[inne] A6 C5 2.4 V6 Swap hamulców z D2
[inne] A6 C5 2.4 V6 Swap hamulców z D2
Witajcie
Mam pytanko czy istnieje możliwość montażu tarcz i zacisków z D2??
Auto przedliftem z żeliwną zwrotnicą.
Mam pytanko czy istnieje możliwość montażu tarcz i zacisków z D2??
Auto przedliftem z żeliwną zwrotnicą.
to zależy jakie masz zrwotnice... mój kuzyn ma A6 C5 2,7T i ma taki sam układ hamulcowy (zaciski i tarcze) jak są w standardzie w D2 FL. Wychodzi na to że również i zaciski z D3 mogły by tam spasować.
Ty masz pierwszego przedlifta, wiec trudno powiedzieć, ale na pewno za pomocą jakiś dystansów lub przeróbek (jak to chłopaki robią w D2 PreFL) dało by się zrobić
Ty masz pierwszego przedlifta, wiec trudno powiedzieć, ale na pewno za pomocą jakiś dystansów lub przeróbek (jak to chłopaki robią w D2 PreFL) dało by się zrobić
to nie jest zwykły napęd...to
Dani dobrze radzi... system lepszy pod każdym niemalże względem od serii D2 a cenowo wychodzi bardzo podobnie przy eksploatacji...danishow pisze:jak chcesz poprawić heble to od razu przybieraj się do zacisków z D3
tylko wiesz... wtedy najmniejsza fela 17" i to czasami może nie wejść jak Ci nawalą jakiś grubych odważników, to zacisk będzie je strącał
no takie cos to już z D2 możesz brać 323/269.Michal_ST pisze:Bo jest chyba też 323/288 w D3 2.8FSI, 3.0 ASN, 3.0TDI.
ale jeśli się zdecydujesz na 360 z D3 to tył też musisz zmienić przynajmniej na te 269, bo przód przy mocniejszym hamowaniu będzie Ci asfalt zbierać lub robić za pług w zime