Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL] Jakie CB??

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
paweldzwo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: paweldzwo » 15 cze 2016, 01:07

Od założenia tematu minęło już sporo czasu i zastanawiam się czy od tego czasu coś się zmieniło w temacie montażu anteny, jaki najlepiej zastosować uchwyt aby jak najmniejszą ingerencję zrobić, zastanawiam się nad uchwytem President KF 150 ale obawiam się że zniszczy mi klapę... Może ktoś ma jakiś cenny patent i się nim podzieli ?:)

colorado
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: colorado » 15 cze 2016, 10:13

Mam taki uchwyt zamontowany po środku klapy bagażnika.
Nie ma żadnych problemów.
Dobrze jest skrócić śrubki mocujące uchwyt, gdyż mogą uszkodzić szubę.

Jedynie mam problem z zakłóceniami od LPG. Na benzynie wszystko jest ok.
Testowałem różne radia z wysokiej półki. Zatem dość rzadko korzystam z CB.
Yanosik króluje :-)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 16 cze 2016, 10:31

paweldzwo pisze:Od założenia tematu minęło już sporo czasu i zastanawiam się czy od tego czasu coś się zmieniło w temacie montażu anteny, jaki najlepiej zastosować uchwyt aby jak najmniejszą ingerencję zrobić, zastanawiam się nad uchwytem President KF 150 ale obawiam się że zniszczy mi klapę... Może ktoś ma jakiś cenny patent i się nim podzieli ?:)
Ja mam krawędziowy uchwyt Presidenta i po kilkukrotnym zdejmowaniu i zakładaniu (poza granicami PL radio CB było mi zupełnie zbędne) zauważyłem niestety, że klapa jest delikatnie zniszczona.
Taki to już urok tego elementu wyposażenia ale jak jeżdżę po PL to z radia CB nie zamierzam rezygnować bo wielokrotnie uchroniło mnie przed staniem w kilkukilometrowych korkach bo np. na autostradzie zdarzył się jakiś mega wypadek i trasa jest zablokowana.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl