części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

D2 ma jeszcze wzięcie do ślubu

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Gość

Post autor: Gość » 06 maja 2016, 13:32

Drago nawet mi nie mów żeby na ślub pchać dziesiątki czy nascie tysięcy zł. najdrożej w moim zestawie wyszły obraczki które robiłem na zamówienie-630zł :D Ciuchy juz tnaiej wesele z powodu żałoby w rodzinie nie miało prawa być.

Bogatemu nikt nie zabroni ale z tych moich klientów to właśnie byli ci których nie stac na wydawanie kilku stów czy tysięcy na jakieś auta i gdyby nie moja oferta by jechali jakims seatem cordobą.

Ja wesel nie lubie i na nie nigdy nie chodze to tym lepiej że nie miałem własnego-życie sie liczy a nie wyrzucanie kasy w błoto.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 06 maja 2016, 13:40

Apophis pisze:wesele z powodu żałoby w rodzinie nie miało prawa być
To zupełnie inna sprawa.
Apophis pisze:Drago nawet mi nie mów żeby na ślub pchać dziesiątki czy nascie tysięcy zł.
Apophis pisze:życie sie liczy a nie wyrzucanie kasy w błoto
Ale właśnie normalne wesele ekonomicznie mimo większych wydatków wychodzi lepiej :)
Apophis pisze:ogatemu nikt nie zabroni ale z tych moich klientów to właśnie byli ci których nie stac na wydawanie kilku stów czy tysięcy na jakieś auta i gdyby nie moja oferta by jechali jakims seatem cordobą.
Ja nie neguje niczego, jednym szkoda lub nie mają na auto a inni chcą konkretne auto i nie ma większego znaczenia czy 1000 czy 1500.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Gość

Post autor: Gość » 06 maja 2016, 14:02

Ja nie mam aż tak dużego grona rodziny czy znajomych by sie opłacało zapraszać,panna młoda padła o 18stej to niestety nie zobaczyła by nawet połowy swojego wesela :D

Warunki w okolicy sa ok ale koszt i menu absurdalnie drogie. Dla kilku tych osób które były na poczastunku koszt 2000zł gdzie w domu w kuchni zamknęło się w 200.
Do tego ciuchy kupilismy takie które się nadadza na kazda impreze a nie wykwintne stroje które masz godzine na sobie i w kubeł.

Nawet jak by nie było tej żałoby nie robił bym wesela. Ze 3-4 lata czekałem żeby się to żonie odwidziało a ile strat przez to czekanie poszło to nie chce liczyć nawet :]
Slub jest dla mnie wyłacznie z powodów ekonomicznych bo w naszym udanym prywatnym życiu nie zmienił nic. Było dobrze,jest dobrze i oby było tak zawsze.

Jeszcze jest jedna mała ewentualność-w dwóch przypadkach młodzi byli tak zadowoleni z mojej usługi że oprócz obiadu,wodeczki dawali tez nie 100zł a 200 :D

Na tym może skończmy weselny offtop u koziołka :)

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 06 maja 2016, 14:06

był gdzieś temat audi do ślubu czy coś takiego, ale nie moge teraz znaleść ;)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 06 maja 2016, 15:18

Ja bralem 300 tyle ze zawsze znajomym... I tak szczerze nie jest to wcale zarobek... Teraz mialem propozycje, jak zaspiewalem 400-500 zl, w zaleznosci od tego ile czasu spedze przy aucie dzien wczesniej zeby bylo och i ach... to sie mlodzi nie odezwali juz ;)

Apo i nie gadaj ze umyjesz auto myjka i jedziesz na wesele, bo skoro ktos Cie wynajmuje to liczy na to ze auto w tym dniu bedzie blyszczec, no nie czarujmy sie, jakas to odpowiedzialnosc jest... A i dzien wczesniej skasztaniony bo zapierniczasz dla kogos zeby bylo ladnie ;) Twoj czas tez poswiecasz, tak ze jak zliczyc wszystko takie 4 stowki to nie jest jakis mega pieniadz... Jak za d2 mysle cena w sam raz, i nie psuje rynku ;)

Jesli ktos chce jechac czyms niepowtarzalnym, innym... To sie skusi ;)

Gość

Post autor: Gość » 06 maja 2016, 15:42

A co ty gadasz :) Jak ktos robi porzadki co rok to moze tak,ja obmyje woda ewentualnie sonax za 20zł na 3x starcza si sie błyszczy! :)
wiec zadne mycie super kosmetykami nie musi byc.

Zadnego zapierniczania przy tym nie ma-ani troche.

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 06 maja 2016, 15:58

ale sam proces dokładnego mycia tyle trwa... nie ma wielkiej różnicy czy masz auto lekko brudne czy bardziej bo i tak je myjesz w ten sam sposób ;) gwarantuje Ci, że moje auto jest bardzo zadbane i czyste, a jednak trochę czasu zejdzie na mycie, ale ja nie płucze wodą i na to wosk na mokro :P

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 06 maja 2016, 16:00

Ja tez ptrzęs taką usluga czyszczenie dokładnie. Lacz nie ze szparagi gdzie zbierz się kurz i brud.
Moje D3:

Gość

Post autor: Gość » 06 maja 2016, 16:14

Mycie auta dla nas entuzjastów to rzecz tak normalna jak robienie kupy co rano :)

To czy na koniec tygodnia umyje bo umyje tak dla siebie czy dla potrzeb wesela nie ma problemu. Młodzi mi nigdy chlewu nie narobili żadnego więc te mycie,sprzątanie było w zasadzie dla mnie.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 06 maja 2016, 21:42

Panowie weźcie pod uwagę że dopieszczenie ciemnego auta a srebrnego to zupełnie inny nakład pracy.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 06 maja 2016, 21:45

Nie wiem jak Wy, ale jak ja zaczynam czyśić swoje auto to gdy wrócę z pracy o 14 i zjem obiad do godziny 19 lekko potrafię je pucowac aby było super :) Tylko z zewnątrz. A w inny dzień robię sobie środek.
Moje D3:

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 06 maja 2016, 22:46

Ja staram sie miec czyste auto na codzien, ale nie zawsze sie to udaje... Na ostatniego spota przyjechalem brudnym bo zwyczajnie nie mialem czasu pojechac na myjnie... ale na eventy czy imprezy takie jak wesela no naprawde Apo... wez umyj dokladnie, osusz, a potem nawoskuj twardym i wypoleruj na cycus glancus... jak Ty to potrafisz zrobic w godzine to Ci sie publicznie uklonie.... Nie wspomne o czyszczeniu nadkoli, felg z zewnatrz i wewnatrz... No kurde, nie ma szans sie wyrobic w takim czasie... a gdzie tam srodek??? ;)

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 06 maja 2016, 23:33

robertas, popraw podpis bo w oko kole ...powinno być: "für lange Sommer!" a właściwie "für mehr Sommer!" ;)

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 07 maja 2016, 00:27

Moj slaski niemiecki, sorry ;)

Gość

Post autor: Gość » 07 maja 2016, 08:15

Robert ile razy mam Ci powtarzac że nikt nie zauważy różnicy pomiedzy czystym autem z politurka za 20zł a jakims detalingowanym??

NIkt, ja tez nie więc nie potrzebuje przed weselem spędzać godzin a zwyczajnie jak zawsze umyc i posprzątać :)
I jesli jest słoneczny dzionek a na takie zawsze trafiałem autko sie pieknie prezentuje. Gdzies mam nawet fotki z pierwszego wesela gdzie nawet nie miałem zenonów załozonych :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl