100% diagnoze , ale pewne sytuacje moga wskazywac na 1 lub kilka wariantow awarii
koszta nie beda mniejsze miej tylko lawete w pogotowiu, koszta sa wysokie poniewaz musza wytargac skrzynie a to juz kosztuje powymieniac tarczki kosz forwardu i ew tlok wstecznego , wez zeskanuj auto i wklej bledy jesli masz .... moja asb padla przy ok 281tys km moze u ciebie to jakas pierdola - zaworki , plyta sterujaca itp moze lepiej poszukac jakiegos fachowca ktory to zdiagnozuje bardziej szczegolowo ? choc tak naprawde bez rozebrania skrzyni ciezko okreslic 100% diagnoze , ale pewne sytuacje moga wskazywac na 1 lub kilka wariantow awarii
bądź sobą, wariatów też lubią
-
SenatorS8
- Super Klubowicz

Najtansza weryfikacja to demontaz plyty i jej rozebranie weryfikacja umycie .Wtedy albo usterka ustapi badz bedzie znacznie mniej uciazliwa no albo nic sie nie poprawi.
Skrzynia to sliski temat bo
-Jej demontaz to nie wymiana akumulatora i swoje trwa-koszta
-Konstrukcja nie pozwala zajzec w dowolne miejsce bez rozbierania wszystkiego co przed tym miejscem jestwiec i tak zawsze calosc idzie w drobnice i przeglad calosci-koszta
-Skoro rozebrana cala to warto powymieniac uszczelniacze ,lozyska,tarczki i przekladki jesli sa przypalone-koszta.
-Konwerter - no tu audi tzn ZF sie nie popisalo 300 tys to i tak wiele jak na niego.Regeneracja- ja nie polecam
.Moj byl padniety(Lock Up) oddalem do regeneracji (gwarancja 3 lata zostalo pol roku ) a od dobrego roku nim sie skrzynia nie nagrzeje to slysze od konwertera tykanie tak jakby patyk w szprychach,Olalem temat -nie chce mi sie targac skrzyni -nie mam checi i czasu na to-1kkm temu zmienialem olej w skrzyni po samorobnym remoncie skrzyni (joz ma 75tys nalatane od mojego remontu) i wyglada w srodku idealnie- brak opilkow,szlamu -krysztal.
Takze konwerter tylko nowy.
I takim sposobem uzbiera sie kwota finalna.
Lekko liczac
1kpln zestaw uszczelnien
ok 2kpln konwerter regeneracja 800
olej 300-400
Demontaz-montaz 500-800
Remont skrzyni-2 dni jak nic x stawka godzinowa ok 2 kpln
Plus Kosz FW ,tlok wstecznego ,tarczki,przekladki,
I i le wychodzi??
Skrzynia to sliski temat bo
-Jej demontaz to nie wymiana akumulatora i swoje trwa-koszta
-Konstrukcja nie pozwala zajzec w dowolne miejsce bez rozbierania wszystkiego co przed tym miejscem jestwiec i tak zawsze calosc idzie w drobnice i przeglad calosci-koszta
-Skoro rozebrana cala to warto powymieniac uszczelniacze ,lozyska,tarczki i przekladki jesli sa przypalone-koszta.
-Konwerter - no tu audi tzn ZF sie nie popisalo 300 tys to i tak wiele jak na niego.Regeneracja- ja nie polecam
.Moj byl padniety(Lock Up) oddalem do regeneracji (gwarancja 3 lata zostalo pol roku ) a od dobrego roku nim sie skrzynia nie nagrzeje to slysze od konwertera tykanie tak jakby patyk w szprychach,Olalem temat -nie chce mi sie targac skrzyni -nie mam checi i czasu na to-1kkm temu zmienialem olej w skrzyni po samorobnym remoncie skrzyni (joz ma 75tys nalatane od mojego remontu) i wyglada w srodku idealnie- brak opilkow,szlamu -krysztal.
Takze konwerter tylko nowy.
I takim sposobem uzbiera sie kwota finalna.
Lekko liczac
1kpln zestaw uszczelnien
ok 2kpln konwerter regeneracja 800
olej 300-400
Demontaz-montaz 500-800
Remont skrzyni-2 dni jak nic x stawka godzinowa ok 2 kpln
Plus Kosz FW ,tlok wstecznego ,tarczki,przekladki,
I i le wychodzi??
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

-
hadwao