Ja to jestem w ogole zdziwiony tym pytaniem. Bo jak kupuje czesci z ASO (a robie to dosc czesto) to widze dokładnie to samo co w sklepach tylko zapakowane w numery OE z ceną kilka razy wyzsza (tak na przyklad jest z filtrami oleju do skrzyń biegów/silników, czy uszczelkami - identyczny produkt jest w zamienniku)
Rozrzady sa na tyle popularnymi czesciami zamiennymi i tak ogolnodostępnymi że składać całość trzeba tylko i wyłącznie na zamiennikach przy czym w rozrządzie zawsze kluczowa jest jakość pompy wody. Hepu robi pompy na pierwszy montaż i nie należy brac nic innego. Moje doswiadczenia sa takie ze pompa SKF wytrzymala 10k km, to juz jakis maxgear u kolegi dal rade przez 12k km

. Rolek innych niż INA bym nie bral (ewentualnie SKF bo tutaj akurat niezle sobie radzą) a pasek według mnie nie jest tak bardzo istotny byle nie był chiński. Kłade rózne Boscha, Gatesa, Contiego i według mnie wszystkie są równie dobre. Żaden nigdy nie nawalil przy przebiegu niższym niż 90k km (oczywiscie po prawidłowym montażu i przy braku awarii silnika).
Zestaw który poleca Michał to naprawdę TOP zamiennika, zresztą jak się zajrzy do dedykowanego zestawu contiego na przyklad, czy dedykowanego Iny (bo tez takie sa), to w srodku i tak sa rolki ina/skf a pasek conti/gates