Sprawa wygląda tak: ściągałem dzisiaj tylne koła i podnosiłem auto (tryb podnośnika włączony). Jak skończyłem to odpaliłem silnik, wyłączyłem jacking mode (dupa stała nadal wysoko), ale zagadałem się przez kilka minut z kolegą i zanim ruszyłem to pojawiła się kontrolka zawieszenia i błąd "przekroczona górna wartość itd."
Po skasowaniu błąd już się nie pojawił, ale jak chciałem zrobić potem adaptację zawieszenia, to procedura wysypała się na pierwszym kanale. Zrobiłem testy i wyszło, że tył nie obniża się (ani lewa ani prawa strona). Przód jest ok, chodzi w górę i w dół.
Podejrzewam że przez te parę minut, gdy auto stało wyżej z wyłączonym trybem podnośnika coś się zblokowało.
1. Co można teraz zrobić?
2. Jak bezpiecznie podnieść/podlewarować auto, gdy stopień LIFT i tryb podnośnika jest niedostępny?
[D3 ALL ] Jak opuścić zawias po podniesieniu bez trybu pod
Re: Jak opuścić zawias po podniesieniu bez trybu pod
Poszukać usterki.Immo pisze:1. Co można teraz zrobić?
Odłączyć aku.Immo pisze:2. Jak bezpiecznie podnieść/podlewarować auto, gdy stopień LIFT i tryb podnośnika jest niedostępny?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Re: Jak opuścić zawias po podniesieniu bez trybu pod
DziękiFOSS pisze:Odłączyć aku.Immo pisze:2. Jak bezpiecznie podnieść/podlewarować auto, gdy stopień LIFT i tryb podnośnika jest niedostępny?
Szukałem jedyny błąd jaki się pojawia (oprócz nienauczenia nastawów), to podczas 1 kroku adaptacji gdy auto nie schodzi w dół - "przekroczony dolny limit".FOSS pisze:Poszukać usterki.Immo pisze:1. Co można teraz zrobić?
Może jakiś zawór się zamknął lub zblokował? Jak to sprawdzić?
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8