![]() |
![]() |
![]() |
[D2 99 ] Żarnik xenon D2S - jakie, ile K ?
ja polecam palniki Prime 6000k, pięknie świecą, za 100zł naprawdę dobr alternatywa:
http://xenon-hurtownia.pl/index.php?id_ ... er=product
i nie wiem czemu, ale już nie ma ich na allegro
http://xenon-hurtownia.pl/index.php?id_ ... er=product
i nie wiem czemu, ale już nie ma ich na allegro
GE i BOSCH to to samo , oba produkowane na Węgrzech - to jest ta sama linia tylko inne napisy, świecą identycznie.
Jak ktoś ma nowe lampy albo regenerowane to tzw barwa fabryczna czyli 4100K jest ok. Ja takie mam u siebie obecnie. Mnie chodziło o to by mieć więcej światła skutecznego czyli widzialnego dlatego celowo nie kupowałem 5000K.
Jak ktoś ma nowe lampy albo regenerowane to tzw barwa fabryczna czyli 4100K jest ok. Ja takie mam u siebie obecnie. Mnie chodziło o to by mieć więcej światła skutecznego czyli widzialnego dlatego celowo nie kupowałem 5000K.
Z Audi były: A8 D2 2.8 A8 D3 3.7 A2 1.4 A8 D3 4.2 A4 B7 2.0PB A8 D3 3.0PB Obecnie A8 4.2 lift oraz A2
Obecnie mam 4300k i świeci ładnie na biało (klosze wypolerowane) ale przy pierwszej okazji zmienię na 6000k. Różnicy w "skuteczności" światła praktycznie nie widać o ile klosze są czyste.
Pytanie kto czego oczekuje... dla wyglądu, warto. Niebieski blask prezentuje się bardzo dobrze zarówno w srebrnych jak i czarnych autach. Dla samej jasności... będzie widać różnicę dopiero przy 7000-9000k kiedy lampy będą świecić na fioletowo.
Co do firmy nie ma w-g mnie żadnej reguły. W BMW używałem Philipsy D2S za 250pln za sztukę aż za którymś razem włożyłem żarniki HID z Allego. Świeciły najdłużej, w jakości nie było w ogóle widać różnicy.
Pytanie kto czego oczekuje... dla wyglądu, warto. Niebieski blask prezentuje się bardzo dobrze zarówno w srebrnych jak i czarnych autach. Dla samej jasności... będzie widać różnicę dopiero przy 7000-9000k kiedy lampy będą świecić na fioletowo.
Co do firmy nie ma w-g mnie żadnej reguły. W BMW używałem Philipsy D2S za 250pln za sztukę aż za którymś razem włożyłem żarniki HID z Allego. Świeciły najdłużej, w jakości nie było w ogóle widać różnicy.