[D2 95 4.2PB/LPG ] Czujnik ciśnienia oleju
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Odkopię wątek. Czujnik jest na klucz 24? Jest chyba do niego średni dostęp - da radę zwykłym płaskim, czy coś trzeba kombinować?
EDIT: jednak trzeba kombinować - płaskim 24 niby jest dojście, ale klucz się ześlizguje. Dorobiłem chałupniczo nasadkę tak, aby przez otwór przeszedł króciec czujnika (mam długą wersję), a z zewnątrz przeszlifowałem nasadkę tak, aby dało się za nią złapać kluczem płaskim.
EDIT: jednak trzeba kombinować - płaskim 24 niby jest dojście, ale klucz się ześlizguje. Dorobiłem chałupniczo nasadkę tak, aby przez otwór przeszedł króciec czujnika (mam długą wersję), a z zewnątrz przeszlifowałem nasadkę tak, aby dało się za nią złapać kluczem płaskim.
Ale tu nie ma filozofii - zwykła nasadka 24mm, kątówką rozszerzony otwór po stronie, po której normalnie wkłada się klucz, a do tego kątówką zeszlifowane boki (normalnie okrągłe) tak, aby dało się za to złapać kluczem płaskim (rozmiar można sobie dobrać). Czujnik nie jest mocno dokręcony, więc nie musi to być heavy duty Przy okazji zrobię zdjęcie.
Można też spróbować kluczem oczkowym giętym, ale pomiędzy czujnikiem, a obudową filtra jest w jednym miejscu dość ciasno.
Można też spróbować kluczem oczkowym giętym, ale pomiędzy czujnikiem, a obudową filtra jest w jednym miejscu dość ciasno.
Już wiem wczoraj troszkę brakło mi wyobraźni ze względów alergicznych i nie mogłem sobie tego jakoś wyobrazić
I tak też zrobię
Kliknąłbym POMÓGŁ ale niestety nie da się
Ale Twój patent jest lepszy
I tak też zrobię
Kliknąłbym POMÓGŁ ale niestety nie da się
Mam ich kilka rodzajów i też nie da rady podejść, już zastanawiałem się nad poświęceniem klucza 24/27 i zrobić z niego dwa osobneMożna też spróbować kluczem oczkowym giętym, ale pomiędzy czujnikiem, a obudową filtra jest w jednym miejscu dość ciasno.
Ale Twój patent jest lepszy