Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Założyłem nowe pokrywy wtrysków 6szt + nowe oringi na wtryski, weszły też nowe hamulce zamiast serii 320mm jest 360 i zaciski 2 tłoczkowe. Do webasto wskoczyła pompka v55 + kodowanie i mam webasto z opcją programowania (chce jeszcze dołożyć zawór n279 żeby grzało tylko kabinę, ale zbieram informacje gdzie najlepiej go umieścić, gdzie był fabrycznie). I na koniec poszedł dpf out i nowa mapa. Pozdrawiam
Krzychu, Lucek (Audiola S8) dawał do obszycia/oklejenia u swego znajomego, widziałem to ostatnio na własne oczy i nawet macałem ...muszę przyznać, że zrobione naprawdę super.
Dzisiaj założyłem nowe żarniki D2S jakiegoś nie znanego producenta ale nasz dostawca ręczył jakością więc wziąłem na testy ...koszt jednego 19 Euro
Dzisiaj założyłem nowe żarniki D2S jakiegoś nie znanego producenta ale nasz dostawca ręczył jakością więc wziąłem na testy ...koszt jednego 19 Euro
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Samym kodowaniem, wiązka lusterek leci do modułu drzwi (prawa/lewa strona) i moduł ten kodujesz pod zewn oświetlenie.
Działa to na podobnej zasadzie z C/LH - w zależności czy masz czy nie czujnik zmierzchu.
Podobnie współpracuje z oświetleniem zewn klamek - ale psuje się to na potęgę (w D4 potrafią kilka razy na gwarancji je wymieniać), wiec temat olewam, wystarczy mi ładna poświata z lusterka na ziemie miedzy drzwi.
Czy jest zewn pakiet, czy nie, czy lusterka są składane, czy fotochromy czy nie i tak tym steruje CAN, wg kodowań poniżej:
Działa to na podobnej zasadzie z C/LH - w zależności czy masz czy nie czujnik zmierzchu.
Podobnie współpracuje z oświetleniem zewn klamek - ale psuje się to na potęgę (w D4 potrafią kilka razy na gwarancji je wymieniać), wiec temat olewam, wystarczy mi ładna poświata z lusterka na ziemie miedzy drzwi.
Czy jest zewn pakiet, czy nie, czy lusterka są składane, czy fotochromy czy nie i tak tym steruje CAN, wg kodowań poniżej:
Kod: Zaznacz cały
+0000008 = Lighting Package (Exterior Lighting - PR-QQ2/QQ3)
+0000016 = Synchronous Mirror Adjustment
+0000512 = Folding Mirror installed (PR-6XE/6XF/6XK/6XL/6XS)
+0001024 = Automatic Dimming Mirror installed (PR-6XJ/6XK/6XL/6XM/6XS)
Black Cars Matters
Blokadę widać tylko tak jak tutaj na zdjęciu. Wystaje ok centymetr rygla, który tylko przekrecasz by zablokować a kluczykiem spowrotem odkręcasz pół obrotu by odblokować. Nie trzeba nic wyciągać i odkładać. Testy blokad można zobaczyć na stronie producenta i są różne prywatne testy na YT. Montaż pracochłonny bo trzeba cały tunel zdjąć a żeby to zrobić trzeba zdjąć schowek, osłonę pod kierownica. Ale śpi się spokojniej ;-)
Raczej staram się ogarnąć sam wszystko w aucie i zazwyczaj mi się udaje :-) Przyznaje że nie spodziewałem się że będzie aż tyle roboty i ostatecznie od 15 do 23 mi zeszło. Powoli bez uszkodzeń i bez instrukcji. Trzeba trochę podciąć taki tunel plastikowy od strony pasażera na przewody elektryczne w miejscu gdzie jest ten rygiel pod tapicerką. Reszta jest na zasadzie rozebrać założyć i poskładać spowrotem.