![]() |
![]() |
![]() |
[D2 00 3.3TDI ] Skrzynia biegów nie daje oznak życia
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Tak , Skrzynia poszła do skrzyniarza podobno wymienił tarcze cierne i regeneracja konwertera
Teraz mam taki temat , skrzynia rusza jednak jest odczuwalne drganie całej budy i cieplej tym gorzej do tego z 2-3 jest czasem szarpnięcie i zmiana z 4-5 bez gazu jest szarpnięcie
Skrzyniarz na gwarancji trzymał ją 3 tygodnie uparcie twierdząc że płyta sterująca
Jednak poległ i do tego zgubił mi osłonę z pod silnika
Mam jak na razie jej dość , jednak ciekawi mnie to czemu tak się dzieje ( chodzi o drganie)
Jak tylko puści się gaz wszystko ustaje
A i zauważyłem że lubi podczas spokojnej jazdy skoczyć o 100 obr w górę i w dół (gdy spada w dół czuć jak by zapinało się sprzęgło na 100% )
Spalanie wyższe o jakiś litr od tego co było przed remontem
Oczywiście remoncik kosztował mnie 2800 PLN
A nadal nie porusza się jak marzenie
Co na wasze oko wygląda ??
Teraz mam taki temat , skrzynia rusza jednak jest odczuwalne drganie całej budy i cieplej tym gorzej do tego z 2-3 jest czasem szarpnięcie i zmiana z 4-5 bez gazu jest szarpnięcie
Skrzyniarz na gwarancji trzymał ją 3 tygodnie uparcie twierdząc że płyta sterująca
Jednak poległ i do tego zgubił mi osłonę z pod silnika

Mam jak na razie jej dość , jednak ciekawi mnie to czemu tak się dzieje ( chodzi o drganie)
Jak tylko puści się gaz wszystko ustaje
A i zauważyłem że lubi podczas spokojnej jazdy skoczyć o 100 obr w górę i w dół (gdy spada w dół czuć jak by zapinało się sprzęgło na 100% )
Spalanie wyższe o jakiś litr od tego co było przed remontem
Oczywiście remoncik kosztował mnie 2800 PLN
A nadal nie porusza się jak marzenie

Co na wasze oko wygląda ??
Chętnie pomogę 

-
- Super Klubowicz
Gdzie był robiony konwerter ?
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Jeśli chcesz mieć spoko zrobione i masz jeszcze kawałek zdrowia to możesz podjechać do serwisu w leszczynach w świętokrzyskim. Ja ostatnio tam robiłem i za zrzucenie skrzyni + robota + założenie biorą 800 zł. Takie Audi co my mamy to dla nich pikuś. Osobiście jestem bardzo zadowolony.
I`m the LPG master
-
- Forum Audi A8
Przed remontem nic nie drgało , tylko nie ciągnęła jak się już rozbujała to biegi zmieniała ładnie i jakoś tam jechała....
Teraz te drgania tak coś mnie kusiło podejrzewać olej
Coś tam się znał bo skrzynia ruszyła , o dziwo ma S8 w 4.2 i twierdzi że jego na tym oleju śmiga ???
To po nowym roku wymiana oleju i miska w dół , też coś czuję że będę musiał się zabrać za skrzynię samemu lub wysłać do kogoś kto ma o tym pojęcie
Zdziwię się jak po rozebraniu koszy okaże się że tarcze jak były stare tak są.....
Teraz te drgania tak coś mnie kusiło podejrzewać olej
Coś tam się znał bo skrzynia ruszyła , o dziwo ma S8 w 4.2 i twierdzi że jego na tym oleju śmiga ???
To po nowym roku wymiana oleju i miska w dół , też coś czuję że będę musiał się zabrać za skrzynię samemu lub wysłać do kogoś kto ma o tym pojęcie

Zdziwię się jak po rozebraniu koszy okaże się że tarcze jak były stare tak są.....
Chętnie pomogę 

-
- Forum Audi A8
Byłem tam z kolegi pasatem b5 fl synchronizatory robili i jak na razie wszystko gra 
Ten był z okolic Końskich , gość ciekawy i do tego wisi mnie nadal osłonę pod silnik bo mnie mojej nie założył a mnie nie przyszło na myśl sprawdzić czy jest ona na swoim miejscu jak odbierałem samochód

Ten był z okolic Końskich , gość ciekawy i do tego wisi mnie nadal osłonę pod silnik bo mnie mojej nie założył a mnie nie przyszło na myśl sprawdzić czy jest ona na swoim miejscu jak odbierałem samochód

Chętnie pomogę