![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Listwy chromowane
-
- Forum Audi A8
moje akurat nie są praktycznie wcale zużyte, są na nich jedynie małe plamki, prawdopodobnie zwykły brud, jakiś nalot. Podobno dobrze się to czyści pastami polerskimi, nie lekkościernymi, tylko zwykłą polerską. Pytam tylko czy ktoś to w ósemce robił, bo szkoda by zepsuć.
youtube.com/watch?v=j4VYE0ZPWOY&feature=related
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Odświeżam. Oczywiście polerowałem wszystkie na aucie. Listwy są pokryte specjalną warstwą lakieru. Moje były w podobnym stanie jak te w 1 poście. Niestety jest to zasługa agresywnej chemii na myjniach a dodatkowo proces niszczycielski potęguje niedokładne wypłukanie auta i okres wakacyjny (wysoka temperatura). Wszystko zdarłem i polerowałem. Efekt na lato - super niczym z fabryki, a teraz po zimie tragedia! Sól i syf z drogi zdewastował mi wszystkie listwy dolne (na szczęście górne ocalały) Teraz będę mądrzejszy i oddam te listwy do galwanizerni, będzie to pokrycie full opcja a nie samo chromowanie aby za 0,5 roku się nie rozczarować. Ku**a, człowiek dba i **uja z tego ma
Przepraszam za słownictwo ale nic nie ukaże mojego rozgoryczenia.. 

-
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Kolega adrian949 oddał eskowe obudowy lusterek do polerki, efekt: fabryczna nówka :-) (na forum są fotki) Jednak żeby je utrzymać w takim stanie, to trzeba polerować co ok 10 dni. Tak samo wyglada sytuacja z felami polerowanymi na lustro. Niezabezpieczone aluminium bardzo szybko sie utlenia, z kolei jak pociagniesz bezbarwnym, to stracisz głębię połysku :-(
hej, wypalił twój plan z oddaniem listew do galwanizacji?krzychu22.p1i pisze:Odświeżam. Oczywiście polerowałem wszystkie na aucie. Listwy są pokryte specjalną warstwą lakieru. Moje były w podobnym stanie jak te w 1 poście. Niestety jest to zasługa agresywnej chemii na myjniach a dodatkowo proces niszczycielski potęguje niedokładne wypłukanie auta i okres wakacyjny (wysoka temperatura). Wszystko zdarłem i polerowałem. Efekt na lato - super niczym z fabryki, a teraz po zimie tragedia! Sól i syf z drogi zdewastował mi wszystkie listwy dolne (na szczęście górne ocalały) Teraz będę mądrzejszy i oddam te listwy do galwanizerni, będzie to pokrycie full opcja a nie samo chromowanie aby za 0,5 roku się nie rozczarować. Ku**a, człowiek dba i **uja z tego ma![]()
![]()
Przepraszam za słownictwo ale nic nie ukaże mojego rozgoryczenia..
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz