części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Moje A8 po dzwonie z tramwajem.

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Motostacja

Post autor: Motostacja » 25 mar 2016, 21:34

FOSS pisze:Pewnie pasy były nie zapięte.
i taki to plus tej hecy

kuben pisze:Nie jeździ na gazie 10 lat, nie sądzę by miał kręcony licznik, a wypadek nie był wynikiem brawury, ale ciesze się, że postanowiłeś udzielić się w temacie.

A i jednak będę go reanimował.
"Do sprzedania wypadkowa AUDI A8 D3 z grudnia 2002 z silnikiem 4.2PB + LPG - instalacja gazową renomowanej firmy PRINS (warto nadmienić, że butla jest świeżo po legalizacji na następne 10 lat)."

Z mojej wiedzy choć mogło to sie zmienić legalizuje sie zbiornik jeśli mija jego certyfikat legalizacyjny czyli okres 10 lat, owszem przy sprowadzeniu auta z zagranicy nalezy dokonać legalizacji doraźnej ale jest ona wystawiana na 10 lat od produkcji zbiornika, mogłeś również zakładać instalacje na używanej butli 10 letniej i zrobic jej legalizacje ale po co tak? <bezradny> Druga sprawa ma instalacje PRINS czyli zapewne montowana w rajchu? a tam spotkałem sie z kilkoma d3 które takową instalacje miały nawet od nowości.

Na bazie powyższych info stwierdziłem że w Twoim aucie LPG jest od 10 lat co nie napawa optymizmem potencjalnego kupca choćby na silnik . Jeśli wysnułem pochopne wnioski zwracam honor.
kuben pisze:nie sądzę by miał kręcony licznik
To ciekawe że kierownica wygląda jak potraktowana azbestem bo Ja mam większy przebieg i kierownica jest w dużo lepszym stanie równiez jest jasna kol beżowy.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 26 mar 2016, 10:02

Wiele już razy były dysusje. To jest jakaś wskazówka ale generalnie w zależności od potu i stylu prowadzenia różne elementy mogą być różnie zużyte. W sumie jakie ma to znaczenie skoro auto juz nie jest na srzedaz?
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

kuben
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kuben » 26 mar 2016, 10:42

drago_o,

Dokładnie drago_o - przebieg mam potwierdzony książką serwisową.

raftor,

Pisałem Ci na priv, ale widać i tak musiałeś wrzucić swoje 3 grosze tutaj więc napiszę ponownie.
W aucie instalacja gazowa nie ma 10 lat i owszem, wnioski wyciągnąłeś pochopnie, myliłeś się absolutnie w każdym detalu.

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 26 mar 2016, 15:02

kuben pisze:
Pisałem Ci na priv, ale widać i tak musiałeś wrzucić swoje 3 grosze tutaj więc napiszę ponownie.
W aucie instalacja gazowa nie ma 10 lat i owszem, wnioski wyciągnąłeś pochopnie, myliłeś się absolutnie w każdym detalu.
Wiec z jakiego powodu robiles legalizacje butli?

kuben
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kuben » 26 mar 2016, 16:20

Korton pisze:
kuben pisze:
Wiec z jakiego powodu robiles legalizacje butli?

Musiałem zarejestrować samochód, a mi przegląd wychodził. Nie chcieli zrobić przeglądu bez protokołu z legalizacji butli LPG - cała instalacja była montowana za granicą, a więc potrzebowałem dokumentu, który poświadczałby, że owa butla jest dopuszczona w PL.

Przemcioo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Przemcioo » 20 kwie 2016, 10:39

kuben, I jak idą prace przy Audi?

kuben
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kuben » 13 maja 2016, 17:08

Hejo,

Prawie wszystkie części za wyjątkiem prawego błotnika kupione. Okazało się, że dużo rzeczy udało się uratować, koszt póki co (bez robocizny) to około 5 tyś zł. Auto będę miał pod koniec maja ;)

chlebi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: chlebi » 15 maja 2016, 11:54

Kto Ci to auto robi ?

eed
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: eed » 25 maja 2016, 08:00

kuben pisze:Hejo,

Prawie wszystkie części za wyjątkiem prawego błotnika kupione. Okazało się, że dużo rzeczy udało się uratować, koszt póki co (bez robocizny) to około 5 tyś zł. Auto będę miał pod koniec maja ;)
No to super <chura>

Powodzenia w reanimacji <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl