Witam,
Sprawdziłem dzisiaj w serwisie i sonda kosztuje ok 650zł
Widziałem na allegro sondy i zaczynają się od 200 do 400zł - można zaryzykować i kupić ?
pozdrawiam
[ Dodano: 2010-10-14, 18:13 ]
Czy wogule sonda może aż tak popierdzielić paliwo?
Pokazuje mi że mam za ubogo na 1 i 2 cylindrze.
Jak sprawdzam bloki pomiarowe to komp pokazuje, że zalewa - WTF?!?
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 '03 4,2PB] Sonda???
[D3 '03 4,2PB] Sonda???
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 10:14 przez kukiluki, łącznie zmieniany 2 razy.
No jeśli masz zamiar ryzykować i kupować po 400pln niewiadomego stanu i pochodzenia używkę to moim zdaniem zdecydowanie lepiej kupić nówke za 650pln ;-)kukiluki pisze:Sprawdziłem dzisiaj w serwisie i sonda kosztuje ok 650zł
Widziałem na allegro sondy i zaczynają się od 200 do 400zł - można zaryzykować i kupić ?
Sonda może bardzo pomieszać w mieszance paliwowej... nawet do tego stopnia że nie bedzie chciał wogóle pracować na wolnych obrotach a o sprawnym poruszaniu się nawet nie wspominając.kukiluki pisze:Czy wogule sonda może aż tak popierdzielić paliwo?
Jak sprawdzam bloki pomiarowe to komp pokazuje, że zalewa - WTF?!?
Jeżeli sonda czyta że mieszanka za uboga to komp wzbogaca mieszankę... więc to będzie całkiem normalne że go zalewa, że nie przepala paliwa, że dymi na czarno i że wali sadzą z wydechu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Re: Sonda???
Kolego, zamiast tak gdybać podjedć na ul Mińską 37 w Warszawie, poproś Marka o podpięcie się kompem do Twojego auta, sprawdzą Ci wszystko i nie bedziesz musiał wymianiać wszystkiego po koleji. Zobaczą jak pracują sondy, przepływka i cała masa innych rzeczy. A tak to tracisz kase, nerwy i czas.
Készítsen képet önmagáról
SJake pisze:Wez tą lepszą nówkę Boscha za około 400zł... to to samo co ta z ASO ;-)
Czyli rozumiem że 650pln to cena z ASO...kukiluki pisze:No właśnie mam zamiennik z boscha za 407zł 0258007193 i tak się zastanawiałem
bo jeżeli masz nówkę zamiennik z Boscha za 407pln a używki chodzą po 200-400pln to właściwie nie wiem w czym dylemat :shock:
No chyba że nie masz pewności że sonda jest uszkodzona... ale jeśli tak to najpierw porządnie zdiagnozuj - jeśli potrzebujesz mogę dać kontakt do bardzo dobrego elektronika samochodowego w obrębie Warszawy (pisz na PW).
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Witam
możesz śmiało kupić na Allegro z rozbitego wozu - jest kilka, ja kupiłem za 120 pln używkę (oryginał- kolesie dają gwarancję rozruchową) i jest ok, poprzednią gazownicy zwalili jak się podłączali z kompem od gazu :evil:
Z tą zwaloną jeździłem 4 miechy i miałem smoka w samochodzie ;-) , teraz spalanie spadło z 18 na 12-15 w mieście bez korka.
możesz śmiało kupić na Allegro z rozbitego wozu - jest kilka, ja kupiłem za 120 pln używkę (oryginał- kolesie dają gwarancję rozruchową) i jest ok, poprzednią gazownicy zwalili jak się podłączali z kompem od gazu :evil:
Z tą zwaloną jeździłem 4 miechy i miałem smoka w samochodzie ;-) , teraz spalanie spadło z 18 na 12-15 w mieście bez korka.
Re: Sonda???
cześć sprawdź przepływkę, bo u nas te same błędy były i po wymianie kompletu sond się nie zmieniło, dopiero wymiana przepływki załatwiła sprawę i błędów nie ma.kukiluki pisze: Czy wogule sonda może aż tak popierdzielić paliwo?
Powodzenia