![]() |
![]() |
Jakie auto z silnikiem 5 cylindrowym benzynowym?
Jakie auto z silnikiem 5 cylindrowym benzynowym?
Od dłuższego czasu choruję na silniki pięciocylindrowe. Urzeka mnie ich dźwięk. Planuję sprzedać wysłużoną almerę i uderzyć w coś takiego z gazem. Audi 80 niestety muszę odrzucić, ponieważ jest tam mechaniczny wtrysk - ciężko o naprawy, części, itd. Mam na myśli coś mocnego, jak np. volvo, lancia (220KM !) lub coś bardziej grzecznego golf, toledo. Raczej nie chcę aby był to samochód duży, coś wielkości Almery, do 5000 zł
Macie jakieś pomysły?

I`m the LPG master
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Nie wiem jak w Lybrze ale w kappie do wymiany alternatora pół samochodu trzeba rozbebeszać, uszcekla pod miską olejową = skrzynia do odsunięcia bo dwie śruby zasłania obudowa skrzyni. Ogólnie nie miłe wspomnienia.szeryfisch pisze:ancia lybra?
Auto fajne, ładne włoskie ale nic po za tym. W kwestii mechanicznej upierdliwe.
Audi 5 cylindrów na mechanicznym wtrysku to loteria, albo chodzi na benzynie albo ledwo zipie, albo w ogóle nie chodzi.
Szczerze gdybym szukał 5 cylindrów szukał bym Volvo.
Gdyby to miał być wół roboczy to LT 2.4 lub T5
Z drugiej strony użytkowałem Volvo 740 2.4 TD, jeździłem nim przez rok co tydzień do Niemiec i szczerze auto nie do zarąbania.
Silniki VR5 to sobie odpuść, następny wynalazek by zalepić dziurę w zapotrzebowaniu konsumentów.
Jesli 5 cylindrów to tylko w rzędzie.
diesel, benzyna co by nie było, tam w górze dźwięk jest rewelacyjny.
Korcił mnie bardzo temat Audi 80 ale w cabrio i z tym silnikiem - miło otworzyć byłoby dach i posłuchać 
Jeśli chodzi o volvo to w cabrio c70, z silnikiem T5 - spokojnie ponoć robi się chipa na 300 KM - rakieta
Lancia? Spoglądałem na kappe, ale nie jest to do końca jakoś piękny i Youngtimerowy samochód.
Najlepsze była by 80 ale ten wtrysk. Wiem że przerabiają na elektroniczny, ale pewnie dużo kasy to kosztuje.

Jeśli chodzi o volvo to w cabrio c70, z silnikiem T5 - spokojnie ponoć robi się chipa na 300 KM - rakieta

Lancia? Spoglądałem na kappe, ale nie jest to do końca jakoś piękny i Youngtimerowy samochód.
Najlepsze była by 80 ale ten wtrysk. Wiem że przerabiają na elektroniczny, ale pewnie dużo kasy to kosztuje.
I`m the LPG master
MAREA
moja też tak brzmiała
wydech zrobiłem przelot - nie szło jeździć... burczało niemiłosiernie...
założyłem nowy seryny wydech (200zł od katalizatora do końca
:D:D ) i do tego stożek jak sie chciało pohałasować 
moja też tak brzmiała

wydech zrobiłem przelot - nie szło jeździć... burczało niemiłosiernie...
założyłem nowy seryny wydech (200zł od katalizatora do końca