części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Archiwum X - LPG

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Archiwum X - LPG

Post autor: robsonik4 » 06 sty 2017, 14:54

Hejka

Musze napisać bo wczoraj miałem archiwum X na stacji benzynowej.

Pojechaliśmy na zakupy a przy okazji nakarmić naszą Andzię (8) Żona do sklepu ja na stacyjkę; niespodzianki mam w pakiecie z życiem - przerwa, która zaczęła się 3 min. temu więc pojechałem na parking, wbiłem do sklepu, zrobiliśmy zakupy i pojechaliśmy ponownie zatankować.
Oczywiście kolejka, jeden dystrybutor LPG; żona mówi, że ten przed nami to jest na lince, i ten z przodu go przyciągnął - OK mówię, zabrakło wachy więc ściągneli typa na stację - zdarza się niektórym ;)
Teraz archiwum X

Fiat Siena lub Brava (nieistotne), kierowca wysiada, odpina linkę, otwiera okno i zaczyna pchać samochód pod dystrybutor. Eqipa co go przyciągnęła siedzi w samochodzie i patrzy - OK może nie może nie mogą pomóc bo chorzy czy coś ;)
Gościu zapycha samochód pod dystrybutor ( męczy się jak cholera) i się zaczyna ... z samochodu wysiada klientka a za chwilę pasażer z tyłu !!! - ja pier... co jest grane mówię do żony ?!
Gościu stoi, ale nie tankuje - ???, za chwilę przychodzi Gaz men (klient od tankowania) i zapina węża. Tankuje LPG i nagle przestaje, odpina węża - koniec tankowania.
Kierowca wsiada do samochodu i zaczyna się próba odpalenia na LPG, po kilku minutach silnik zaskakuje i pajechali. Zerkam na dystrybutor a tam 13 zeta z groszami do zapłaty ?!

Podjeżdżam pod dystrybutor, podchodzi gościu, patrzy na mnie i mówi "... takiego poje.a to ja jeszcze nie widziałem jak tu pracuję - potwierdzam kiwnięciem głowy.

Mogę wszystko zrozumieć, że zabrakło, że benzyna droga, ale holować się na stację żeby zatankować LPG za 13 zeta ?!
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez robsonik4, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

adrian949

Post autor: adrian949 » 06 sty 2017, 15:31

Niestety niektórzy tak tankują. Ostania widziałem jak gość za 10zł zalał benzyny.

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 06 sty 2017, 15:47

Podjechał i zalał ? - tu na holu przyjechali, pchał samochód z pasażerami pod dystrybutor a do tankowania wysiedli <hmm>
Rejestracja była KT a za 13 zeta tam nie dojedzie chyba, że na holu ;)
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

MichałABG
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MichałABG » 06 sty 2017, 16:04

Zalać starszego fiata za taką cenę to jeszcze nic, raz w okolicach Krakowa pod dystrybutor pojechał typ najnowszym Maserati Quattroporte, ku zdziwieniu mojemu i kumpla gość zalał benzyny za 17zł... A pewnie przy silniku jaki jest w tym aucie to nawet nie jest kropla w morzu potrzeb <brawo>

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 06 sty 2017, 16:22

Tak się czasem wydaje niestety... Może to służbówki albo cokolwiek. Mi też się babka w McDonaldzie dziwiła po co mi faktura na 20zł. Po prostu, płace firmowymi i chce fakturę. Ktoś płaci firmowymi i płaci zgodnie z tym jak może/powinien to zrobić aby nie miec problemów ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 06 sty 2017, 22:20

Biedronka... Kolejka w pi..u, a koleś bierze fakturę na oranżadę za 2,5zł. I klepie te dane... NIP, nazwa, numer buta, fiuta, długość i średnice...
Nic mnie już w Polsce nie zdziwi...

Awatar użytkownika
xDonicx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: xDonicx » 06 sty 2017, 22:24

Heheh u mnie ludzie faktury na 60gr na przelew potrafią wziąć :)

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 06 sty 2017, 22:52

robsonik4 pisze: Rejestracja była KT a za 13 zeta tam nie dojedzie chyba, że na holu ;)
Rejestracja KT bo pewnie kupił tam wóz i nigdy go nie przerejestruje... Wiesz ile gazu by miał za tę czynność??&#128513;

ernesto

Post autor: ernesto » 06 sty 2017, 23:31

robsonik4 pisze:Mogę wszystko zrozumieć, że zabrakło, że benzyna droga, ale holować się na stację żeby zatankować LPG za 13 zeta ?!
Szczerze to mało widziałeś.
Bo na mojej stacji nie chodzi np o lpg bo tego za 13zł zarankujesz 6 litrów, ludzie przyjeżdżają i tankuja za 10zł benzynę czy też ON

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 07 sty 2017, 00:37

Ludziska, ale pchać samochód z 2 osobami w środku to przecież przegięcie pały zwłaszcza, że te osoby wysiadły przy tankowaniu :/
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 07 sty 2017, 00:57

A wyprzedzać na złamanie karku po to, żeby przez następne 200metrów hamować do prędkości wyjściowej i blokować wyprzedzanego, bo jest zakręt to też coś nadzwyczajnego?
To jest Polska, Panie... Tego nie pojmiesz zdrowym rozumem. :)

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 07 sty 2017, 09:33

Na trzeźwo chciałeś powiedzieć <kocham>
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Chris
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Chris » 07 sty 2017, 09:51

To się rozumie samo przez się. ;)

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 07 sty 2017, 22:26

A tak nawiązując do samego tankowania bo dziś miałem taką sytuację że tankuje sobie podtlenku LPG i podchodzi facet i się pyta ludzi czy mają termometr w aucie nikt nie miał to mu mówię że ja mam jak skończę tankowac i odpale to mu powiem
Wsiadam do auta mówię -17 mi pokazuje.
Na to facet że to źle bo jemu mówili że Do -15 można tankowac LPG tylko.
I teraz pytanie dlaczego, bo ja nigdzie takiego info nie znalazłem, jedynie tyle że jak zimniej to plus dla mnie bo więcej zatankiealem za tą samą kasę

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 07 sty 2017, 23:02

Jest to związane z temp. pracy dystrybutora - część pracuje do - 10 C część tych lepszych do -26 C. Na tabliczce znamionowej masz podane temp. pracy więc przeszkolony pracownik to wie i nie zaryzykuje.
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl