![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Wymiana xenonów na zwykłe lampy - usuwanie ko
[D2 FL ALL ] Wymiana xenonów na zwykłe lampy - usuwanie ko
Wymieniłem w mojej A8 po dzwonie xenony na zwykłe lampy, bo akurat takie miałem. Problemem jest ciągle pokazująca się kontrolka poziomowania świateł. Czy da się ją wyłączyć w VAGu? I jeszcze jedno - światła świecą dość słabo. To wina żarówek czy może to być kwestia tego, że do xenonów szło inne napięcie?
4.2 Q
No niekoniecznie ze rewelacji nie bedzie. W mojej A4 mialem halogeny i swiecily tak jasno ze ludzie mysleli ze na dlugich jade 
A jesli zwykle lampy maja silniczki to moze da rade podlaczyc je pod czujniki poziomowania
kwestia tylko odpowiednego ulozenia pinow w kostce lampy, czy nie ?

A jesli zwykle lampy maja silniczki to moze da rade podlaczyc je pod czujniki poziomowania

to nie jest zwykły napęd...to
Re: Wymiana xenonów na zwykłe lampy - usuwanie ko
Swieca slabo bo xenony maja przewaznie 35W co przy 12V to jest ok 3A zas zwykle zarowki np H7 to moc 55W czyli potrzebujesz prad ok 5.5A. Zatem jak miales xenony oryginalnie to moze cos ogranicza max prad dostarczany do lamp.ABW993 pisze:Wymieniłem w mojej A8 po dzwonie xenony na zwykłe lampy, bo akurat takie miałem. Problemem jest ciągle pokazująca się kontrolka poziomowania świateł. Czy da się ją wyłączyć w VAGu? I jeszcze jedno - światła świecą dość słabo. To wina żarówek czy może to być kwestia tego, że do xenonów szło inne napięcie?
W druga strone zapewne nie byloby problemu.
BTW: napiecie masz takie samo tj 12V, ktore dostarczasz teraz do H7 lub do przetwornicy xenonow. Zakladam, ze nie podlaczyles napiecia rzedu kV do tych zarowek zwyklych bo pewnie szybko by przestaly swiecic (H7 to byloby dla przetwornicy pewnie zwarciem);)
Ostatnio zmieniony 11 paź 2016, 19:36 przez TommyA8L, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokladnie! temat w innym audi przerabialem. Skusilem sie na nowe xenony ale chinskie i oswietlaly niebo a nie droge. Ale szpanerskie byly. Potem ori xenony rozmontowalem i wyczyscielm klosze jaki i odblysniki regenerowalem i jest super.Apophis pisze:Sa inne zupełnie silniczki. xenon ma tzw krokowca a zwykłe to zwykłe. U mnie halo świeciły tak że kot napłakał pomimo czystych i nie wypalonych lamp, to samo mam w C4 wiec nie ma co sie bwaić tylko sprawdzić stan lampy i ładowac hida. A najlepiej lampy ori xenony by działało jak trza.
Do D2 tylko org xenony bo auto pieknie wyglada!