części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?

zegar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zegar » 18 wrz 2016, 11:46

martin_rs4 pisze: Ja u sibie mam dziwnie, bo po odaleniu mam 0-0 ale pozniej jakos ustawia sie na +5/-4 <bezradny> albo ja cos nie tak "pacze" <cicho>
Problemów z mocą nie masz?
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2016, 12:09 przez zegar, łącznie zmieniany 2 razy.
Historia pojazdu po VIN - PW

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 18 wrz 2016, 11:50

No wlasnie nie mam. Nawet pomimo nierownej kompresji na banku 1 przyspiesza 0,5 sec wolniej od serii <bezradny>
to nie jest zwykły napęd...to

zegar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zegar » 18 wrz 2016, 11:52

moje miało do setki coś koło 8.8 :)
pół biedy jak z miejsca sie przyspiesza, ale np ze 120 do 160, to zrzuca dwa, trzy biegi, warczy silnik, obroty w góre, a nic sie nie dzieje <niechce>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 18 wrz 2016, 12:00

To mi taki objaw bardziej na asb wskazuje niz na silnik

Gość

Post autor: Gość » 18 wrz 2016, 12:00

A to sie przygladnij skrzyni. W automacie ma lwią częśc roboty własnie konwerter i sprawna skrzynia.

zegar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zegar » 18 wrz 2016, 12:03

To może źle się wyraziłem...
jadę 100 km/h chce wyprzedzić, but w podłogę, skrzynia zrzuca dwa biegi, silnik wchodzi na np 5 tyś obrotow i nie ma siły ciągnąć.

Faktycznnie napisałem tak jakby był efekt ślizgania się sprzegła, nie nie, skrzynia działa poprawnie.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 18 wrz 2016, 12:08

Kurde ja tak mialem przy padnietej przeplywce.... .moze kompresje sprawdz <bezradny>

Gość

Post autor: Gość » 18 wrz 2016, 12:09

Za duże masz koła :D

No coz nastawniki potrafią zabrac sporo mocy musisz zobic konkretna diagnostyke wszystkiego.

zegar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zegar » 18 wrz 2016, 12:14

Na zimówkowych 18 nie ma znaczącej poprawy :P

Logi z przepływki wrzuciłem kilka postów wyzej.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/6f46c934f0204947

Nikt się jej nie przyczepił, wiec chyba tragedii nie ma. Dodatkowo ją ostatnio jeszcze wyczyściłem.
Jeździłęm też z odpiętą, ale różnicy nie ma wcale.

Jest gdzieś na forum może opis jak wykonać pełna diagnostyke 4.2 vcdsem?

Gość

Post autor: Gość » 18 wrz 2016, 12:15

Jesteś tu troche czasu więc pewnie wiesz że sama przepływka to nie wszystko. jest troche logów do obadania jak potrzeba ci rady skontaktuj sie konkretnie z jednym z naszych znanych majstrów to ci wyjasnią pomoga nawet osobiście.

zegar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zegar » 18 wrz 2016, 12:20

Z Audi zwiazany jestem ponad 10 lat, troche rzeczy przerobiłem. Poza tym czesniej jeżdziłem 2.5 TDI i nawet ogarniety motor miałem (NAWET bo nawet jak sie go ogarneło, to wady konstrukcyjne wracały)
a w takim 4.2 jest dużo mniej rzeczy wydaje mi sie ktora moga sie zepsuć.

Nie chciałbym nikogo fatygować, poza tym jestem u Was nowy, dotychczas tylko AKP, więc nie chciałbym też czytać "użyj szukajki" ale jakby była gdzieś instrukcja chociaz co pologować, to tyle jestem w stanie sam zrobić, a może to da zupełnie nowy obraz na stan braku mocy.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 18 wrz 2016, 12:35

dla mnie wg logow to przeplywaka troche slaba, bo powinna miec przy max ok. 265g/s a Ty masz max 226g/s. rozrzad i nastawniki tez maja rozjazd, wiec to wszystko moze powodowac ta utrate mocy... no i kola robia robote :D
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2016, 12:37 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.

lukstorpeda
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lukstorpeda » 18 wrz 2016, 12:37

zegar pisze:Z Audi zwiazany jestem ponad 10 lat, troche rzeczy przerobiłem. Poza tym czesniej jeżdziłem 2.5 TDI i nawet ogarniety motor miałem (NAWET bo nawet jak sie go ogarneło, to wady konstrukcyjne wracały)
a w takim 4.2 jest dużo mniej rzeczy wydaje mi sie ktora moga sie zepsuć.

Nie chciałbym nikogo fatygować, poza tym jestem u Was nowy, dotychczas tylko AKP, więc nie chciałbym też czytać "użyj szukajki" ale jakby była gdzieś instrukcja chociaz co pologować, to tyle jestem w stanie sam zrobić, a może to da zupełnie nowy obraz na stan braku mocy.
Gdybym ja mial taki problem to w pierwszej kolejnosci podmienilbym przeplywke !!! nie czysci czy sprawdzal logi tylko PODMINIL z innego SPRAWNEGO auta !
kiedys mialem a6 c5 2,4 v6 i sprawdzalem VAS'em wszystko co tylko mozliwe , podmianialem wszystko co jest mozliwe a kolega mechanik na telefon powtarzal wymien przeplywke a ja ,ze nie ma takiej potrzeby , jest ok . wymienilem wszystko z listwami wtryskowymi i wtryskami lacznie a na koncu okazalo sie ze jednak przeplywka !
stracilem caly dzien a moglem poswiecic 10 minut !!
ja obstawiam przeplywke !

zegar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zegar » 18 wrz 2016, 12:42

Koła kołami, na pewno pare koni przez nie uciekło, ale uwierz mi, podobnie rozpedzało sie moje 2.5tdi.
Może faktycznie nie ma u mnie wszystkiego poustawianego książkowo, ale kiedyś ten samochod naprawdę jechał... zorganizuję jakąś przepływke na probe i zobaczymy co wyjdzie dobrego...

lukstorpeda
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lukstorpeda » 18 wrz 2016, 12:45

zegar pisze:Koła kołami, na pewno pare koni przez nie uciekło, ale uwierz mi, podobnie rozpedzało sie moje 2.5tdi.
Może faktycznie nie ma u mnie wszystkiego poustawianego książkowo, ale kiedyś ten samochod naprawdę jechał... zorganizuję jakąś przepływke na probe i zobaczymy co wyjdzie dobrego...
kolami to sobie glowy nie zawracaj w ogole ! one moga zabrac ci tylko tyle mocy ze wcale bys tego nie odczul . Skup sie na przeplywce ale takiej , ze masz 1000% gwarancji ,ze jest ok . nie kupuj czasami uzywki " 100% sprawnej " na allegro lub nowego zamiennika ! albo nowa oryginalna albo z jakiegos auta , ktore normalnie jezdzi !

Zablokowany

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl