części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Jak minął - mija dzień?

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Gość

Post autor: Gość » 05 mar 2016, 19:23

Jak wspominałem nastawnik juz sie zatarł :D

Preston jak ty to robisz hm?? Może cza ci mioda sie napic jakiego?

Unseen

Post autor: Unseen » 13 mar 2016, 19:11

Kolejny dzien z serii: ogladam samochody, tym razem dla siebie. Pojechalam 200km na polnoc obejrzec Mercedesa SLK55. Na pierwszy ogien poszedl matowy lakier, obejrzalam cale auto dokladnie i znalazlam ryse z tylu. Dyskwalifikacja, bo tego nie da sie tanio naprawic. Ale skoro juz tam bylam, to stwierdzilam, ze przejade sie tym SLK.

Wrazenia: jestem rozpieszczona przez szybkie samochody. Niestety SLK nie mialo kopa jakiego spodziewalam sie, inna charakterystyka silnika. 420KM z 5.5l wolnossacego silnika. Testowalam juz ten model w 2013r, ale wtedy nie byl rozczarowaniem jak teraz, dwa szybkie samochody pozniej ;-)

Wnioski: S8 to fajne szybkie auto, lepiej poszukam kabrioleta do relaksacyjnej jazdy, z mniejszym silnikiem i normalnym lakierem. Matowe wynalazki to nie dla mnie, nie chce sie martwic czy sie porysowal, cos na niego kapnelo, ktos dotknal, itp.

Ladny dzien, malownicze miasteczko Stamford, fajna wycieczka i przyjemnosc z jazdy S8. Autostrada + drogi dwupasmowe + troche trybu S na rondach = 10,62l/100km. Na razie rekordowy wynik.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 mar 2016, 19:18 przez Unseen, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 13 mar 2016, 19:14

Ładny ten kolorek ale nie wiem czemu se zakodowałem że czarnego bedziesz ogladać <faktycznie>

Jak pisalismy tez byłem na spacerku ósemką foto w moim temacie :)

Znalazłem zime,wiatr i mroz i w 5 minut przeszedł całodniowy ból głowy bo oczywiście ubrałem sie wiosennie :D

Unseen

Post autor: Unseen » 13 mar 2016, 19:22

O dziwo przod auta wygladal bardzo dobrze, ale z drugiej strony gosc pewnie jezdzil nim po Richmond Parku w te i z powrotem przez te 2 lata, skoro zrobil tylko 7tys km od nowosci. Jakas powazniejsza jazda w normalnym warunkach moglaby skonczyc sie dziurkami z przodu.

Gość

Post autor: Gość » 13 mar 2016, 19:34

Stad sie nowe furki okleja dzis bezbarwną i tak co rok dwa zmiana folijki a lakierek sie nie niszczy :)

Unseen

Post autor: Unseen » 13 mar 2016, 20:15

To ma sens przy drogich lub kolekcjonerskich samochodach, zeby utrzymac ich wartosc. Przy zwyklych to szkoda zachodu.

gricholka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gricholka » 14 mar 2016, 21:00

Minął jak wiekszość dni od 2 tygodni.. budzę się żeby się uczyć, idę spać z książkami... i tak w kółko..sejsa:/ dziś mam kryzys bo uczę się niezrozumiałych rzeczy na zasadzie byt jest moim bytem i uzależniony jest od innych bytów by być bytem ku i bytem w i bytem .... mam już tego dość.
Ale udało mi się zrobić pare przerw, zjeść budyń czekoladowy, chipsy i inne niezdrowe żarce... jeśli chodzi o dbanie o siebie to jak zwykle nic.. siedzę nadal w piżamie tak jak wstałam rano...

Gość

Post autor: Gość » 14 mar 2016, 21:24

gricholka, Co ty w profilu masz jakis manual w D3? :)

A ja dziś korzystając z pieknej pogody se jeździłem,szybko i mocno i 2x mi jakiś cep bez kierunku zjeźdzał na lewy pas....

Unseen

Post autor: Unseen » 17 kwie 2016, 21:55

Skoczylam dzisiaj na spotkanie klubu Mercedesa, ktore zamienilo sie w spotkanie Porsche i innych niemieckich marek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj taka perelka na sprzedaz ;-)
Obrazek

Moje Audi cieszy sie nieustajaca popularnoscia, zawsze sa pytania jak sie sprawuje, jakie wrazenia, itp.

[ Dodano: 2016-04-17, 20:55 ]
Wybralam sie wczoraj do Monako - Monte Carlo, taki spontaniczny wyjazd. Przelot do Nicei i stamtad autobusem do Monako. Mialam opcje wizyty w Nicei, Cannes, Antibes albo Monako. Po obejrzeniu zdjec stwierdzilam, ze pojade do Monako. Dobry wybor, bo akurat mieli tam wystawe super cars i miasto bylo opanowane przez drogie samochody i nieustanny dzwiek wydechow. Orgazm dla uszu - eargasm.

Zdjecia samochodow - http://picasaweb.google.com/AZMTKL/Mona ... sApril2016
A tu zdjecia miasta - http://picasaweb.google.com/AZMTKL/Mona ... oApril2016

Bentley Bentayga, ktory niedawno wszedl na rynek jest juz obecny na ulicach Monako, widzialam kilka. Poza tym mnostwo Ferrari, Rollsow, Lambo, itp. Wiekszosc samochodow na goscinnych wystepach, tych z moich zdjec, przyjechalo ze Szwajcarii, Wloch i Niemiec.

Gość

Post autor: Gość » 17 kwie 2016, 21:58

Samochody no drogie ale jakos milej mi sie oglada foty miejscowości :D

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 17 kwie 2016, 23:09

Byłem w Stuttgardzie na targach, najadłem się i napiłem za free. Podejrzałem też kilka nowych pomysłów przy budowie drugiej hali warsztatowej, ogólnie było ciekawie poza godzinnym korkiem w drodze powrotnej. Idę kimać, nara <papa>

Unseen

Post autor: Unseen » 17 kwie 2016, 23:48

Apophis pisze:Samochody no drogie ale jakos milej mi sie oglada foty miejscowości :D
Calkiem przyjemna okolica. Mozna sobie usiasc na lawce i obserwowac okolice. A lawki sa w roznych punktach widokowych. Wybiore sie kiedys na weekend, jak ceny za hotel nie beda zabijaly. Nie moglam zostac w ten weekend, bo mialam inna impreze motoryzacyjna dzisiaj rano. Samochody co prawda troche inne, glownie japonskie. Znowu szoferowalam.

Gość

Post autor: Gość » 18 kwie 2016, 07:44

Już W DE jest moda na rozmieszczanie tych ławeczek więc to taki europejski stylek :)

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 23 kwie 2016, 11:04

Apophis pisze:Już W DE jest moda na rozmieszczanie tych ławeczek
No jest, od bardzo dawna. Dzisiaj rano na takiej siedziałem z termosem pełnym kawy :D. Poza tym wróciliśmy o drugiej w nocy z kina i zaraz jedziemy do Francji na croissanty ...dostałem też od mojego Kochanie szykowny prezencik <amasz>

Gość

Post autor: Gość » 23 kwie 2016, 12:20

ty do francji to masz rzut beretem ale co to sa te
danishow pisze:croissanty
to ja nie znaju <bezradny>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl