[D2 96 4.2PB/LPG ] Brak podgrzewania siedzenia kierowcy
[D2 96 4.2PB/LPG ] Brak podgrzewania siedzenia kierowcy
.Ja również zauważyłem dzisiaj że nie działa mi podgrzewanie siedenia kierowcy ,po stronie pasażera jest ok.Nadmienie że po stronie pasażeragrzanie załącza się normalnie na jednym z kabli w zielonej wtyczce pojawia się napięcie po przekręceniu włącznika grzania a ginie gdy sie nagrzeje sie do odpowiedniej temp.Po stronie kierowcy natomiast pojawia się napięcie tylko na chwije gdy załączam grzanie nieważne czy 1,2 itd.. i odrazu ginie.
Wydaje mi się żemoże to jakiś termostat w siedzeniu lub coś takiego,Macie jakieś o propozycje naprawy lubco jest uszkodzone ?Zamieniałem włączniki i ta sama reakcja.
Z góry dzięki.
Wydaje mi się żemoże to jakiś termostat w siedzeniu lub coś takiego,Macie jakieś o propozycje naprawy lubco jest uszkodzone ?Zamieniałem włączniki i ta sama reakcja.
Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, 13:02 przez kubas98, łącznie zmieniany 1 raz.
jak mata będzie zerwana to też chyba rozłączy prąd - ale nie jestem pewien, wyciągnij z tego dobrego i sprawdź czy po włączeniu na odpiętej kostce też jest cały czas prąd jak będzie chwilę to mata, jak będzie cały czas to może być jak Darek mówi
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Kiedyś montowałem podgrzewane fotele do starej 100 od V8 i niebyło żadnego przekaznika. Cała elektronika do grzania jest w przycisku, juz dokładnie niepamiętam ale rozkminiałem jak to działa kabelek po kabelku. Ja bym sprawdził mate czy nie jest przepalona.Jutro zobacze u siebie bo też mi nie grzeje fotel kierowcy to dokładnie napisze jak naprawić.
Odgrzebuje temat:
W mojej niuni pojawia się następujące zjawisko :-D Fotel żony śmiga ładnie, grzeją boki, zady, plecy i wysuwane poduchy.
Natomiast po stronie centrum dowodzenia grzeje sama poducha wysuwana i boczki. Siedzisko i oparcie zimne. Czy ktoś już to kiedyś rozbierał ? Maty są połączone ze sobą. Podejrzewam że musi być jakieś rozgałęzienie bo tak czy owak nie chodziło by wszystko. Macie jakieś propozycje? Jutro wygrzebie włączniki i zamienię miejscami, może w nich leży przyczyna
W mojej niuni pojawia się następujące zjawisko :-D Fotel żony śmiga ładnie, grzeją boki, zady, plecy i wysuwane poduchy.
Natomiast po stronie centrum dowodzenia grzeje sama poducha wysuwana i boczki. Siedzisko i oparcie zimne. Czy ktoś już to kiedyś rozbierał ? Maty są połączone ze sobą. Podejrzewam że musi być jakieś rozgałęzienie bo tak czy owak nie chodziło by wszystko. Macie jakieś propozycje? Jutro wygrzebie włączniki i zamienię miejscami, może w nich leży przyczyna
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Odgrzewam schabowego :
Dzisiaj zauważyłem że nie działa mi podgrzewanie siedzenia kierowcy ,po stronie pasażera jest ok.
wiem że coś się spaliło bo zaśmierdziało spalenizną i przestało działać jakieś sugestie ????
Dzisiaj zauważyłem że nie działa mi podgrzewanie siedzenia kierowcy ,po stronie pasażera jest ok.
wiem że coś się spaliło bo zaśmierdziało spalenizną i przestało działać jakieś sugestie ????
Byłe ze stajni audi
A6 C5 2.4 w Quattro
A6 C5 2.5 TDI w Ośce
A6 C5 2.5 TDI w Quattro
S4 C4 2.2 Turbo 300+ w Quattro
A8 D2 2.5 TDI w Quattro
Teraz
Szukam A/S8 4.2 ????jak coś to pisać pw
A6 C5 2.4 w Quattro
A6 C5 2.5 TDI w Ośce
A6 C5 2.5 TDI w Quattro
S4 C4 2.2 Turbo 300+ w Quattro
A8 D2 2.5 TDI w Quattro
Teraz
Szukam A/S8 4.2 ????jak coś to pisać pw
wilku, sprawdź bezpieczniki na początek. Spróbuj zamienić przełączniki i zobacz co się będzie działo. Często problemem jest przełącznik na którym robi się zwarcie. Jak go wyciągniesz to powąchaj czy nie czuć go spalenizną. Nie lekceważ tego, Jeśli nie masz pewności to wyciągnij bezpiecznik od podgrzewania siedzeń. Mojemu koledze spalił się Sharan przez zwarcie od podgrzewania siedzeń.
Kiedyś siedziałem u bracisty w Golfie IV i nagle fotel pasażera zrobił się tak gorący że nie dało się wysiedzieć a włącznik ogrzewania był na ( 0 ) przy wyłączonym zapłonie w dodatku.
Kiedyś siedziałem u bracisty w Golfie IV i nagle fotel pasażera zrobił się tak gorący że nie dało się wysiedzieć a włącznik ogrzewania był na ( 0 ) przy wyłączonym zapłonie w dodatku.
Mi nie grzeje fotel kierowcy,rozebralem go i złącze oparcia z siedziskiem jest pod regolacja przód tył,nic się nie poluzowalo,przełączniki przekladalem i nic,prawdopodobnie mata przepalona tylko ze jest zszyta ze skórą,podobno da się je naprawić zobaczę przez święta jak będzie wolne i napisze jak naprawilem.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz