części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 95 4.2PB/LPG ] Pompka zamka klapy bagaznika

Truscik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 95 4.2PB/LPG ] Pompka zamka klapy bagaznika

Post autor: Truscik » 19 sty 2016, 17:55

Witam, zamykając samochód dlugo pompa mieli, doszedłem do takiej malej pompki w klapie bagażnika ze ma przerwana gumkę i powietrze ucieka, może ktoś mi pomoc czym można to zastąpić albo gdzie to dostać bo szukam a nie wiem kompletnie jak ta "pompka" sie nazywa i gdzie szukać takiej gumki.

Obrazek
pompka nie z mojego samochodu a znaleziona w internecie ale tak samo wygląda tylko drucik trochę inaczej wygięty.

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 19 sty 2016, 18:28

Four rings to rule them all

ernesto

Post autor: ernesto » 20 sty 2016, 07:16

Najlepiej z innych modeli Audi typu 80, wyglądają na lepiej wykonane.
Podejrzewam, że grupa VW też miała takie rozwiązania.
U mnie też padła ta gumka ale na obecną chwilę nie mam jak podjechać na szrot ( brak czasu )
Ja u Siebie zaślepiłem przewód podciśnieniowy idący do zamka klapy. Na chwilę obecną też możesz to zrobić by nie zjarać pompki, tylko uważaj by zamek był w pozycji otwartej bo możesz potem klapy już nie otworzyć.

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 20 sty 2016, 07:49

Mi też ta pompka padła i miałem non stop problem z włączającym się alarmem. Po wymianie wszystko wróciło do normy , ale teraz przy tych mrozach słyszę że coś dłużnej pompuje , czyżby znowu pada ?

ernesto

Post autor: ernesto » 20 sty 2016, 08:39

Artur u mnie właśnie przy mrozach się zaczęło. Ostatnio co wypuściło się -20 to już był finał. Zamykam auto a tu Buuuuuuuuuu. <nie>
Zacząłem nasłuchiwać i syczało w bagolu. Po konsultacji z Krzychem wydarłem wygłuszenie i winowajca upolowany.
Któregoś dnia rozbiorę boczki i wszystkie gumy potraktuje środkiem konserwującym.

Truscik
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Truscik » 20 sty 2016, 11:46

Ernesto dzieki, trzeba bedzie odwiedzić szrot i szukać Audi 80, tylko przy takiej temperaturze to nie bardzo mi sie chce robić :/

Awatar użytkownika
Lechu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lechu » 20 sty 2016, 13:28

To w A8 nie ma tak j w A6 C4 . Długie działanie pompki jest zapisywane w postaci błędu w Vagu i po czasie pompka ma odcinane zasilanie by się nie spaliła. ??

ernesto

Post autor: ernesto » 21 sty 2016, 10:35

Lechu pisze:To w A8 nie ma tak j w A6 C4 . Długie działanie pompki jest zapisywane w postaci błędu w Vagu i po czasie pompka ma odcinane zasilanie by się nie spaliła. ??
Ma tak.
Ogólnie sprawa wygląda tak, że jak podczas zamknięcia odetnie pompkę to potem minie trochę czasu zanim się odblokuje i zacznie działać.

gacuś
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gacuś » 13 lut 2016, 21:24

też miałem ten sam problem i dorobiłem tą gumkę z......uszczelki od kranu grubości ok.2mm.trzeba tylko dokładnie podocinać i oszlifować,działa idealnie juz dwa lata.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl