[S8 D2 98 LPG ] Chłodnica wody
Tylko nie wiem czy mi sie chce bawic w czesci uzywane. Bo kupisz taka, bedziesz cos przerabiac lub zalozysz uzywke i za jakis czas bedzie sie znow cos rozszczelniac. Moze byc to skórka za wyprawke. Zastanawiam sie nad kupnem nowej - tylko to znowu koszta
Czy ktos uzywał cos z f-my Nissens? Jesli tak to prosze o opinie
Czy ktos uzywał cos z f-my Nissens? Jesli tak to prosze o opinie
Nie nie potrzebuje tel, tak sie pytam czy jest ok. bo mam u siebie za granica taka chłodnice w sprzedazy i jej koszt to 1100 zl.
Tylko tej f-my Nissens nie znam i jak to długo pochodzi, nie wiem jak to jakosciowo wyglada.
Za to Hella-Behr znana i ma parametry zblizone do oryginału gdzie juz jest zalozone w paru autach i to jezdzi. Kolega Michal ma w ofercie taka i nie jest jakos to duzo drosze, wiec nie wiem czy gra warta świeczki.
Tylko tej f-my Nissens nie znam i jak to długo pochodzi, nie wiem jak to jakosciowo wyglada.
Za to Hella-Behr znana i ma parametry zblizone do oryginału gdzie juz jest zalozone w paru autach i to jezdzi. Kolega Michal ma w ofercie taka i nie jest jakos to duzo drosze, wiec nie wiem czy gra warta świeczki.
Tak szybko składałem że nie ma zdjęcia, z tego co widziałem u kolegi, a kupił za 430 to jest taka sama jak moja. Więc wszystkie jeden pies. Wszystko niby pasuje, ale są pewnie różnice;
-chłodnica jest dużo lżejsza, pewnie zrobiona z puszek po piwie
-do chłodnicy oleju wchodzi mniej oleju jak w oryginalnej.
-króciec na wężyk przelewowy do zbiorniczka nie pasuje ze starej chłodnicy.
-chłodnica jest dużo lżejsza, pewnie zrobiona z puszek po piwie
-do chłodnicy oleju wchodzi mniej oleju jak w oryginalnej.
-króciec na wężyk przelewowy do zbiorniczka nie pasuje ze starej chłodnicy.
No wlasnie niby te same a jednak. Moja nowe za ktora placilem 670zl w cale lzejsza nie byla i np. Ten kruciec do odpowietrzenia nie pasowal. Jest tam tylko sruba do odpowietrzania, ale mi to stsrczy bo i tak nie mam tego wezyka odpowietrzajacego ze zbiorniczka.
A moja chlodnica wygladala tak
A moja chlodnica wygladala tak
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
Powoli mam dość tego samochodu i jakości części. Chłodnica którą wymieniałem na nową zaczęła puszczć olej ze skrzyni na zewnątrz. Prawdopodobnie z tych aluminiowych krućców na przewody. Dokładnie nie widać bo zasłania pas przedni. Na przewodach dawałem nowe oringi z ASO tam jest sucho ale w najniższym punkcie chłodnicy wisi kropla oleju Teraz nie wiem co robić, nawet jak wymienią mi chłodnicę to na taki sam badziew, który za 4 miesiące się rozszczelni ;/
-
- Super Klubowicz
Przechodziłem przez to samo , nie miałem czasu na bawienie się w reklamację - założyłem do chłodzenia oleju skrzyni osobną chłodnicę
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Miałem to samo i za radą Michała zapodałem chłodniczkę oleju od Opla Omegi (chyba ?) i problem z głowy. Drobna przeróbka węży - http://www.a8team.pl/d2-95-42pb-lpg-sre ... t22056.htm
Te chińczyki są zjebawszy - nawet oringi z ASO puszczały w czasie mrozów więc swap
Te chińczyki są zjebawszy - nawet oringi z ASO puszczały w czasie mrozów więc swap