[D2 00 4.2PB ] Wyciek oleju mniej wiecej srodek auta. okol
-
- Forum Audi A8
WariatKarateka2, wiem ze to wqurwiająca sytuacja ale poczekaj z tym remontem. Jeśli chodzi o torsen to uszelnienie będzie kosztować może z 150-200zl z robocizna. Ta jest mały simering i z niego pewnie leci. Gorzej jak na łączeniu skrzyni z torsenem, ale tez ni powinno być tragedii.
Com do silnika to ja mam pokrywy na silikon od zawsze i każda miskę nawet w ASB bo dobrze trzyma i nigdy nie mailem problemu. Z uszczelkami tak. Ale jak ktoś nie umie klasc sylikonu to lipa
Zdejmi pokrywy obadaj co i jak, zwróć uwagę szczególnie na śruby od pokrywy. One są z takimi oringami i z nich tez potrafi lecieć.
Sprawdź simeringi na walkach czy z nich nie leci. Te przy czujnikach halla
Jeśli z mksy olejowej silnika leci to uszczelni na sylikon lub jakkolwiek i juz.
Chodzi mi o to ze po nieudolnych magikach trzeba trochę nerwow i kasy w auto wlozyc, nie mniej jednak to drugie nie musi od razu u rosnąć do rangi kilku tysięcy. Zaczni do prawodlowego uszczelnienia wyszstkiego co widoczne i wyeliminujesz powoli te miejsca gdzie leci. Jeśli dalej będzie lecieć to albo od gory miski olejowej albo spod kolektora ssącego...trochę tego jest ale zaczni od najprostszych latwo dostępnych miesc
Com do silnika to ja mam pokrywy na silikon od zawsze i każda miskę nawet w ASB bo dobrze trzyma i nigdy nie mailem problemu. Z uszczelkami tak. Ale jak ktoś nie umie klasc sylikonu to lipa
Zdejmi pokrywy obadaj co i jak, zwróć uwagę szczególnie na śruby od pokrywy. One są z takimi oringami i z nich tez potrafi lecieć.
Sprawdź simeringi na walkach czy z nich nie leci. Te przy czujnikach halla
Jeśli z mksy olejowej silnika leci to uszczelni na sylikon lub jakkolwiek i juz.
Chodzi mi o to ze po nieudolnych magikach trzeba trochę nerwow i kasy w auto wlozyc, nie mniej jednak to drugie nie musi od razu u rosnąć do rangi kilku tysięcy. Zaczni do prawodlowego uszczelnienia wyszstkiego co widoczne i wyeliminujesz powoli te miejsca gdzie leci. Jeśli dalej będzie lecieć to albo od gory miski olejowej albo spod kolektora ssącego...trochę tego jest ale zaczni od najprostszych latwo dostępnych miesc
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Ja nie panikuje. Tylko kurde nie lubię jak chlapie kapie itd. A najbardziej bulwersujące jest to że pytałem czy coś kapie. I sory nie wmówi mi nikt ze nie wiedział że jednak tych plam to za dużo? coś jest nie tak? Już nie wspomnę o tym że nie wiedział że jak się wleje płyn do spryskiwaczy to zleci do 1/4 a pod autem wielka plama. Tu chodzi o honor i zasady. Pytam to mi odpowiedz nie kłam chce być świadomy. kupie albo nie. Mam nadzieję że pan przyjmie auto spowrotem. Wolę do tych dwudziestukilku dorzucic 10 a jak bedzie warta to 15.
WariatKarateka2, kto w dzisiejszych czasach postępuje honorowo? Każdy patrzy na siebie i swoje dobro a nie na inna w szczególności obca osobę
Jeśli podoba Ci się to auto to zostaw i naprawiaj bo może tragedii nie ma, lub napisz mu ze jak nie weźmie go spowrotem to z powodu ukrytych wad sprawia starcia na drogę sądową i może się przestraszy...
Jeśli podoba Ci się to auto to zostaw i naprawiaj bo może tragedii nie ma, lub napisz mu ze jak nie weźmie go spowrotem to z powodu ukrytych wad sprawia starcia na drogę sądową i może się przestraszy...
-
- Forum Audi A8
Apophis. Jeden dzień w którym prawo mnie nie dotyczy. A zjechał bym pół Polski odwiedzający min sprzedającego urzędy skarbowe zusy i nasz wspaniały biały dom. Dziś będę wiedział co z fura i dam znać
[ Dodano: 2016-08-23, 13:46 ]
A to wstępne oględziny bez zbędnego rozbierania.
https://zapodaj.net/0dfcc38fa6973.png.html
[ Dodano: 2016-08-23, 13:46 ]
A to wstępne oględziny bez zbędnego rozbierania.
https://zapodaj.net/0dfcc38fa6973.png.html
-
- Super Klubowicz
Wyniki pomiaru kompresji mało wiarygodne
Są to w większości standardowe usterki występujące w A8 D2
Są to w większości standardowe usterki występujące w A8 D2
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Forum Audi A8
A na jakim silniku byla kompresja sprawdzana? Zimnym, cieplym, czy letnim?ale tak jak sie patrze to pierdoły są
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 14:06 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Powinno sie zrobic dwa pomiary na cieplym i na zimnym i zobaczyc jaka bedzie roznica. Teoretycznie nie powinno byc dużej róznicy.
Tym sposobem mozns sprawdzic czy np. gora silnika (glowice) czy tez dol ( pierscienie ) sa do roboty.
A silnik w miare rowno chodzi przy tej kompresji mniejszej na jednym garze?
Tym sposobem mozns sprawdzic czy np. gora silnika (glowice) czy tez dol ( pierscienie ) sa do roboty.
A silnik w miare rowno chodzi przy tej kompresji mniejszej na jednym garze?
-
- Forum Audi A8
Pracuje w miarę równo ale zimny odpala tak:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 16:29 przez WariatKarateka2, łącznie zmieniany 1 raz.