Dzisiaj sprawdzone niestety kodowanie weszło ale dalej to samo.panton pisze:sprawdź 0315481
dokładnie jak piszesz ale panton generalnie podał mi już odjętą wartość aleFOSS pisze:zmienić kodowanie bo teraz bangla jak anglik.
nie zadziałało ponieważ kodowanie bazowe (to które podałeś) jest złe więc zmiana kodowania (dla kiery po lewej stronie) dały wynik dalej kodowania błędnegoorkaskawina pisze:dokładnie jak piszesz ale panton generalnie podał mi już odjętą wartość ale
Proszę WAUZZZ4E56N004707 jedynie to zmieniłem klimatronik tylny na podgrzewanie kanapy .FOSS pisze:podeślij numer VIN
Stworzyłem sobie kod ale niestety nie przyjmuje bo mi wychodzi 69712 a ma być siedmio cyfrowe jak wstawię dwa 00 przed to też kupa. Nie bardzo wiem skąd się wzięła taka wysoka cyfra oryginalnego kodowania 0266329.panton pisze:stwórz sobie kodowanie - suma wartości liczbowych...nie ma w tym nic skomplikowanego
Jeżeli już to może 69713... i oczywiście 00 na początku.orkaskawina pisze:Stworzyłem sobie kod ale niestety nie przyjmuje bo mi wychodzi 69712 ...
jutro następna próba.Czy jest jakaś funkcja ew kombinacja klawiszy żeby wszystkie silniczki w klimatroniku się wyzerowały.Dzisiaj zauważyłem że w test elementów wykonawczych nie ważne czy testuje lewą czy prawą stronę jakiegoś silniczka cyfry w oknie 1 i 2 się przestawiają a w 3 i 4 nie.Czy nie jest tak że jak lewa strona jest testowana to okna 1,2 się zmieniają i analogicznie 3,4 dla prawej strony czy się mylę.?FOSS pisze:Jeżeli już to może 69713..
Przepraszam.... ale to bez sensu.mkbewe pisze:drago_o, wiem ze najlepiej sobie samemu patrząc po wyposażeniu pododawać ) ale może coś tam naprowadzi to moje
No, to jest już jakiś progres.orkaskawina pisze:Kodowania sprawdzone wszystkie wchodzą...
To w MMI pewnie jest namieszane - tam jest również szczegółowe kodowanie wyposażenia.orkaskawina pisze:... tylko niestety nie zmieniają stron ręce mi już opadły.
No i jest przełom dzięki Damian za podrzucenie pomysłu , grzebłem dzisiaj w MMI i faktycznie było przestawioneFOSS pisze:To w MMI pewnie jest namieszane
FOSS pisze:no chyba, że bawiłeś się tam trochę i VCDSem i zielonym menu