[S8 D2 99 LPG ] Wystrzał poduszki fotela kierowcy - co dal
[S8 D2 99 LPG ] Wystrzał poduszki fotela kierowcy - co dal
Niedawno jechałem sobie wąską drogą asfaltową napewno ponad 100km/h i nagle z asfaltówki zrobił się dziurawy bruk i jak na niego wlecialem to tak uderzyłem podłogą a dokładnie zderzakiem, wózkiem i srubami tłumików, że eksplodowala poduszka fotela kierowcy i polamala sie kratka środkowa zderzaka.
Moje pytanie brzmi -czy jak wymienie fotel kierowcy na taki z dobrą poduszką to wystarczy skasowac błędy, czy trzeba jeszcze jakiś czujnik wymienić i robić coś jeszcze czy jak?
Auto Casco wypłaciło za szkodę 3850 wiec chyba źle nie jest?
Administrację proszę o przeniesienie w odpowiedni dział, gdyż naprawdę nie wiem w którym ten temat by pasował.
Moje pytanie brzmi -czy jak wymienie fotel kierowcy na taki z dobrą poduszką to wystarczy skasowac błędy, czy trzeba jeszcze jakiś czujnik wymienić i robić coś jeszcze czy jak?
Auto Casco wypłaciło za szkodę 3850 wiec chyba źle nie jest?
Administrację proszę o przeniesienie w odpowiedni dział, gdyż naprawdę nie wiem w którym ten temat by pasował.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2016, 20:08 przez lesdud, łącznie zmieniany 2 razy.
Niestety za szybko bylo, pozarym takiego czegos sie nie spodziewalem bo 1 raz tam jechalem.danishow pisze:lesdud, a znaku 30 nie widziałeś?! ...mniejsza o to, wystarczy że podepniesz nową poduszkę i skasujesz błąd. Pzdr.
A nie trzeba wymienic tez jakiegos sensora uderzeniowego i zakodowac na nowo sterownika?
-
- Super Klubowicz
Sterownik AIRBAG do czyszczenia lub wymiany - tak jak mówiłem Ci Leszek
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
-
- Super Klubowicz
Numer sterownik masz napisany w VAG-COM - końcówka 655H
Kwestia ceny sterownika ?
Kwestia ceny sterownika ?
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
Napinacz pasa to osobna część czy z pasem razem? To co muszę zamówić - jaki to numer części bo nie wiem jak szukać.danishow pisze:lesdud, to napinacz pasa ...po prostu wystrzelił i potrzebujesz inny sprawny
Zawsze myślałem, że jak wystrzeli napinacz to pas przestanie działać, a mój działa jak należy i blokuje się po mocniejszym szarpnięciu.
podczas uderzenia pas blokuje sie abyś nie poleciał w przód a napinacz ma za zadanie napiąć Ci ten pas przyciągając Cię jednoczesnie do fotela. "Wystrzał" napinacza pirotechnicznego nie ma wpływu na działanie pasu. On dalej się będzie blokował.Zawsze myślałem, że jak wystrzeli napinacz to pas przestanie działać, a mój działa jak należy i blokuje się po mocniejszym szarpnięciu.
u mnie jest to ta puszeczka, tylko w ETKA nie mogę znaleźć tego
[ Dodano: 2016-11-29, 11:38 ]
edit:
wg ETKA napinacz jest dostępny razem z całym pasem, ale numer musisz zobaczyć na pasie jaki masz bo kilka wersji było:
to nie jest zwykły napęd...to
Siemka.
A pro po Pasów , podepnę się pod temat jeśli mogę
Wymieniłem u siebie ( moje autko 1994 rok , pękła sprężyna(obudowa sprężyny) naciągająca pas) na takie z po LF z S8 i mam mały problem z pasami , raz się rozwijają normalnie , raz się blokuje , może ktoś wie w czym problem ???
A pro po Pasów , podepnę się pod temat jeśli mogę
Wymieniłem u siebie ( moje autko 1994 rok , pękła sprężyna(obudowa sprężyny) naciągająca pas) na takie z po LF z S8 i mam mały problem z pasami , raz się rozwijają normalnie , raz się blokuje , może ktoś wie w czym problem ???
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
może pasy były po "wystrzale"- wypadku i sprężyna się przycina... ja tak miałem właśnie, że raz się blokowały raz nie i w końcu zmieniłem na inne pasy tylko że od sprzedawcy którego dobrze znam i wiedziałem, że mi chłamu nie wciśniemdamian pisze:mam mały problem z pasami , raz się rozwijają normalnie , raz się blokuje , może ktoś wie w czym problem ???
to nie jest zwykły napęd...to