wiem troszke to zawile powiedzialem
podsumowujac :
do coming/living home jezeli to tylko chcesz nie potrzebujsz nic rozbudowywac
wystarczy:
zwykly przelacznik
vcds
nie wymagany jest czujnik swiatła
minus taki zą powinno to dzialac po zmierzchu a bedzie dzialac tak jakby caly czas byl zmierzch bo brak czujki
przy ustawieniu coming home juz nie pamietam kurde kiedys sie bawilem jak nie mialem kompletu ale :'
w kodowaniu musisz te opcje wlaczyc i nic ci błedu nie sypnie
wiem bo mialem tak ... jak samochód kupiłem
koduj poprawnie i wtedy w mmi w czerwonym ustawienia system swiatła włcz po wyjciu /zamknieciu auta
tylko ze ocja musi byc ustawiona na halo
musialbyc miec mega bidny ster zebyc nie mógł tego ustawic w co bardzo wątpie
masz te opcje na 100%
ja tez pytałem bo jak auto odstawilem ktoregos razu do aso to mi wylaczyli bo powiedzieli ze czujki brak to szkoda aku bo system bedzie dzial caly czas bez wzgledu na pore dnia
zakoduj tak:
po skrócie :
bixy -hyba ze masz inne
doswietlanie-chyba ze masz bez
bez drl -chyba ze masz
czujnik swiatła -TAK
coming home
coming home realizowane na halo
ZAZNACZ funkje ustawien w mmi coming home
to tak po skrócie z glowy
kodowanie bodajze 10001 jakos tak bo 1004 to do auto przelacznika a tego ty nie masz
ale kolego te dane są nie pełne bo walczylem z tym dawno
jak podepniesz i bedziesz kodował swiatła
to wywali ci kody a ty grzecznie wez kalkulator do łapki i lec po kodach bo zeby to zakodowac to jedziesz ze wszystkim po swoim wyposazeniu nie moim nie kolegi tylko własnym
nie mam teraz jak podlaczyc auta vcdsem bo pozyczylem koledze jak leciał do pl i wróci za 2 tyg
naprawde do coming home to nic nie potrzeba po za kodowaniem ale pamietaj zeby zaznaczyc ustawienie przez mmi
ale realizowane bedzie przez cały czas bo skad auto ma wiedziec kiedy noc a kiedy dzień
tzn bedzie właczało sie bodajze na minute czy 30 sek jak auto zamkniesz lub otworzysz a wtedy sie wylacza kiedy wlaczasz zaplon
Ps moim kodowaniem nie sugeruj sie w 100%
ja mam teraz czujnik i wlacznik auto
ale wczesniej nie mialem i dzialalo wiec bedzie u ciebie