(A8 d2) Historia serwisowa
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
(A8 d2) Historia serwisowa
Witam wszystkich.
Wczoraj za parę złoty gość wyciągną z serwisu historię serwisową mojej A8 i ku mojemu zdziwieniu zaczyna się ona od 2003r.a moja audiczka urodziła się w 1999r.W książce serwisowej są wpisy od samego początku,pierwszy wpis przy przebiegu 15tyś.Czy jest to możliwe żeby były takie rozbieżności.
Wczoraj za parę złoty gość wyciągną z serwisu historię serwisową mojej A8 i ku mojemu zdziwieniu zaczyna się ona od 2003r.a moja audiczka urodziła się w 1999r.W książce serwisowej są wpisy od samego początku,pierwszy wpis przy przebiegu 15tyś.Czy jest to możliwe żeby były takie rozbieżności.
- 123mielony
- Super Klubowicz
Re: (A8 d2) Historia serwisowa
Ale jakie są rozbieżności??123mielony pisze:Wczoraj za parę złoty gość wyciągną z serwisu historię serwisową mojej A8 i ku mojemu zdziwieniu zaczyna się ona od 2003r...
(...) Czy jest to możliwe żeby były takie rozbieżności.
Czy w książce są inne wpisy niż w ASO czy też w historii z ASO brakuje wpisów z książki kiedy auto serwisowane było poza granicami Polski??
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- 123mielony
- Super Klubowicz
Są też inne są jakieś których nie ma w książce np przy 120 tyś wymieniana pompa wody,nie ma tego w książce a przy 122 tyś robiony rozrząd i to już jest.Jeśli chodzi o serwisowanie w Polsce to nie ma wpisów bo nie była w Polsce serwisowana.Wpisy są do 2008r do stycznia a w marcu przyjechała do Polski.
Co za dziwna historia...123mielony pisze:Są też inne są jakieś których nie ma w książce np przy 120 tyś wymieniana pompa wody,nie ma tego w książce a przy 122 tyś robiony rozrząd i to już jest.
przy 120kkm wymiana pompy wody... ale żeby ją wymienić trzeba zdjąć pasek rozrządu więc niby co?... założyli stary pasek rozrządu (który przy tym przebiegu kwalifikuje się przecież do wymiany) a potem 2kkm później ponownie to rozebrali i zmienili rozrząd??... dziwne to co najmniej :shock:
Czyli pewnie przez pierwsze lata wogóle nie była serwisowana a pierwszy właściciel miał w nosie przeglądy i gwarancję... też dziwne ale z drugiej strony prawdopodobne.123mielony pisze:Jeśli chodzi o serwisowanie w Polsce to nie ma wpisów bo nie była w Polsce serwisowana.Wpisy są do 2008r do stycznia a w marcu przyjechała do Polski.
Być może dopiero jak coś mu się popsuło pojechał do serwisu i potem już bywał częściej... albo to drugi właściciel zaczął serwisować :roll:
Wróżenie z fusów :-?
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- 123mielony
- Super Klubowicz
FOSS samochód był serwisowany od nowości bo w książce serwisowej są pieczątki co 15tyś tylko na wydruku pierwszy wpis jest dopiero 2003r.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2013, 11:53 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
dice111 pisze:Jest jeszcze jedna opcja - błędy w bazie, z którymi nie raz się już spotkałem. Częsciej się to jednak zdarza z ksiązką (mowa oczywiście o oryginalnej prowadzonej ksiązce)
hmmm... błędy w bazie to raczej rzadkość chociaż nie twierdzę że nie mogą się zdarzyć...123mielony pisze:FOSS samochód był serwisowany od nowości bo w książce serwisowej są pieczątki co 15tyś tylko na wydruku pierwszy wpis jest dopiero 2003r.
ale żeby w bazie nie było kilku lat wcześniej :shock:
przy okazji podpytam od kiedy Szwajcaria była podłączona do wspólnej bazy ale z tego co kojarzę to lata 1999-2003 powinny już być... moja srebrna była też ze Szwajcarii i chyba historia jest od poczku... piszę chyba ale sprawdzę to bo wydruk mam chyba gdzieś jeszcze (chociażby w wersji elektronicznej)
Nie chciałbym nic przesądzać i się wymądrzać ale jak napisał dice książki bywają dosyć często "modyfikowane" natomiast bazy ASO zmodyfikować nie można (może być ewentualny błąd)... może ktoś Twoją książkę lekko podrasował??... to mogłoby tłumaczyć dziwne rozbieżności nt. z tym rozrządem bo ciężko mi uwierzyć aby ASO wymieniała pompę wody i składała rozrząd ze starym paskiem (chociaż to klient podejmuje decyzję co chce w swoim aucie wymianiać)... dziwy Panie dziwy :shock:
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- 123mielony