![]() |
![]() |
[D2 94 2.8PB/LPG ] Wymiana czy naprawa skrzyni
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Dziś kupiłem drugą skrzynię - znalezienie manualnej skrzyni do A8 2.8 w konfiguracji z napędem na przód to jakaś masakra - w ogóle tego nie ma. Zobaczymy jak ta nowa będzie się sprawowała - sprzedawca mówi, że 100% sprawna, daje gwarancje...
danishow stara skrzynia na razie zostaje w razie ,,w". Tak jak pisałem po rozebraniu nie widać nigdzie takiego zużycia które jednoznacznie wskazywałoby który element odpowiada za wycie na 5 biegu. Wg mechanika jest to łożysko, niedużo zużyte ale odzywające się już. 9/10 na kierowców nawet by sobie tyłka nie zawracało tym wyciem bo nie jest to głośne ale mnie kurvica brała jak miałem otwartą szybę i wkładałem 5 bieg - jestem przeczulony na jakiekolwiek dziwne odgłosy. Do Ciebie to do Niemiec trzeba by wysyłać?
danishow stara skrzynia na razie zostaje w razie ,,w". Tak jak pisałem po rozebraniu nie widać nigdzie takiego zużycia które jednoznacznie wskazywałoby który element odpowiada za wycie na 5 biegu. Wg mechanika jest to łożysko, niedużo zużyte ale odzywające się już. 9/10 na kierowców nawet by sobie tyłka nie zawracało tym wyciem bo nie jest to głośne ale mnie kurvica brała jak miałem otwartą szybę i wkładałem 5 bieg - jestem przeczulony na jakiekolwiek dziwne odgłosy. Do Ciebie to do Niemiec trzeba by wysyłać?
Właśnie po rozebraniu nie bardzo słychać coś te łożyska - może dopiero zaczynają siadać... Jak nie mam pewności na 100%, że to łożysko to nie chcę wydać kilku stów i okażę się, że dalej słychać bo to może tryb już jest wytarty nie widocznie gołym okiem a koszty trybów to masakra. Mam nadzieję, że druga skrzynia będzie cicha, jak nie to będzie się składało 1 z 2danishow pisze:Jeżeli kręcąc łożyskiem słychać odgłos pracujących kulek czy też rolek to na bank uszkodzone, poza tym właśnie łożyska na piątym biegu najczęściej padają ...i tak, mieszkam w DE

[ Dodano: 2016-08-16, 21:59 ]
Tak ale skrzynia z Q to właśnie dochodzi dyfer, jeszcze inne pierdoły i koszta idą trochę w górę.Apophis pisze:No ale co cię obchodzi nieco inne przęłożenie glowne?? krotszej to chyba nie znajdziesz jedynie dłuższą a to akurat nie jest nic złego. Nawet jak bys miał Q to się dobiera dyfer i się lata a nie stresowac się przęłożeniem głównym manuala
No nic zobaczymy co wyjdzie z mojego zamysłu czyli druga taka sama skrzynia. Albo będzie dobrze albo nie
Dzięki chłopaki za rady i pomysły na pewno jak nie teraz to później mogą się przydać
Jak skrzynia będzie w Ósemce to będę kontynuował wątek.
[ Dodano: 2016-08-18, 22:50 ]
Odebrałem dziś samochód i po przejechaniu około 40 km jest cisza i spokój. Nie słychać żadnego wycia, biegi ładnie wchodzą. Jutro jadę w małą trasę na krótki urlop i zobaczę jak skrzynia będzie się sprawowała.

[ Dodano: 2016-08-18, 22:50 ]
Odebrałem dziś samochód i po przejechaniu około 40 km jest cisza i spokój. Nie słychać żadnego wycia, biegi ładnie wchodzą. Jutro jadę w małą trasę na krótki urlop i zobaczę jak skrzynia będzie się sprawowała.