części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[S8 D2 FL] Czy w S8 jest blokada prędkości?

Pers
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pers » 11 gru 2009, 21:38

Przekłamanie koledzy to jest standard
Tylko liczniki sa dobre w ciężarówkach tam musi byc zo 2 lata Legalizacjia widziałem jak to sie odbywa przedewszystkim jest brany z osi pędnej w 99,95 tyla oś rozmiar opon!!!
Potem kalibracja wtedy jest dobry odczyt. Liczniki w osobowych nie sa dokładne bo nie są legalizowne
A kolego MANIAKU PRĘDKOŚCI jak chcesz zobaczyć czy masz blokade to jedź na AFTOBAN
Miłość od pierwszego kontaktu :-)

klon_84

Post autor: klon_84 » 18 lut 2010, 11:32

podepne sie pod temat co do przeklamania licznika, ja ostatnio pedzilem dokladnie 120km/h a bylo ograniczenie do 70 no i zlapali mnie na radar i co dziwnego pokazali mi ze jecham chyba 119km/h czyli prawidlowo......no chyba ze policja tez ma zaklamane suszarki hmm to dziwne :shock:

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 03 wrz 2010, 19:50

Jak założy sie do D2 kółka w ori rozmiarze od D3 czyli średnica 690mm to licznik pokazuje dokładnie tyle ile GPS, co do km. Sprawdziliśmy to wracając ostatnio ze zlotu A8 w Niemczech. W cztery osoby z betami na LPG mieliśmy 245 i już dalej nie chciał jechać. Nie wiem czy to blokada czy nasza masa czy za duże kółka (trudniej ukręcić silnikowi i inne przełożenie się robi) czy silnik stracił już parędziesiąt kucy czy tak ma być. Z wypowiedzi powyżej wynika, że gdyby założony był ori rozmiar kół to pewnie pokazało by na liczniku wzg. GPS jakieś 20 więcej czyli koło 265...

Pers
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pers » 04 wrz 2010, 12:47

Ja też mam od D3 19 i musze sie przyznać że ostatnio na trasie do stolicy na Gps pokazało 287 a licznik pokazywał w zasadzie 290 NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :diabel: A ciśnienie w oponach zwiększyłem o 0.5 i poskładałęm lusterka
Jestem ciekaw jaki by był komentar z jak by mnie Kamerka złapała i ten komentarz z programu UWAGA PIRAT heheh
>>>>>>>>> KURCZE DROGA ROBI SIE WĄSKA :diabel: <<<<<<<<<<<<<<<
Miłość od pierwszego kontaktu :-)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 wrz 2010, 12:54

Pers pisze:Ja też mam od D3 19 i musze sie przyznać że ostatnio na trasie do stolicy na Gps pokazało 287 a licznik pokazywał w zasadzie 290...
No ładnie sobie koledzy poczynacie... ja zawsze tylko 50 jeżdżę a na trasie nie więcej niż 70 :diabel:

A Ty kolego byłeś w stolicy?... się odezwij nastepnym razom to jakiegoś Short Spota eSek se zrobymy :mrgreen:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 04 wrz 2010, 13:25

Pers pisze:Jestem ciekaw jaki by był komentar z jak by mnie Kamerka złapała i ten komentarz z programu UWAGA PIRAT heheh
Było by pewnie tak:
290 na 110 to już wielka przesada a właściwie igranie ze śmiercią! O 180 większa prędkość od dopuszczalnej świadczy o wielkiej głupocie tego kierowcy. Nie dość, że sam ryzykuje śmiercią to co najgorsze. naraża innych na wielkie niebezpieczeństwo. Ciekawe czy zdaje sobie sprawę co dzieje się z samochodem przy zderzeniu z dowolnym przedmiotem przy tej prędkości. Ulica to nie tor wyścigowy. Uważamy ,że nasze prawo, powinno dopuszczać w takich przypadkach natychmiastowe odebrania prawa jazdy takim kierowcom... 10 punktów karnych i 500 zł mandatu to stanowczo za mało w takich przypadkach. Kierowca tego niemalże już wyścigowego Audi, chyba pomylił się z powołaniem, na pewno na długo zostanie naszym programowym rekordzistą, oby nikt nie zechciał go pobić, żeby znaleść się w naszym programie... :-P

A tak na poważnie to Pers, "jesteś hardkorem" ;-)

Marcin123
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Marcin123 » 04 wrz 2010, 13:45

swoja audi jezdze spokojnie autostrada predkosc podrozna w granicach 140-160,czasami na kilka sekund przycisne do 200 ale to zadkosc,motocyklami jezdze juz przeszlo 10 lat i pamietam za mlodu na trasce sprawdzalem mozliwosci kazdego motocykla jaki mialem maks 280 honda cbr 900rr sciagnieta z toru pozmieniane elektronika i walki rozrzadu.nie mialem manetki do spodu de facto kolegi maszyna pozyczyl na 2 godz.ale na szczescie ten wiek mam juz za soba juz dawno.po dwoch niegroznych wypadkach nie z mojej winy, wymuszenia kierowcow aut psycha diamertalnie sie zmienila przynajmniej u mnie.bedac kierowca motocykla musisz miec oczy dookola glowy i przewidywac rozne sytuacje po dystansie tak ok 600 km na motocyklu czuje sie ,tak jak bym autem zrobil dwokrotnie wiekszy dystans ale nie ma wyjscia zeby przezyc pelna koncentracja a i tak nigdy nie wiadomo co czlowieka na drodze spotka pozdrawiam

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 wrz 2010, 23:51

Mucholejkolator pisze:(...) A tak na poważnie to Pers, "jesteś hardkorem" ;-)
Powiedział ten z którym umawialiśmy się na spokojną podróż na zlot do Niemiec i całą A2-ke przelecieliśmy z zegarem na "złoty,osiemdziesiąt" :mrgreen:
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Karol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Karol » 05 wrz 2010, 00:06

Witam
Wlacze sie w temat, ponoc liczniki przeklamuja okolo 10 kilometrow.
Mozna to sprawdzic albo podpinajac laptopa z odpowiednim programem lub zalaczyc w tempomacie ogranicznik predkosci wtedy zapiszczy przy realnej predkosci a na liczniki bedzie inaczej.
a tu moj maly obmiar

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 05 wrz 2010, 00:44

Karol pisze:(...) a tu moj maly obmiar
ładnie się jeździ, ładnie :lol:

jak dla mnie trochę dziwnie działa ten zegar elektroniczny (duże opóźnienie wskazań)...
pod koniec jak odpuszczasz gaz i auto dosyć poważnie zwalnia (widać to po zegarach analogowych) to zegar cyfrowy wciąż jeszcze podbija prędkość o nastepne 0,2km/h - ostatnie widoczne wskazanie zegarów: analogowy 220km/h a cyfrowy 300,4km/h :shock:
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Karol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Karol » 05 wrz 2010, 08:52

FOSS pisze:cyfrowy wciąż jeszcze podbija prędkość o nastepne 0,2km/h - ostatnie widoczne wskazanie zegarów: analogowy 220km/h a cyfrowy 300,4km/h
ten cyfrowy to jest przebieg km

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 05 wrz 2010, 11:18

Karol pisze:ten cyfrowy to jest przebieg km
hehehe... o ja głupi na takie coś się złapałem...
myślałem że możesz ustawić aby tam się wyświetlało i pokazujesz tą różnicę pomiędzy analogowym a cyfrowym (akurat byłoby jakieś 10km/h różnicy) :/

a cyfrowy wskaźnik prędkości masz oczywiście na FIS'ie pomiędzy zegarami :lol:
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 06 wrz 2010, 21:52

Karol napisał:

Jak tak patrzę jak latają Wasze auta (np.Karola właśnie i na youtube ogólnie) to stwierdzam że moja pow. 220 km/h jedzie jak 2.8 :-( .
Podejrzewam że jak pojedziemy na hamownię z FOSS-em to mi wyjdzie trochę ponad 200 kucy. Takie mam odczucia. A silnik niby zdrowy. Będę musiał zrobić wnikliwą diagnozę dolotu i wydechu...

MorgothV8

Post autor: MorgothV8 » 09 wrz 2010, 06:49

Z tym przekłamaniem o 10 km/h na liczniku to by się zgadzało.
Mam Vmax 250, licznikowe osiągam tak gdzieś 260-263, ale ostatnie kilka km/h to katorga a do 255 całkiem spoko, potem wyraźnie czuć jakbym odpuścił gaz pomimo że tego nie robię.

Awatar użytkownika
matrose1983
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: matrose1983 » 26 maja 2015, 22:56

innymi czy komuś w s8 udało sie zamnąc budzik? <amasz>
:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl