części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ - ] Ciekawe Audi A8 - allegro, mobile, ebay

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 a także innych modeli Audi oraz aut innych marek.
Dostęp dla zarejstrowanych.
rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 28 sty 2016, 21:10

No jasne widziałem twoje D2 wnętrze bida z nędzą i wszystko obdarte , do swojej D4 nie mam zastrzeżeń ;) Co do przepłacania to już na prawdę jesteś śmieszny , po to pracujemy i zarabiamy by jeździć lepszymi samochodami a nie zabytkami z 3 silnikiem i bóg wie co jeszcze <faktycznie> Jednak lepiej się wybrać D4 na trasę po europie niż się męczyć babcią <bezradny> a zazwyczaj w wiekowych autach co chwila coś się chrzani , wiem bo widzę po znajomych więcej dokładają niż to warte ;) Taka prawda , ty jesteś zakochany i zauroczony tym złudzeniem ale rzeczywistość jest inna <bezradny>

[ Dodano: 2016-01-28, 21:10 ]
Sądzę że do dziś masz nokie 3310 bo ma mniej elektroniki <jezyk>

Gość

Post autor: Gość » 28 sty 2016, 21:23

rafalr93, Nie wiem dlaczego zszedłes z zabawnej dyskusji na spinke bo tak moge wywnioskowac po tym co piszesz o mojej D2. Nie wiem gdzie ty widziałes ale obdartego wnętrza nie mam od lat bo jak sie zuzyło dostała nowsze lepsze. I jak wszystko inne. Nie szczedze kasy w nią ale nie wydaje tez niebotycznej sumy. Każde auto się dzis pierdoli-stare bo jest stare a nowe bo jest zrobione jak chińska zabawka tylko na pokaz.
Ludzie dokładaja bo maja jakąs pasje-kupno nowej sztuki na 3 lata bo więcej bezawaryjnie nie wytrzyma żadna to tylko czynnośc rownoznaczna z kupnem skarpetek w sklepie. Ide kupuje zuzyje wyrzuce,kupie nastepne.
rafalr93 pisze:ty jesteś zakochany i zauroczony tym złudzeniem ale rzeczywistość jest inna
Nie jestem zakochany jestem realistą. Jeździłem 2 letnia D2 i D4 i mam te cholerne porównanie że D2 mnie urzekło a D4 no auto lepszej klasy. Ani dupy nie urywa ani cyca nie miażdży.

Każdy swoje chwali ale ty sie musisz oszukiwac na siłe bo szukasz usprawiedliwienia na wydane tysiące-nie szukaj nie ma sensu to twoje pieniądze i twoja sprawa. Ja swoja babcią pojade na wczasy do Hiszpani bez stresu więc nie wiem czemu zakładasz-bardzo mylnie że kazde D2 to juz złom-to idiotyczne podejscie kolego.
Życze ci zadowolenia z uzytkowania twojej starej juz D4 bo 5lat to już przecie do recyklingu sie nadaje(twój tok rozumowania)

Co do telefonu to ma navi,pare komunikatorów,8mpx z diodą,4" i nie nazywa sie nokią niestety... :]

Na tym dyskusje skończymy. pozdro

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 28 sty 2016, 21:34

Chciałem cię tylko uświadomić że żyjesz w błędnym przekonaniu , co do tych tysiecy to uwierz że to dla mnie nie są duże pieniadze , teraz realizuje nowy biznes i wydalem juz 10 takich a8 a do końca realizacji jeszcze daleka droga.

Gość

Post autor: Gość » 28 sty 2016, 21:44

Nie żyje w błednym przekonaniu. Po prostu nie zrozumiałes albo nie chcesz zrozumiec że motoryzacja sie dawno skończyła i teraz panuje tylko tandeta. Ty patrzysz z innej perspektywy jak wspominałem nie czujesz ciezaru wartości ktora większośc tu czuje doskonale. Nie posiadasz tej pasji bo masz jakies inne zamiłowania i nie bedziesz dłubał w aucie bo po co jak stac cie na nowe. Ja cie doskonale rozumiem, znam i pracowałem tez dla takich co sie nie licza z kasa zabardzo bo nie muszą. Stad właśnie moje porownanie nowych ósemek.
Kolega kupił z salonu S8 i co 5 lat i sie rozpadł silnik-200k euro wydane czy wyrzucone?? sam stwierdził że sie nie nacieszył tym autem nawet. Ma je dalej zrobione moim tokiem rozumowania czyli poprawiona fabryka-to wg ciebie jest juz złom? Nie to dalej doskonała furka mogaca konkurowac z najnowsza S8. Kolejny kolega nasz klubowicz tu znany tez rozważał kupno D4. Ale jakos narazie pakuje w D3 a najbardziej żałuje sprzedanej S8 D2 :)

Czyli zrozum wielu ludzi stać ale nie każdy lubi tandete :) Ja nie lubie i mnie nie stać :D

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 28 sty 2016, 22:08

5.2 w s8 to nieporozumienie ale 4.2 tdi pół bańki bez zadyszki robi <amasz>

Gość

Post autor: Gość » 28 sty 2016, 22:09

To prawda ale jest jeszcze 5.0 bit co doskonale robi robote w S8 :)

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 28 sty 2016, 22:09

Trochę zboczyliście z tematu <faktycznie>. rafalr93, to forum dla użytkowników i miłośników A ósemek. Podejrzewam że niewiele interesują ludzi Twoje miliony, to nie pudelek.pl. Ile byś tej kasy nie miał, pozostaniesz jedynie użytkownikiem A8 <jezyk>

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 28 sty 2016, 22:11

amen ;)

Gość

Post autor: Gość » 28 sty 2016, 22:16

rafalr93, Wiem juz czemus taki marudny-w wieku 86lat to normalne :D

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 28 sty 2016, 22:21

ja nigdy nie marudze <blee>

Gość

Post autor: Gość » 28 sty 2016, 22:29

rafalr93 pisze:ja nigdy nie marudze
Wiem co mówie mam doświadczenie z dziadkami :D <fujarka>

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 28 sty 2016, 22:31

chyba z babciami <jezyk>

Gość

Post autor: Gość » 28 sty 2016, 22:37

5 lat pracy z dziadkami babciami i innymi potrzebujacymi i w tym czasie latałem nowym Iveco które nigdy nie pojechało daleko bo sie psuło :D

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 29 sty 2016, 11:02

Może po prostu jesteś pechowy , ot co ... <faktycznie>

Awatar użytkownika
Nyku
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Radek

Post autor: Nyku » 29 sty 2016, 22:59

Z jednej strony mam jak Maciej, z zawodu mechanik, pasjonat motoryzacji i wiem jak się "tłucze" nowe auta, sztuka się liczy i do klienta, nie to co kiedyś. Kiedyś marki wyrabiały sobie renome, jeździły po XX lat bez poważniejszych awarii, teraz renomy nie muszą robić bo przyjdzie jeden Kowalski z drugim Nowakiem
z walizką siana i i tak kupi i tak bo przecież teraz to prestiż.

Z drugiej jednak strony mając tyle kasy jak to Rafał już zdążył nam powiedzieć, mimo wszystko strzeliłbym sobie czy to D4 czy inną kupę plastiku za masę... masę szmalu skoro i tak by to były dla mnie grosze to czemu nie? Cały czas jednak mając jednak świadomość że ta sterta elektroniki która ma wręcz zaprogramowane że ma tyle i tyle przelatać i serwis.

Podsumowując myślę że wasz spór nie ma sensu bo nie chce tutaj dzielić ludzi na biednych i bogatych więc aby nie uprzykrzyć nikomu (w sumie też sobie) przeciętny posiadasz D2 nie zrozumie 23 latka w D4.

Tak jak piekarz nie wmówi mechanikowi że "babranie" się w mące jest fajniejsze od paprania się w smarach.
Tak mechanik nie wmówi piekarzowi że smary i oleje to większa przyjemność niż pieczenie chleba.

Takie moje małe przemyślenie ;)

Zablokowany

Wróć do „Zakup kontrolowany - kupujemy A8/S8”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl