[D3 ALL ] Tester diagnostyczny VAS proszę o poradę!
No tak o ASO nie pomyślałem. A powiedzcie, czego można się spodziewać po takim przeglądzie przed zakupowym w ASO poza sprawami oczywistymi, czyli: potwierdzenie przebiegu, historią napraw i wymiany podzespołów eksploatacyjnych? Czy mogą powiedzieć, jaki jest stan układu jezdnego, silnika i skrzyni biegów, ewentualnie, że np. coś jest do wymiany już teraz, a niedługo trzeba będzie wymienić inne elementy?
Wożę się A8 od wczoraj
Właśnie w jednym z wątków przeczytałem, że w jednym z ASO zażądali 800 zł za przegląd przedzakupowy. Byłem w szoku, ale nie zniechęcam się.
Trochę offtop w tym wątku, ale mam nadzieję, że mi admin wybaczy, jako początkującemu. Chciałbym się uzbroić chociaż w podstawowy czujnik grubości lakieru, żeby móc eliminować pojazdy "bezwypadkowe" i niepotrzebnie płacić w ASO za potwierdzenie tego lub zaprzeczenie. Czy taki czujnik na alle.. będzie dobry do blach, które stosowane są w samochodach Audi?
Czujnik grubości lakieru
Trochę offtop w tym wątku, ale mam nadzieję, że mi admin wybaczy, jako początkującemu. Chciałbym się uzbroić chociaż w podstawowy czujnik grubości lakieru, żeby móc eliminować pojazdy "bezwypadkowe" i niepotrzebnie płacić w ASO za potwierdzenie tego lub zaprzeczenie. Czy taki czujnik na alle.. będzie dobry do blach, które stosowane są w samochodach Audi?
Czujnik grubości lakieru
Wożę się A8 od wczoraj
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Zaglądnij tutaj: http://www.a8team.pl/miernik-grubosci-l ... vt4415.htmworner pisze:Chciałbym się uzbroić chociaż w podstawowy czujnik grubości lakieru
do codziennych czynności to jest za drogi Zwykły VCDS chinczyk za pare zł co ma w sobie k+can i będziesz w pełni zadowolonyorkaskawina pisze:Witam
Podepnę się pod temat gdyż sam chcę zamienić moje A6 C5 na A8 D3 i inetresuje mnie ten tester co zakupił "wolek" czy do codziennych czynności serwisowych lub np.wymiana klocków tylnch będzie to dobry zakup.Dotychczas doświadczenie mam na VAG-u.
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.
- orkaskawina
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
W jakich modelach jest możliwe obserwowanie tego prądu interfejsem?wolek pisze:nie dorówna niestety bo braknie kodowania Online oraz innych opcji online, ale jest możliwość ingerencji we wsad (flash) sterownika bez konieczności posiadania konta GeKo a to sporo zmienia i daje, i pozwala np. zaktualizować borda do nowszego tipa czy nawet sterownik akumulatora co daje możliwość zliczania prądu spoczynkowego i wykrywania złodzieja za pomocą samego testera ;-)
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020
Po przeczytaniu wielu postów o interfejsie do A8 D3 wydaje mi się że najwięcej można zrobić vas-em, w przyszłości chciałbym doposażyć moje audi w mniej więcej: kierownicę wielofunkcyjną, klimatyzację czterostrefową itp. ale teraz będę chciał wykasować błędy po wystrzale poduszek. Czy możecie polecić jakiegoś pewnego sprzedawce interfejsu diagnostycznego?