![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Radio Concert i wyświetlanie na FIS-ie
[D2 95 4.2PB/LPG ] Radio Concert i wyświetlanie na FIS-ie
Witajcie
Przeglądając forum wpadły mi w oczy posty na temat wyświetlania "stacji" z radia na fis-ie tylko w pre lifcie trzeba mieć jakiś adapter can bus czy jakoś tak.
Pytam bo kupiłem Concerta w miejsce Delty i podobno istnieje taka możliwość.
Co muszę kupić i jak to się nazywa bo nie znając dokładnej nazwy nie wiem czego szukać.
Przeglądając forum wpadły mi w oczy posty na temat wyświetlania "stacji" z radia na fis-ie tylko w pre lifcie trzeba mieć jakiś adapter can bus czy jakoś tak.
Pytam bo kupiłem Concerta w miejsce Delty i podobno istnieje taka możliwość.
Co muszę kupić i jak to się nazywa bo nie znając dokładnej nazwy nie wiem czego szukać.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Jak masz Concert I (kaseciak) to nic nie potrzeba. Concert II (CD) działa już z CANem i o ile problem z podświetleniem i wyłączaniem się co godzinę anuluje adapter CAN o tyle z FISem jest gorzej, bo działa to tylko z analogowym zegarkiem, którego A8 nie ma. Na A6 klubie i elektrodzie ktoś walczył...
Black Cars Matters
W książce jest napisane: Model: concert a dlaczego Plus ? - chodzi o zapewne poprawiony potencjometr; na obudowie jest tak napisane (plus) i być może jak zorientowali się w problemie to poprawili i zmienili naklejki na plus czyli z poprawioną elektroniką.
W poniedziałek u Pawła zobaczymy co jest grane.
02.07.2015
Podłączone i wyświetla co trzeba na Fis-e
02.07.2015

to może kolega podzieli się wiedzą i powie co trzeba było zmienićrobsonik4 pisze:W książce jest napisane: Model: concert a dlaczego Plus ? - chodzi o zapewne poprawiony potencjometr; na obudowie jest tak napisane (plus) i być może jak zorientowali się w problemie to poprawili i zmienili naklejki na plus czyli z poprawioną elektroniką.
02.07.2015
No dobra panowie żarty się skończyli jak to mawiają 
Znów wróciłem do walki z podłączeniem radia concert I by wyświetlało na FIS w a8 prelift. Ustawiłem kodowanie w radiu na drugi wyświetlacz. Mam tylko poroblem bo mam poucinaną kostkę z sygnałami CLK DATA ENA Prosze podajcie mi który kolor przewodu jest tu którym sygnałem. Z tego co widze będzie to fioletowy, żółty i chyba żółto biały albo zielony.
Jeżeli ktoś ma też rozpiskę pinów w gnieździe radia Concert Plus to też będę wdzięczny (bo z mojego zniknęła nalepka)

Znów wróciłem do walki z podłączeniem radia concert I by wyświetlało na FIS w a8 prelift. Ustawiłem kodowanie w radiu na drugi wyświetlacz. Mam tylko poroblem bo mam poucinaną kostkę z sygnałami CLK DATA ENA Prosze podajcie mi który kolor przewodu jest tu którym sygnałem. Z tego co widze będzie to fioletowy, żółty i chyba żółto biały albo zielony.
Jeżeli ktoś ma też rozpiskę pinów w gnieździe radia Concert Plus to też będę wdzięczny (bo z mojego zniknęła nalepka)