części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wartość S8 D2 lift manual

Czy warto kupić to auto?... Znalazłem ciekawą ofertę! Opisy, porównania, porady przed zakupem, wróżenie ze zdjęć i z opisów. Dział dotyczy Audi A8/S8 D2.
Dostęp dla zarejstrowanych.
Gość

Post autor: Gość » 22 lip 2016, 21:08

Automat i większe panowanie nad autem <faktycznie> Dobry żarcik :)

Komfort daje ja za ten zepsuty komfort zapłaciłem na dzien dobry prawie 8tysi a uzywki to kolejne zlomy chyba że z pewnego źródła :)

Mojej żonie dam ten komfort niech se ma :P

j3drek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: j3drek » 23 lip 2016, 23:38

Jak już trzeba 6tys albo więcej wyłożyć na remont skrzyni, to wtedy ten przecudowny i wygodny automat już nie jest taki fajny.

Gość

Post autor: Gość » 23 lip 2016, 23:42

hehe a jak trzeba włozyc prawie 8 kafli i po kilku latach zaczyna szarpac mechatronika?? :D

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 24 lip 2016, 00:25

Ludzie, pamiętajcie że jeździcie kilkunastoletnimi autami więc chyba nie ma w tym nic dziwnego jak po 300 czy 400 tyś. km padnie skrzynia <faktycznie>
Apophis pisze:Automat i większe panowanie nad autem
Oczywiście, że tak. Ze zmianą biegów przy czy na kierownicy nie musimy odrywać od niej żadnej ręki, co daje 100% więcej szans na opanowanie auta ;)

Gość

Post autor: Gość » 24 lip 2016, 00:30

Nie o to chodzi :D

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 24 lip 2016, 10:59

jak ktoś pojeździł by taką S8 w manualu to może by przestał marudzić :) a zwłaszczca zimą ;)
jeździłem np dieslem w manualu i tam faktycznie tragedia... macha się biegami cały czas, przy 50km/h już mnienione 15 biegów i to wkurza...
ale w audi?? szybka uchylona i piękne przegazówki można robić :)
wyprzedzanie - z 6 biegu na 2 redukcja w pół sekundy i jazda :D
zawrócić na szutrze albo kostce - lekki strzał ze sprzęgła i dopiero frajda jak rzuca ponad 5m landarą :P

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 24 lip 2016, 11:07

Czy automat czy manual... Jak dla mnie obydwie opcje sa super, ale procz zalet maja takze wady... Ktos kto ceni komfort jazdy, nie nastawia sie na ostre wyprzedzanie kazdego auta ktore jedzie przed nim, choc mimo automatu to auto dobrze przyspiesza wybierze wlasnie skrzynie automatyczna... Zwlaszcza po miescie, w korkach automat jest nieoceniony, czlowiek sie nie meczy jazda ;) Sprawa jazdy w korkach eSa w manualu nie jest juz tak kolorowa, i wiedza tutaj o tym wlasciciele tych bolidow ;) Wspomne tutaj o stalowych miesniach lydki lewej nogi ;) Sprzeglo nie nalezy tutaj do najbardziej delikatnych... Mialem okazje ruszyc sobie 2iema sztukami no i na dluzsza mete byloby to denerwujace... Zwlaszcza w korku jak wspomnialem ;) Ale za to jaka frajda przy przyspieszaniu... Tu czuc wtedy potencjal tej V-ki... Dobrze ze w tamtych czasach mozna bylo skomponowac auto pod swoje upodobania, teraz juz w nowszych modelach nie ma tej przyjemnosci ;)

Gość

Post autor: Gość » 24 lip 2016, 11:25

Robert dokładnie automat to super temat na korki. Co do sprzegła to po miesiącu problem stalowej łydki mnie nie dotyczy-przyzwyczaiłem się.

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 24 lip 2016, 12:49

korki - przyznam, tragedia...
co do sprzęgła, nie wiem co narzekać. Jak czasem pojeżdżę ojczulka starą T4 z 2,4D to po przsiadce do audi noga wpada mi w podłoge bo sprzęgło wręcz leciutko działa :P

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 24 lip 2016, 14:40

Panowie różni ludzie i róże upodobania,każdy lubi co innego i nie ma co roztrząsać co lepsze.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2016, 23:01 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.

pavel44
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pavel44 » 24 lip 2016, 22:05

Apophis pisze:Automat i większe panowanie nad autem <faktycznie> Dobry żarcik :)

Komfort daje ja za ten zepsuty komfort zapłaciłem na dzien dobry prawie 8tysi a uzywki to kolejne zlomy chyba że z pewnego źródła :)

Mojej żonie dam ten komfort niech se ma :P
Przecież napisałem ze manual daje większe poczucie panowania nad autem <okok>
xyz

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 25 lip 2016, 07:48

Jeżdże automatem i z pełną świadomością zamienię go na manual. Automat mnie drażni i kropka, szczególnie jak jade w zakrecie delikatnie wciskajac gaz (powiedzmy 1500 obrotow), za chwilę otwieram przepustnice na powiedzmy 50% bo chce przyspieszyc i co? Automat se redukuje robiac przy tym delikatne dohamowanie i zwłokę co mnie po prostu wkurza (chodzi o ten brak mocy przez tą chwilę zmiany biegu, której wcale nie chciałem akurat w tym momencie). Za chwilę znów zluźnię gaz na moment to mi wbije wyższy bieg, dla mnie tragedia i tyle.

I w ogole co to za argument o korkach w miescie - kto kupuje taka wielka limuzyne do jazdy po miescie? Rozumiem jakis prezes orlenu którego wożą na tylnej kanapie to pewnie tak. Zadnego takiego jednak tutaj nie spotkałem, szczególnie w kilkunastoletnim d2 czy d3 :) Do miasta najlepsze jest małe audi jakieś (A3 w małej benzynie na downsizingu czy cos w ten desen). Kupowanie A8/S8 na dojazdy do pracy po miescie to przeciez pomylka (no chyba ze ktos to robi dla splendoru i szpanu to wtedy jeszcze zrozumiem hehe)
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Gość

Post autor: Gość » 25 lip 2016, 09:42

Korki niestety się i w trasie zdarzą ale tak w sumie jak tkwiłem w korkach to mnie bolała noga od hamulca w automacie a jak w manualu to zaboli od sprzegła :D

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 25 lip 2016, 23:08

Bugalon pisze:I w ogole co to za argument o korkach w miescie - kto kupuje taka wielka limuzyne do jazdy po miescie?
Rozumiem że ósemką tylko latasz po autostradach i obwodnicach do tablicy z nazwą miasta,a przed każdym miastem,miejscowością masz zaparkowaną małą benzynę.
<hmm>

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 26 lip 2016, 00:22

Bugalon pisze:I w ogole co to za argument o korkach w miescie - kto kupuje taka wielka limuzyne do jazdy po miescie? Rozumiem jakis prezes orlenu którego wożą na tylnej kanapie to pewnie tak. Zadnego takiego jednak tutaj nie spotkałem, szczególnie w kilkunastoletnim d2 czy d3 Do miasta najlepsze jest małe audi jakieś (A3 w małej benzynie na downsizingu czy cos w ten desen). Kupowanie A8/S8 na dojazdy do pracy po miescie to przeciez pomylka (no chyba ze ktos to robi dla splendoru i szpanu to wtedy jeszcze zrozumiem hehe)
ja kupilem to auto glownie do jazdy po miescie i nie wyobrazam sobie machania gałą w aucie tej klasy to poprostu wiocha :) kupic s8 w manualu i nastawiac sie przed zakupem tego auta na taka wlasnie wersje jeszcze zrozumiem moze jakis kolekcjoner albo takie widzi mi sie ok , ale przerabiac automat na manuala ? kazdy robi co chce a to ile to auto pali ?? jak ci za duzo pali w miescie to jedz busem albo rowerem albo nie kupuj takiego auta, jak dla mnie moze palic nawet 50l i mam to gdzies za taką przyjemnosc z jazdy moze se brac 50l/100 :) pozatym wiekszosc z nas ma LPG wiec co to za koszty ? zerowe mozna powiedziec
ja osbiscie nie widze tego auta z manualem to moje zdanie do ktorego mam prawo jak i kazdy z was moze miec odmienne zdanie , ale czytajac tu jakies pseudo arumenty typu wiecej pali albo mniej dynamiczny albo 1 sek straty to plakac mi sie chce hehe auto jest MEGA ale w tym aucie automat musi byc
bądź sobą, wariatów też lubią

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl