[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
- ManiekJames
- Super Klubowicz
A może jednak pobiera gdzieś mimo wszystko wode chłodniczą ????
Może te bagno od wody jest/sie tworzy ??? tylko że nie przybywa oleju !!!
Grrrr .... płukanka - znóóóów ehhh/// już zmieniałem 3 razy olej od kupienia autka - przez 12tyś km z czego raz płukankę robiłem.
A wiecie jak beznadziejnie wygląda filtr oleju po takiej płukance - zalepiona kupa xD
Może te bagno od wody jest/sie tworzy ??? tylko że nie przybywa oleju !!!
Grrrr .... płukanka - znóóóów ehhh/// już zmieniałem 3 razy olej od kupienia autka - przez 12tyś km z czego raz płukankę robiłem.
A wiecie jak beznadziejnie wygląda filtr oleju po takiej płukance - zalepiona kupa xD
Pozdrawiam !!
- ManiekJames
- Super Klubowicz
- ManiekJames
- Super Klubowicz
No właśnie dużo ubywa - ciągle jakieś 0.5l na tydzień może 2 tyg. ... ale nie leci już chłodniczką chociaż
Stawiam na tył silnika bo wymieniałem sondę lambda zaraz po naprawie chłodniczki i może coś tam zahaczyłem z węży - i przez katy i mocne parowanie dlatego śladów nie ma
Ale majonez taki białawy mętny (nie raz widziałem w innych pojazdach) czy tu typowo brązowy mógłby być?
Stawiam na tył silnika bo wymieniałem sondę lambda zaraz po naprawie chłodniczki i może coś tam zahaczyłem z węży - i przez katy i mocne parowanie dlatego śladów nie ma
Ale majonez taki białawy mętny (nie raz widziałem w innych pojazdach) czy tu typowo brązowy mógłby być?
Pozdrawiam !!
tylko abyś tego silnika za bardzo nie przepłukał bo on mega zalepiony jest
ja bym płukał powoli innym olejem który wypłukuje .
Nie wiem coś ty lał ale nawet castrol aż tyle spalenizny nie dał nigdy przynajmniej ja się nie spotkałem
Smutne to ale raczej prawdziwe że sporo olei jest podrabianych to jest jak jest
ja bym płukał powoli innym olejem który wypłukuje .
Nie wiem coś ty lał ale nawet castrol aż tyle spalenizny nie dał nigdy przynajmniej ja się nie spotkałem
Smutne to ale raczej prawdziwe że sporo olei jest podrabianych to jest jak jest
A ja zrobił bym raz Płukanie,zalał jakimś tańszym olejem po to żeby wypłukal syf zrobił 100-200 km. i zlal.Potem jeszcze raz to samo i dopiero wtedy dobry olej.Oczywiście filtry również do wymiany za każdym razem.Tańsze to niż wymiana motorowni ale poczekajmy co z NIĄ będzie po probie kompresji.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2016, 14:07 przez leon0376, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla