Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Ja dzisiaj pierwszy raz po umyciu ceramiki umyłem 😄 Za 5zl i auto czyściutkie wszystko samo spływa 😉 Do domu mam ze 200-300m prostej drogi to z myjni ogień i na podwórku czysta i wody prawie nic na aucie 😄
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Pierw były nakładki, z nimi kupiłem. Następnie stwierdziłem, że będę nakładał folię chrom.dice111 pisze: Na lusterkach co to ? Folia ?
Było ok ale przez rok. Po czym zaczęła odłazić.
Więc stwierdziłem, że umaluje farbą ala chrome.
To samo zrobiłem w A4 tylko najlepsze jest to, że na A4 malowałem tańszą farbą a na A8 stwierdziłem, że użyje czegoś droższego.
Efekt po roku był taki, że na A4 nie ma żadnych zmian a na ósemie wygląda to strasznie.
Cena nie idzie w parze z jakością.
Teraz czeka mnie całkowita zmiana obudów i odesłanie do specjalistycznej firmy na malowanie ala chromem.
-
- Super Klubowicz
Wczoraj zmieniłem heble przód na D3 , a pare dni wczesniej wymieniłem radio na RNS-d z 2002r Aktualnie czekam na PL mapy i będę testować
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Super Klubowicz
Dzisiaj w 4 godziny wymieniałem przedni dyferencjał w 4hp24a. Objawy były takie wycie jak by łożyska tak przy predkosci ok 80km/h podczas muśnięcia gazem po odpuszczeniu gazu milkło , oraz luz podczas dodawania gazu takie szarpanie jak by poduszki były wszystkie powyrywane po otwarciu osłony dyfra ujrzałem jakieś 50ml śmierdzącego czegoś w kolorze jasny brąz . Wszystko wyczyszczone i zalane nowym olejem .
-
- Super Klubowicz
Tak od boku jest dostęp .ernesto pisze:chicken20091986, dało rade ogarnąć od boku ?
Ciekaw jestem czy w 5HP też by przeszła taka operacja.
Demontujemy :
-koło
-półośke
-filtr powietrza wraz z obudową
-odcinek wydechu między katami a kolektorem wydechowym ( tylko odkręcamy śruby i tak go nie wyciągniemy ale odsuniemy aby odkręcić przysłonięte śruby pokrywy dyfra)
-poduszkę skrzyni prawą
- flanszę dyfra
- pokrywę dyfra
i to tyle
Oleju nie da się spuścić wcześniej (brak korka spustowego) , wyleci po odkręceniu pokrywy.
A co do 5hp to nie wiem myślę że podobnie
-
- Super Klubowicz