![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Chromowane listwy, przywrócenie blasku
-
- Forum Audi A8
Tutenhamon błagam Cię, oklej następnym razem lakier jakąś taśmą papierową, żółtą lub niebieską, o mało zawału nie dostałem jak zobaczyłem zdjęcie z wiertarką.
Oklej budę chociaż tak od niechcenia, widzę że masz wprawę, ale wejdzie na forum jakiś młokos, zobaczy, że inni potrafią to i on, i później będzie płakał, że lakier schrzanił oraz że mu uszczelki poszarpało.
Ogólnie plus za dobrą robotę :-)
Wiertarka, hm, zacząłeś od razu na dużych obrotach czy najpierw wolno a dopiero później w miarę wpracowania środka przeszedłeś na wyższe obroty?
Oklej budę chociaż tak od niechcenia, widzę że masz wprawę, ale wejdzie na forum jakiś młokos, zobaczy, że inni potrafią to i on, i później będzie płakał, że lakier schrzanił oraz że mu uszczelki poszarpało.
Ogólnie plus za dobrą robotę :-)
Wiertarka, hm, zacząłeś od razu na dużych obrotach czy najpierw wolno a dopiero później w miarę wpracowania środka przeszedłeś na wyższe obroty?
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Wiesz dlatego napisałem : ostrożnie! nie po lakierze .A gąbeczka do polerki nie jedno już widziała dla tego bez oklejania to robiłem ,nie koniecznie wiertarka można użyć innych narzędzi przeznaczonych to tego typu prac np. wszelakich polerek ele. , ważne żeby można było regulować obroty ja robiłem to na najniższych obrotach. Obejrzyj też filmik zobaczysz tam że polerowałem tylko listwę nie dotykając lakieru. Jak już pisałem nakładanie pasty i czynność polerowania najlepiej powtarzać do momentu uzyskania najlepszego efektu.
- bartas204
- Forum Audi A8
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- koziolek
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Wiesz jak wszystko poprawiane ,po czasie troszkę zmatowiały ale naprawdę minimalnie ,ale nie ma za to tych matowych plam . Wiosną jeszcze raz przelecę tym razem delikatnie .Arturo jak sprawa z Twoimi chromami ?
Zauważyłeś jakąś różnicę w czasie ?
Czy polerka nie sprawiła ich blaknięcie ?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2015, 11:23 przez tutenhamon, łącznie zmieniany 1 raz.