Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 preFL ALL ] Problem ze zmieniarkami

Kosmy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 preFL ALL ] Problem ze zmieniarkami

Post autor: Kosmy » 21 sie 2016, 11:52

Witam,
mam nawigację Navi Plus, ze zmienarką w bagażniku. Ta co była nie gra na lewy kanał i trzeszczy. Druga kupiona od kolegi grała przez 2 tygodnie. Potem wyskakiwał mi CD Error (płyty oryginalne). Teraz jestem w kropce, bo nie wiem czy kupować kolejne i tak do zaj..... czy może jest jakiś patent aby zamontować nowszą zmieniarkę CD ? Nie chce żadnych mp3 i miliona kawałków.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2016, 19:45 przez Kosmy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 21 sie 2016, 19:49

Co byś teraz nie kupił to podziała chwilę, najczęściej padają lasery, co nie dziwne po tylu latach.
Wymiana lasera do Alpine'a (dla radia Delta) jest nieopłacalna, raz na jego koszty, dwa na dostępność.
Nie chcesz wg mnie najlepszego zmieniacza mp3/flac do fabrycznego radia - Phatbox Phatnoise (ktore notabene było ładowanie bodaj w ASO na rynek US) to kupuj/przepłacaj za zmieniacze padaki.
Black Cars Matters

Kosmy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kosmy » 21 lis 2016, 22:38

Mam to teraz w bagażniku ale kompletnie tego nie ogarniam :) wgrałem utwory i wiem, że pod CD 1 jest całą lista a podresztą są dowolne ustawienia tego dysku tzn. po albumach, po wykonawcach etc.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 21 lis 2016, 22:59

Kosmy pisze:czy może jest jakiś patent aby zamontować nowszą zmieniarkę CD ?
Jest, ja mam nowszą zmieniarkę w formacie 1 DIN schowaną w schowku i ...działa ;)

Zobacz --> TUTAJ <--

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 24 gru 2016, 11:46

Może ciekawszą alternatywą dla zmieniarki cd, phatboxa i innych wynalazków lepszy będzie transmiter fm?

Miałem na testach od brata transmiter xiaomi roidmi. Wymiata normalnie, łączy po blutu, jakość jak CD. Odtwarzacz mam player pro z eq i jest mega bass na standardowym ustawieniu i przy normalnym systemie nagłośnienia. Sam będę go kupował po świętach, szkoda tylko płyty wypalać. Jeszcze tylko auto wyciszyć matami i będzie jak w sali odsłuchowej.

Minusem - a raczej nie (bo i tak się ma tel przy sobie) jest zasięg, przy flacu 2-3m od auta z podwójnymi szybami i coś tam przytnie. Im mniejszy bitrate tym dalej można odejść.

Jedynym poważnym minusem jest brak czytania pendrive oraz kart sd. 2 porty usb służą tylko do ładowania. Patrząc nawet po obudowie widać, że nawet nie było by jak tym sterować manualnie.

Moim zdaniem warte jest to 70zł. Sam używam płyt, ale na razie podłapię technologii :D

Temat dotyczy pre fl ale litfy też obejmie spokojnie.

Rapik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Rapik » 24 gru 2016, 11:56

Krzychu - dziękuję za recenzję. Czegoś takiego właśnie szukałem. Zamówiłem xiaomi roidmi, ale w wersji '2S', co prawda dwa razy droższy, ale od razu z mikrofonem do rozmów i teoretycznie poprawioną jakością.
Bo w tej pierwszej wersji może być dylemat z rozmową przez tel., kiedy urządzenie będzie sparowane - mam nadzieję, że będzie można jakoś szybko rozłączać parowanie, żeby korzystać normalnie z telefonu.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 24 gru 2016, 12:03

Nie testowałem na xajomi, ale jak używałem wcześniej słuchawek blutu (mw600) to na swoim desire 820 miałem możliwość wybrania źródła połączenia dźwięku rozmowy. Zawsze brałem na słuchawkę telefoniczną a muzyka z playera grała w odtwarzaczu normalnie. Gdy dawałem na słuchawki blutu to player stopował i rozmawiałem, zakończenie rozmowy wznawiało odtwarzanie. Tutaj powinno być podobnie, sprawdzę jak brat powróci.

Dobra sprawdziłem jak to wychodzi z połączeniem. Jak się słucha muzyki i ktoś dzwoni, przerywa odtwarzanie i jest sygnał połączenia. Po odebraniu, domyślnym źródłem jest telefon do rozmowy - OK. Po zakończeniu połączenia trzeba tylko w aplikacji potwierdzić "done" częstotliwość odtwarzania i gra jak wściekłe :) Mogło by od razu się uruchamiać ale to zapewne kwestia ustawień. Jak dla mnie jest mega.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 24 gru 2016, 13:35

krzychu22.p1i pisze:jakość jak CD
Krzychu, nic nie dorówna jakości CD a tym bardziej chiński transmiter <fujarka>

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 24 gru 2016, 14:04

Odtwórz flaca z płyty :) Słuchałem 15 utworów (na płycie mam te same co na tel) i różnica? Żadna :P No tel ma jeszcze konkretny EQ :P Detale słychać gra ładnie i to wystarczy.

Rapik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Rapik » 24 gru 2016, 14:08

Myślę jeszcze o jakimś innym urządzeniu niż własny telefon do odtwarzania muzyki.
Co się najbardziej nada? Jakiś typowy odtwarzacz MP3? Fajnie żeby miał opcję przeglądania katalogów itd. - żeby łatwo można było wybierać podczas jazdy.

iCAtronic
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: iCAtronic » 21 sty 2017, 16:47

W 1 zmieniarce masz usterkę elektroniczną, w drugiej na 90% kończy/skończył się laser. Przerzuć elektronikię z drugiej zmieniarki do pierwszej to coś tam jeszcze podziała.
Elektronika samochodowa Wrocław

Aktywna ochrona komponentu - pomoc w usuwaniu zdalnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl