![]() |
![]() |
![]() |
[D2 01 3.7PB/LPG ] Problemy z nawiewami... Przestają podaw
[D2 01 3.7PB/LPG ] Problemy z nawiewami... Przestają podaw
Witam wszystkich ! W moim D2 występuje następujący problem. Kiedy jadę w trasie, mniej więcej po 1,5h jazdy nawiewy zaczynają nie dawać rady... Wiatrak przyspiesza do 70% mocy, w aucie robi się głośno, lecz z nawiewów prawie nie leci powietrze... słychać taki jakby głuchy dźwięk pracującego wentylatora, jakby powietrze uciekało gdzieś do innego wlotu... Po zgaszeniu auta i odpaleniu po kilku godzinach wszystko wraca do normy, z nawiewów leci huragan i po 1.5,godziny jazdy znów mała ilość powietrza z nawiewów... a wiatrak się kręci ....Czy ktoś z Was przerabiał coś podobnego, jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny ?
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2016, 15:03 przez p_awel2, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie ten sam objaw był z tym że w D3 i wykasowałem błąd związany z klapą obiegu wewnetrznego,zrobiłem test elementów wykonawczych i po tym wszystko wróciło do normy.Prawdopodobnie klapa się przycinala.Zdejmij filtr kabinowy pod maską i zobacz czy klapa reaguje.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
Tak mi się też wydawało, że ta klapa jest głębiej...
Wczoraj zrobiłem trasę około 400km.
I problem występuję nadal. Sprawdziłem 2 rzeczy. Pobawiłem się obiegiem zamkniętym oraz otwartym na zmianę oraz włączałem skierowanie powietrza na szybę ( odparowanie) niestety nie pomogło zwiększyć ilości wydobywającego się z kratek powietrza ale odparowało przednią szybę... Jako objaw zauważyłem też parujące szyby. Niestety ze względu na to, że była to niedziela, nie miałem możliwości podłączyć się pod kompa podczas trwającej usterki.

I problem występuję nadal. Sprawdziłem 2 rzeczy. Pobawiłem się obiegiem zamkniętym oraz otwartym na zmianę oraz włączałem skierowanie powietrza na szybę ( odparowanie) niestety nie pomogło zwiększyć ilości wydobywającego się z kratek powietrza ale odparowało przednią szybę... Jako objaw zauważyłem też parujące szyby. Niestety ze względu na to, że była to niedziela, nie miałem możliwości podłączyć się pod kompa podczas trwającej usterki.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz