To akurat jest polskie forum dla audi w UKUnseen pisze: slonick, nie czytam zadnego brytyjskiego forum Audi, jest ich za duzo i nie wiem ktore wybrac. Czytam tylko amerykanskie.
[D4 ALL ] Keyless go - zabezpieczenie auta przed kradzieza
Moim zdaniem takiego D4 nie kradnie się ot, tak i nie robią tego dzieciaki z laptopem i anteną w reklamówce. Na takie auto musi być zlecenie. A jeżeli jest zlecenie to cala operacja robiona jest profesjonalnie. Kluczyk dorabiany po VIN z ASO, gotowe dokumenty. W całej operacji bierze udział kilka, kilkanaście osób różnej socjalizacji.
Kojarzy ktoś z Was Black Market z TORa? Kiedy jeszcze istniał to było kilka ofert zleceń kradzieży aut luksusowych Audi, BMW, Merc itd. Usługa obejmowała zmianę numerów nadwozia, dokumenty i wyrobienie całej historii serwisowej z ASO w dowolnym kraju UE. Tak więc nie robią tego zwykle łebki z ulicy.
Kojarzy ktoś z Was Black Market z TORa? Kiedy jeszcze istniał to było kilka ofert zleceń kradzieży aut luksusowych Audi, BMW, Merc itd. Usługa obejmowała zmianę numerów nadwozia, dokumenty i wyrobienie całej historii serwisowej z ASO w dowolnym kraju UE. Tak więc nie robią tego zwykle łebki z ulicy.
Kontakt: nick + @wp.pl
E tam, na zachodzie to nie jest takie drogie auto, kradnie sie wszystko jak jest zapotrzebowanie. Co chwile czytam, ze skosili RS4/5/6, a nawet RS7 ostatnio. Najprostsza metoda to wlasnie port OBD albo kradziez kluczykow. Te wszystkie drogie Range Rovery w Chelsea kradli na port. Co robia z tym autem potem, to nie wiem, ale jakby nie bylo kupcow i metody na pozbywanie sie tych aut, to by nie kradli.
Jasne, ze sa to profesjonalisci, nie oportunisci. RSy schodza jak swieze buleczki.
Tutaj panowie ukradli 4 Audi kopiujac kluczyki:
http://www.birminghammail.co.uk/news/mi ... ng-7801035
Jasne, ze sa to profesjonalisci, nie oportunisci. RSy schodza jak swieze buleczki.
Tutaj panowie ukradli 4 Audi kopiujac kluczyki:
http://www.birminghammail.co.uk/news/mi ... ng-7801035
Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 19:51 przez Unseen, łącznie zmieniany 1 raz.
No ja bym przytulił twój silniczek
Metody są,dawien dawno kiedy luxusem było 5er E34 to przecie złodziej odjeżdzał szybciej niz sam własciciel nowe auta maja zbyt bo nie sa dobrej jakości a naprawy to dramat cenowy,potem sa ubezpieczenia i sa kraje gdzie nikt na pochodzenie nie patrzy a tamtejsi bogaci tez chca sie tanio a dobrze pokazać
Metody są,dawien dawno kiedy luxusem było 5er E34 to przecie złodziej odjeżdzał szybciej niz sam własciciel nowe auta maja zbyt bo nie sa dobrej jakości a naprawy to dramat cenowy,potem sa ubezpieczenia i sa kraje gdzie nikt na pochodzenie nie patrzy a tamtejsi bogaci tez chca sie tanio a dobrze pokazać
Przyszlo etui, przetestowalam i moge potwierdzic, ze bardzo dobrze blokuje sygnal miedzy kluczykiem, a samochodem.
Kluczyk trzeba schowac do tej jasnej czesci do srodka, tylko ta kieszen blokuje sygnal. Jak etui jest zamkniete, to zaden sygnal nie przebija sie. Jak go uchyle tak jak na drugim zdjeciu, to widze ze miga diodka na pilocie jak dotkne klamkie, ale drzwi nie otweiraja sie. Widocznie sygnal jest ciagle za slaby.
,
,
Dobre etui, zeby trzymac w tym kluczyki jak auto zostaje w domu lub jak cos zostawimy w srodku lub w bagazniku na wyjezdzie. Ja np czesto robie wycieczki krajoznawcze i jezdze tygodniami po Europie ze spora iloscia dziwnych rzeczy w bagazniku. Zostawiam tez rzeczy, jak ide cos zjesc przy autostradzie, itp.
W Niemczech jest duzo VAG'ow i jestem pewna, ze lokalni zlodzieje wiedza jak je szybko otworzyc.
Kluczyk trzeba schowac do tej jasnej czesci do srodka, tylko ta kieszen blokuje sygnal. Jak etui jest zamkniete, to zaden sygnal nie przebija sie. Jak go uchyle tak jak na drugim zdjeciu, to widze ze miga diodka na pilocie jak dotkne klamkie, ale drzwi nie otweiraja sie. Widocznie sygnal jest ciagle za slaby.
,
,
Dobre etui, zeby trzymac w tym kluczyki jak auto zostaje w domu lub jak cos zostawimy w srodku lub w bagazniku na wyjezdzie. Ja np czesto robie wycieczki krajoznawcze i jezdze tygodniami po Europie ze spora iloscia dziwnych rzeczy w bagazniku. Zostawiam tez rzeczy, jak ide cos zjesc przy autostradzie, itp.
W Niemczech jest duzo VAG'ow i jestem pewna, ze lokalni zlodzieje wiedza jak je szybko otworzyc.
Witam wszystkich,
Ostatnio kolega pokazał mi ten filmik
http://www.a8team.pl/regulamin-forum-au ... a-vt22.htm - Marianie...REGULAMIN!
i się lekko przeraziłem, że tak łatwo można skubnąć samochód wyprodukowany w XXI wieku!
@Unseen - dziękuję bardzo za otworzenie tego wątku, dzięki Tobie trafiłem tutaj. Fajnie, że przetestowałaś to etui i potwierdziłaś, że działa.
Już miałem kupować to samo, ale poszperałem trochę w internecie
Pozdrawiam
Marian K
Ja też poszperałem trochę w internecie i widzę że próbujesz wystartować z reklamą .
Pozdrawiam .
pioter .
Ostatnio kolega pokazał mi ten filmik
http://www.a8team.pl/regulamin-forum-au ... a-vt22.htm - Marianie...REGULAMIN!
i się lekko przeraziłem, że tak łatwo można skubnąć samochód wyprodukowany w XXI wieku!
@Unseen - dziękuję bardzo za otworzenie tego wątku, dzięki Tobie trafiłem tutaj. Fajnie, że przetestowałaś to etui i potwierdziłaś, że działa.
Już miałem kupować to samo, ale poszperałem trochę w internecie
Pozdrawiam
Marian K
Ja też poszperałem trochę w internecie i widzę że próbujesz wystartować z reklamą .
Pozdrawiam .
pioter .
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez marysk2, łącznie zmieniany 3 razy.